Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Sierlijke leeslamp: de LUM van Thonet

Sierlijke leeslamp: de LUM van Thonet

Written by margitkengen. Posted in Verlichting, Vloerlampen

thonet_lum

Thonet is een Duits merk dat voornamelijk bekend staat om het beroemde meubilair van gebogen hout en stalen buizen. Met de LUM hebben ze een lamp ontworpen die hier, door zijn frame van gebogen stalen buis, perfect bij aansluit. Dit energie-zuinige model is voorzien van led, is er in twee verschillende hoogtes en is ontworpen door Ulf Möller.

thonet_lum


De LUM is heel minimalistisch en sierlijk vormgegeven en is er in twee maten waarbij alleen de hoogte verschilt. Beide modellen zijn 22 centimeter breed en hebben een diepte van 36 centimeter. Hierbij is de LUM110, zoals zijn naam het al zegt, 110 centimeter hoog en de hogere uitvoering, de LUM125, heeft een hoogte van 125 centimeter.



thonet_lum thonet_lum thonet_lum

Doordat de LUM er in drie uitvoeringen is kun je hem in veel verschillende interieurs plaatsen. De zwarte en de witte gelakte uitvoering zou je bijvoorbeeld kunnen gebruiken in een interieur met een rustige basis van zwart-, wit en grijstinten. Hierdoor springt hij alleen met zijn vormgeving in het oog. In een interieur met veel kleur kunnen ze zorgen voor een neutraal element dat niet concurreert met de overige, gekleurde delen.

Bij de verchroomde LUM kun je er voor zorgen dat hij naadloos aansluit bij het andere meubilair door hier ook details in het chroom bij te kiezen. Doordat het materiaal elders terug komt zorg je voor eenheid en rust in je interieur en gaan de verschillende delen van je inrichting bij elkaar horen.


thonet_lum

De verlichting van deze leeslamp wordt geleverd door een rij van acht led-lampjes op een rij. Deze zitten verwerkt in het draaibare deel van de lamp welke je maximaal 340° kan draaien waardoor je zelf bepaalt waar je het licht op wilt schijnen. Als je hem even niet wilt gebruiken om te lezen kun je het licht dus ook bijvoorbeeld via de wand of het plafond de ruimte in laten schijnen.


Je kunt de LUM bedienen door middel van het aanraken van het eerste lampje. Door dit lampje langer aan te raken kun je ook de lichtsterkte regelen, je kan de led-lampjes hiermee dimmen. Doordat hij een geheugenfunctie heeft gaat hij bij het opnieuw aanmaken automatisch terug naar de laatste lichtsterkte.

De LUM is voorzien van een zogenaamde ‘sleep timer’. Dat wil zeggen dat, wanneer je de lamp hebt aangedaan door middel van het aanraken van het eerste led-lampje, hij na vier uur branden automatisch uitschakelt. Daarnaast heeft hij ook een ‘nacht-stand’ waarbij alleen het eerste lampje zacht, sfeervol blijft branden waardoor het frame wordt aangelicht.

Hij neemt relatief weinig ruimte in beslag en door de drie mogelijkheden in de uitvoering past hij zowel in een minimalistisch interieur, een modern interieur als in een klassieker getint interieur. In alle gevallen is het verstandig om het materiaal van de gekozen uitvoering ergens anders in de ruimte terug te laten komen zodat de lamp niet op zich staat maar past bij de inrichting van de betreffende kamer. Vraag hierbij indien nodig, advies van bijvoorbeeld een interieurarchitect zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt.

thonet_lum thonet_lum


Ben je al de trotse bezitter van één of meerdere Thonet producten dan sluit de LUM hier perfect bij aan! Maar hij kan natuurlijk ook heel goed gecombineerd worden met producten van andere merken. Verstandig is wel om de LUM te combineren met producten die ook eenzelfde vriendelijke, sierlijke vormgeving hebben.

thonet_lum thonet_lum


In het onderstaande filmpje wordt de lamp getoond en omschreven door de ontwerper Ulf Möller.


Past deze elegante en energie-zuinige lamp in jouw woonkamer, werkkamer of slaapkamer?

thonet_lum thonet_lum

Bronvermelding: www.thonet.de

Tags: , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.