Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Hanglamp van lijnen: de Spigolo Pendant van Nemo

Hanglamp van lijnen: de Spigolo Pendant van Nemo

Written by margitkengen. Posted in Hanglampen, Verlichting

nemo cassina_spigolo

Natuurlijk heb je verlichting nodig in huis en hierbij kan je er voor kiezen om de armaturen in het oog te laten springen of juist niet. Kies je voor dat laatste dan zou je de Spigolo van het Italiaanse merk Nemo eens kunnen bekijken. Super transparant en in twee kleuren verkrijgbaar. Deze opvallend onopvallende hanglamp is ontworpen door Studio Charlie.

Dit ontwerpbureau werd in 2002 opgericht door Gabriele Rigamonti, Carla Scorda en Vittorio Turla. Hun ontwerpen zijn duidelijk te herkennen aan de grafische uitstraling, zoals ook duidelijk te zien is bij de Spigolo.

nemo cassina_spigolo


De lijnen van deze hanglamp worden gemaakt van geëxtrudeerd aluminium en heeft een structuur van buizen. Deze worden onderling verbonden met hoekdelen van gegoten ABS (kunststof) in een bijpassende kleur. Deze hoeken zorgen er ook voor dat je de profielen kan draaien, maar liefst 360°! Hierdoor bepaal je zelf of je direct of indirect licht wil zodat je het kan afstemmen op het moment en de functie die het licht op dat moment moet vervullen. Daarnaast kunnen de lichtbronnen ook gedimd worden om nog meer gebruiksgemak op te leveren.De lamp kan deze minimalistische vormgeving krijgen dankzij de toepassing van twee led-stroken. Deze zijn warm-wit en hebben een lichtkleur van 3.000 graden Kelvin en zitten hiermee tussen de kleur van een halogeen lichtbron en een gloeilamp in. Elke led-strook levert 2.500 lumen op en samen gebruiken deze 50W. Ze zorgen voor een zacht licht waar je niet direct in kan kijken doordat ze worden afgeschermd door een opaal-kleurige polycarbonaat diffuser. De led-verlichting is verwerkt in de twee horizontale profielen.

nemo cassina_spigolo


De Spigolo hangt aan twee dunnen staalkabels zodat je deze haast niet ziet en de transparantie behouden blijft. Daarbij is de ophanging ten behoeve van de stroom in dezelfde lijn vormgegeven zodat deze mooi aansluit bij het armatuur zelf.

In een licht interieur waar je de Spigolo zo min mogelijk wil laten opvallen als hij uit is zou de witte uitvoering een goed keuze kunnen zijn. Zodra je het licht aanmaakt trekt de lamp pas, in al zijn eenvoud, de aandacht. Door met de richting van het licht te spelen zorg je er voor dat de lamp steeds weer een nieuw beeld vormt in de ruimte.

De zwarte Spigolo vormt een opvallender onderdeel in de ruimte en zijn kleur zorgt er voor dat subtiel de aandacht getrokken wordt. De belijning van de lamp kun je laten aansluiten bij de belijning van je interieur of je kunt juist kiezen voor contrast door hem eigenwijs in de ruimte te hangen.


Boven een kleine langwerpige eettafel kan één Spigolo voldoende zijn maar bij een hele lange tafel kun je er bijvoorbeeld meerdere achter elkaar in de lengte hangen. Zo zorg je er voor dat je overal voldoende licht hebt om goed bij te kunnen eten, lezen of werken en wordt de lengterichting ook nog eens extra benadrukt.

nemo cassina_spigolo


Hij heeft een lengte van 110 centimeter en het gehele profiel zorgt voor een hoogte van 58 centimeter, hij neemt dus erg weinig ruimte in beslag. Dat maakt het ook uitermate geschikt voor kleinere ruimtes. Hij levert wel veel licht op is maar laat alle zichtlijnen intact waardoor het ruimtelijke gevoel groot blijft. De ruimte blijft zo open mogelijk en je hebt tóch een bijzondere hanglamp boven je eet- of werktafel.

Wanneer je meer ruimte hebt en bijvoorbeeld een kamer met een hoog plafond dan zou je er ook voor kunnen kiezen om meerdere Spigolo’s willekeurig en schuin bij elkaar te hangen. Zo ontstaat er een opvallend en toch strak en minimalistisch geheel. Ook in een hoge vide zou je met een combinatie van Spigolo’s kunnen zorgen voor een strak object waarbij ze subtiel in het oog springen.

Is deze minimalistische hanglamp een geschikte kandidaat voor boven jouw eet- of werktafel?

Bronvermelding: www.nemolighting.com

Tags: , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.