Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Ellipsvormige hanglamp: de Titania van Luceplan

Ellipsvormige hanglamp: de Titania van Luceplan

Written by margitkengen. Posted in Hanglampen, Verlichting, Vloerlampen

luceplan_titania

Al in 1989 werd de Titania hanglamp in de collectie van het Italiaanse merk Luceplan opgenomen en nog steeds is hij helemaal van deze tijd. Hij werd ontworpen door Alberto Meda en Paolo Rizzatto en heeft sinds 2005 ook een grotere broer, de Queen Titania. Bijzonder aan deze hanglampen is dat je zelf de uitstraling kan bepalen door het gebruik van kleurfilters.

De Titania heeft een vriendelijke uitstraling door zijn ellipsvorm en daarbij is hij luchtig aanwezig in de ruimte. Dit komt doordat de vorm er wel is maar deze bestaat uit een open structuur van aluminium lamellen waardoor ze samen één silhouet vormen. De ribbenstructuur van naturel aluminium zorgt er voor dat het licht gereflecteerd wordt en daarnaast zorgen deze er ook voor dat je niet verblind wordt door de lichtbron(nen). Door het gebruik van aluminium is de Titania ook licht in gewicht waardoor hij ook aan een plafond van gips of hout kan worden gehangen en zelfs aan een schuin plafond. Door zijn open vormgeving zou hij ook in kleinere interieurs toegepast kunnen worden.

luceplan_titania


Hij hangt aan twee dunne staalkabels en heeft een nonchalante transparante stroomkabel die naar het plafondrozet loopt. Mocht het stroompunt niet op de juiste plek zitten dan is dat geen probleem, er is ook een decentrale ophanging mogelijk. Het rozet heeft een diameter van 11,6 centimeter en is 3 centimeter hoog. De lengte van de Titania is 70 centimeter en hij is 27 centimeter breed. De dikte is 8 centimeter.

Handig extraatje is dat er een gewicht in de vorm van een bol aan de lamp zit waardoor je hem in hoogte kan verstellen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer je de tafel een keer wil draaien of als je kaarsen op tafel wilt gebruiken. Ook zorgt dit er voor dat je de Titania er telkens anders uit kan laten zien. Helemaal recht, een tikje schuin of eigenwijs flink schuin in de ruimte. Er mag een lichtbron in van maximaal 250 watt en een E27 fitting maar je kan ook kiezen voor een energy saver lichtbron met een wattage van 205 watt.


luceplan_titania

Daarnaast kan je het uiterlijk van de Titania ook nog eens veranderen door de meegeleverde polycarbonaat kleurfilters terwijl de lichtopbrengst wel gewoon wit blijft. Door de vijf paar filters in de kleuren violet, geel, groen, blauw en rood, bepaal je zelf hoe hij er uit moet komen te zien. Mag hij iets opvallen dan kun je voor beide zijden dezelfde kleurfilter gebruiken. Is dat nog niet opvallend genoeg naar jouw smaak dan zou je er ook voor kunnen kiezen om links en rechts een andere kleur filter te plaatsen. De filter kan gemakkelijk geplaatst worden dus je kan telkens veranderen wanneer de situatie daar om vraagt. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om geen filter te plaatsen waardoor hij een hele rustige uitstraling krijgt.


luceplan_titania

In 2005 kreeg de Titania een grotere broer, de Queen Titania. Deze is twee keer zo groot en is 142 centimeter lang, heeft een breedte van 54 centimeter en is 16 centimeter dik. Hier mogen twee energy saver lichtbronnen in van elk maximaal 205 watt of 105/140 watt, beide met een E27 fitting. Wanneer je een grote eettafel hebt kan dit een goede kandidaat zijn. Zorg er wel voor dat het plafond hoog genoeg is om er voor te zorgen dat de lamp niet te massief oogt in verhouding met de ruimte. Ook in een hoge hal zou de Queen Titania kunnen worden toegepast, in zijn eentje of met meerdere bij elkaar.


luceplan_titania

In 1995 is er ook een vloerlamp Titania opgenomen in de collectie van Luceplan dus je zou er voor kunnen kiezen om de stijl en vormgeving van de Titania in zowel de eetkamer als de woonkamer toe te passen. Doe dit weloverwogen, het is een opvallend model dus het is belangrijk dat het geheel in evenwicht blijft.

Heb jij een eetkamer, werkkamer of misschien een hal waar de Titania of Queen Titania hanglamp een bijzondere aanvulling zou kunnen zijn? Al dan niet met de kap recht of schuin geplaatst en wellicht gecombineerd met de Titania.

Bronvermelding: www.luceplan.com

Tags: , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.