Krachtige bijzettafels: de K Table van MDF Italia

Written by margitkengen. Posted in Bijzettafels, Salontafels, Woonkamer

mdf italia_k table

De K Table is ontworpen door Victor Vasilev en is sinds 2014 te vinden in de collectie van het Italiaanse merk MDF Italia. Ze hebben een strak frame van gelakt metaal waarbij er twee kleuren mogelijk zijn. Het blad is er in drie kleuren keramiek die ofwel mat of glanzend worden gecoat. Daarnaast is er ook een speciaal blad mogelijk met een matte Cortenstaal afwerking.

Het keramieken blad van hoge kwaliteit wordt gemaakt van restmateriaal dat ontstaat bij de productie van ander MDF Italia producten. Het word ook wel ‘grès porcellanato’ genoemd en wordt geproduceerd in Italie. Door middel van een gepatenteerd proces ontstaat er een enorm sterk materiaal dat een hoge weerstand heeft tegen slijtage. Dus naast dat de K Tables mooi zijn om te zien zijn ze ook nog eens praktisch in gebruik.

Er zijn drie neutrale en tijdloze kleuren die je heel eenvoudig met elkaar kan combineren, namelijk wit, middengrijs en antraciet. De speciale uitvoering heeft een blad van 6 millimeter dik Corten staal wat hem een stoere uitstraling geeft.

mdf italia_k table


Het blad ligt in het frame waardoor je rondom een dun randje krijgt dat zorgt voor een strakke lijn in het geheel. Het mat gelakte frame van 15 bij 15 millimeter kan worden gekozen in wit en grafiet. Dit onderstel is zodanig vormgegeven dat het een duidelijk onderdeel is van het ontwerp. Elk tafeltje heeft twee verticale stangen en het gehele frame staat niet centraal onder het blad waardoor je de tafeltjes op je eigen manier over en bij elkaar kan zetten. De kunststof dopjes die er onder zitten zorgen er voor dat de vloer niet beschadigd bij het schuiven van de tafeltjes.mdf italia_k table

De verschillende kleurmogelijkheden zorgen er voor dat je zelf kan bepalen wat er het beste past in jouw interieur. Een K Table waarbij je het frame en het blad in een gelijke kleur kiest of laat je juist een contrast ontstaan tussen het frame en het blad? Bijvoorbeeld een wit frame met een grijs blad.De K Table is er in drie verschillende afmetingen met elk zijn eigen hoogte waardoor je eindeloze mogelijkheden hebt om ze te groeperen. De buitenmaat is steeds geheel vierkant dus de lengte breedte en hoogte zijn telkens gelijk. Bij de grootste is dit 40 centimeter, bij de middenmaat is het 35 centimeter en de kleinste van de drie is 30 centimeter in de lengte, breedte en hoogte.

Natuurlijk kun je grote composities van maken de K Tables maar als enkel element is hij net zo mooi. Of in een groepje van twee of drie waarbij je rekening kan houden met het frame door deze steeds door te laten lopen. Of ze juist eigenwijs bij elkaar te zetten waardoor je van elk tafeltje apart het frame ziet.

mdf italia_k table mdf italia_k table


Je kan de K Table in verschillende stijlen toepassen door zijn sobere stijl. Van een minimalistisch interieur met weinig kleur en een zwart-wit-grijze basis tot een modern klassiek interieur waarin meer de donkerdere en chiquere kleuren zijn gebruikt. Vraag indien nodig onafhankelijk advies van bijvoorbeeld een interieurarchitect om te bepalen of de K Table past in de ruimte waarin je hem zou willen plaatsen.Visueel neemt hij weinig ruimte in beslag door zijn open vormgeving. Plaats hem als bijzettafel of stel er met een groep een salontafel van samen waarbij je de vrijheid hebt om ze daar bij te pakken waar je ze nodig hebt. Deze flexibiliteit is bijvoorbeeld handig voor wanneer je bezoek hebt.

mdf italia_k table mdf italia_k table mdf italia_k table


Weet jij al waar je de K Table van MDF Italia in jouw interieur zou neerzetten?

Bronvermelding: www.mdfitalia.it

Tags: , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.