Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Stoere salontafel van hout: de S9 van Beek Collection

Stoere salontafel van hout: de S9 van Beek Collection

Written by margitkengen. Posted in Bijzettafels, Salontafels, Sidetables, Woonkamer

beek collection_s9

Natuurlijke materialen zorgen voor een warme uitstraling in je interieur. Door dit heel ‘puur’ te gebruiken wordt het ook nog eens stoer om te zien. Bij de salontafel S9 van de Nederlandse firma Beek Collection kun je hier voor zorgen bij jou thuis. Het massief eiken wordt gecombineerd met rvs details en zorgen samen voor een modern, warm model.

beek collection_s9


Om de vormgeving en de eenvoud van deze S9 salontafel goed tot zijn recht te laten komen heb je wel wat ruimte nodig. Hij is er namelijk in drie standaard afmetingen waarbij de kleinste een lengte heeft van 180 centimeter. Heb je voldoende ruimte en past het beter in de opstelling van je interieur dan is er ook nog een grotere uitvoering. Deze heeft een lengte van 210 centimeter. Mocht déze nog te klein zijn dan is er nog de grootste S9 met een lengte van maar liefst 240 centimeter.


Samen met de kier die tussen de twee stammen zit, is de totale breedte van de S9 salontafel 60 centimeter. De breedte van alledrie de verschillende lengte-maten bestaat uit twee langwerpige, natuurlijk gelaten boomstammen. Dat wil zeggen dat de stammen massief hout zijn en niet verlijmd zijn uit losse delen. Een bijzonder detail is dat één van de vier hoeken intact is gelaten terwijl de andere onder 90 graden gezaagd zijn. De boomdelen zijn wel recht afgewerkt maar ze zijn, behalve dat ze geschuurd zijn, niet verder ‘opgeknapt’. Daardoor blijven dingen als scheuren, kleine gaatjes en noesten in het hout zichtbaar en krijg je een eerlijke, natuurlijke uitstraling. Om deze uitstraling te behouden is het hout niet afgewerkt met een lak maar zijn de stammen behandeld met olie.

beek collection_s9


Om de S9 een iets luchtiger beeld te laten vormen staan de stammen op een strak rvs onderstel. Dit levert een bijzonder detail op omdat het platte frame gedeelte doorloopt in de balk. Het rvs zorgt voor een modern en minimalistische aanvulling op de sobere vormgeving van de tafel. Door dit onderste ontstaat er een totale hoogte van 28 centimeter.Door de toepassing van rvs zal hij bepaalde klassiekere of klassiek getinte interieurs minder gemakkelijk toe te passen zijn. In interieurs waar rvs terugkomt, in modernere interieurs is het geen probleem als de S9 wordt afgestemd met de rest. In minimalistische interieurs kan hij zorgen voor een stukje warmte en een contrast vormen met de overige moderne en strakke materialen.

Naast de functie als salontafel kun je hem ook als lage side-table gebruiken. Hij vormt dan een podium voor bijvoorbeeld mooie souvenirs, kunst of andere objecten die je graag wilt laten zien.

beek collection_s9


Wil je deze liever een hoger plaatsje geven dan bestaat er binnen de S9 serie ook de mogelijkheid om zuilen te kiezen. Deze zijn 28 bij 28 centimeter en hebben een hoogte van 110 centimeter. Om deze vormgeving weer elders terug te laten komen, of om te combineren met de hoge zuilen, zijn er ook nog bijzettafels mogelijk. Deze zijn eveneens 28 bij 28 centimeter maar hebben een hoogte van 42,5 centimeter.


Je kan bijvoorbeeld tegen een effen wand een aantal zuiltjes naast elkaar plaatsen om een bepaalde verzameling te laten zien. Door ze in dezelfde hoogte te kiezen zorg je voor een rustig beeld en gaat de aandacht grotendeels uit naar de producten die je tentoon stelt. Zorg er wel voor dat er voldoende contrast zit tussen de kleur van de wand, het eiken van de zuiltjes en de producten die je wil laten zien zodat alles goed tot zijn recht komt.

De firma Beek Collection is tevens gericht op maatwerk. Dus mochten de eerder genoemde maten niet de juiste zijn voor in jouw interieur dan kun je altijd contact opnemen met hun om te vragen naar de mogelijkheden. De balkmaat blijft bij de salontafel wel circa 28 bij 25 centimeter maar de lengte kan je wel zelf bepalen.

Zie jij deze robuuste, karakteristieke elementen al als salontafel, bijzettafel of zuil in jouw kamer staan?

Bronvermelding: www.beekcollection.nl

Tags: , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.