Spiegel met een accent: de Ritratto van Fiam Italia

Written by margitkengen. Posted in Overige

fiam_italia_ritratto

Bij het Italiaanse merk Fiam Italia zitten er ook een heel aantal spiegels in de collectie on de noemer Livit by Fiam. Een bijzonder voorbeeld hiervan is de Ritratto waarbij de vorm benadrukt wordt door een lijst die in het midden van de spiegel geplaatst is. De Ritratto is er in twee afmetingen en daarnaast zijn er zowel een strakke, vierkante lijst als een ronde, klassiekere lijst mogelijk. Hierdoor is dit ontwerp van Mart Laudani en Marco Romanelli in verschillende stijlen toe te passen.

De basis van deze spiegel is heel erg strak en zonder overbodige details. De plaat waarmee hij aan de wand wordt gemonteerd valt rondom terug ten aanzien van de spiegel waardoor hij een luchtige uitstraling krijgt. Hij hangt hierdoor namelijk iets van de wand af en je ziet de ophanging niet. De gehele diepte, inclusief het raamwerk, van de Ritratto spiegels is 5 centimeter.

fiam italia_ritratto


De vierkante Ritratto is er in twee verschillende maten. Zo is er één van 90 bij 90 centimeter waarbij er in het midden een houten kader zit met een buitenmaat van 40 bij 40 centimeter. Hierdoor wordt de strakke, vierkante vorm van de spiegel nog eens benadrukt. Dit kader kan standaard worden gekozen uit drie kleuren. Wil je dat dit frame niet te opvallend aanwezig is dan zijn silicium grijs of quartz grijs wellicht goede mogelijkheden. Mag hij wel in het oog springen en komt de kleur elders in je interieur terug dan is er ook een rood kader mogelijk. Een fris detail op deze strakke spiegel.De grotere vierkante afmeting is 110 bij 110 centimeter waarbij er dezelfde mogelijkheden zijn voor de kleur van het kader: silicium grijs, quartz grijs en rood. Ook dit kader is vierkant maar omdat de spiegel groter is wordt het kader dit ook, namelijk 50 bij 50 centimeter. Bij beide vierkante Ritratto’s met het strakke vierkante kader is het ook mogelijk om deze, op aanvraag, uit te laten voeren in een ral-kleur. Hierdoor kun je hem naadloos laten aansluiten bij de kleuren die je al hebt gebruikt in je interieur.


fiam italia_ritratto

Past een klassiekere uitstraling beter bij jouw interieur en komt een ronde vorm hier goed tot zijn recht dan kan je op de vierkante spiegel van 110 bij 110 centimeter ook kiezen voor een rond kader. Deze lijst heeft een diameter van 60 centimeter en wordt uitgevoerd in Barok-stijl. Wat betreft de afwerking van de lijst zijn er twee uitvoeringen. Wanneer je interieur is gericht op natureltinten en natuurlijke materialen zou de gouden uitvoering een goede aanvulling kunnen zijn. Het alternatief, bijvoorbeeld bij een interieur dat is gebaseerd op zwart-, wit- en grijstinten, is een zilveren kader. Deze Barok-stijl zorgt er voor dat je deze Ritratto ook kan toepassen in een klassieker interieur.fiam italia_ritratto fiam italia_ritratto

Bij deze Ritratto ontstaat er, door de combinatie van vierkant en strak met rond en Barok, een opvallend contrast. Ook kun je hem hierdoor uitstekend combineren met zowel rechte als ronde vormen en lijnen in het interieur.Doordat een spiegel een ruimtelijke werking heeft door de reflectie van licht en de ruimte waarin hij hangt is het een eenvoudige manier om voor een groter ruimtelijk gevoel te zorgen in een kleinere ruimte. Maar ook in een ruim opgezette woonkamer, hal of slaapkamer kan de Ritratto een bijzondere en functionele aanvulling zijn.


Welke Ritratto past er het beste bij jou? Het strakke, vierkante kader in de accent-kleur van je kamer of juist de ronde Barok-uitvoering in goud of zilver?

fiam italia_ritratto fiam italia_ritratto

Bronvermelding: www.fiamitalia.it

Tags: , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.