Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Óók voor buiten deze strakke fauteuil: de .06 van Vitra

Óók voor buiten deze strakke fauteuil: de .06 van Vitra

Written by margitkengen. Posted in Buitenmeubilair, Fauteuils, Fautieuls, Woonkamer

vitra_.06

Met mooi weer wil je graag naar buiten en wat is er dan lekkerder om na een dag hard werken lekker te ontspannen in een mooie fauteuil. De .06 fauteuil is zowel geschikt voor binnen als voor buiten en is in 2005 ontworpen door de Belgische architect en ontwerper Maarten van Severen. Deze bijzonder strakke fauteuil is terug te vinden in de collectie van Vitra en zorgt voor een opvallend element in jouw buitenruimte.


vitra_.06

De ontwerpen van Maarten van Severen zijn te herkennen aan hun sobere vormgeving maar wel in combinatie met comfort. Door een jarenlange samenwerking met Vitra, die begon in 1995, ontstond hier de Van Severen Collection waar onder andere deze .06 fauteuil in te vinden is. Maar hij ontwierp voor Vitra ook een kast, stoelen, een tafel en een ligstoel.


De rug en de zitting lopen in elkaar over en volgen de vorm van het stalen frame. De zitting stop niet aan de voorkant maar loopt nog iets door naar beneden waardoor de glooiende vorm benadrukt wordt. Aan de achterkant valt het materiaal iets terug, alleen rondom is de rand dikker. Dit zorgt voor nog meer luchtigheid in het geheel.

De rugleuning lijkt hard maar doordat er in het polyurethaan-integraalschuim bladveren zijn geïntegreerd wordt hij flexibel. Deze rug en zit kan gekozen worden in het zwart om hem een strak en chique onderdeel in het interieur te laten zijn. Zijn soberheid wordt dan extra benadrukt.

vitra_.06 vitra_.06 vitra_.06 vitra_.06


Wil je liever dat hij wat meer in het oog springt, mag hij meer opvallen in je interieur of ben je een liefhebber van meer kleur dan is er ook een rode uitvoering. Deze springt extra in het oog en om er voor te zorgen dat de .06 niet alle aandacht trekt en hij één geheel gaat vormen met de andere meubels is het verstandig om rood-accenten terug te laten komen.

vitra_.06 vitra_.06 vitra_.06 vitra_.06


De .06 fauteuil is heel puur van vormen en lijnen waardoor hij heel erg tijdloos is. Het strakke roestvrijstalen buizenonderstel is zodanig gebogen dat er aan de achterkant geen poten nodig zijn. Dit slede-frame draagt als het ware de rug en zit en zorgt er ook nog voor dat wanneer je gaat zitten, hij heerlijk mee-veert. Door het materiaalgebruik is deze fauteuil buiten te gebruiken.

vitra_.06


Je zou er voor kunnen kiezen om ze in je interieur te plaatsen en mee naar buiten te nemen wanneer het zonnetje begint te schijnen en je buiten wilt gaan zitten. Door de vormgeving van de fauteuils terug te laten komen in bijvoorbeeld de .03 of .05 eetkamerstoelen van Vitra zorg je dat de verschillende onderdelen van je interieur naadloos op elkaar aansluiten. Je zou, als deze twee delen relatief dicht bij elkaar staan, wel voor andere kleuren eetkamerstoelen kunnen kiezen zodat het niet te eentonig wordt. Kies je beide wel in dezelfde kleur, laat je dan goed adviseren om er voor te zorgen dat het goed tot zijn recht komt.


Zijn luchtige en open ontwerp maken dat de .06 fauteuil van Vitra ook in kleinere interieurs kan worden toegepast. Hij neemt visueel maar ook wat betreft afmetingen relatief weinig ruimte in beslag. Hij is namelijk maar 49,5 centimeter breed en heeft een diepte van 73 centimeter. De hoogte is 73,2 centimeter waardoor lange zichtlijnen behouden blijven en je zicht niet belemmerd wordt wanneer ze bijvoorbeeld op je terras staan. Hij heeft een relaxte zit door een zitdiepte van 62 en een zithoogte van 30 centimeter.

vitra_.06


Zie jij deze strak en toch vriendelijke .06 fauteuil al bij jou in je tuin of op je balkon staan?

Bronvermelding: www.vitra.com


Tags: , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.