Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Verstelbare lamp tussen plafond en vloer: de OK van Flos

Verstelbare lamp tussen plafond en vloer: de OK van Flos

Written by margitkengen. Posted in Hanglampen, Plafondlampen, Verlichting, Vloerlampen

flos_ok

Valt de OK lamp van het Italiaanse verlichtingsmerk Flos binnen de categorie vloerlampen, plafondlampen of hanglampen? Lastig… Wat belangrijker is, is zijn flexibiliteit. Hij is namelijk in hoogte verstelbaar en daarnaast ook nog eens 360 graden te draaien. Met zijn minimalistische uitstraling is hij dus niet alleen mooi om te zien maar ook heel praktisch in gebruik. Constantin Grcic gebruikte de Parentesi, een klassieker die werd ontworpen door Pio Manzù en Achille Castiglioni, als basis voor dit model. Dit werd in 2014 geïntroduceerd en door de toepassing van hedendaagse technieken ontstaat er een geheel nieuwe uitvoering.

flos_ok flos_ok


Door gebruik te maken van de led-techniek kan de lichtbron subtieler aanwezig zijn en krijgt hij de vorm van een ronde, platte schijf met een diameter van 20 centimeter. Deze is aan één kan gesloten waardoor je kunt zorgen voor gericht licht van 18 watt. Net als bij de Parentesi kan dit gedeelte met de lichtbron verticaal wordt verschoven in hoogte over de kabel die tussen plafond en vloer wordt bevestigd. De techniek die nodig is voor de led’s is verwerkt in het strakke gedeelte aan de cirkel, dit gedeelte dient ook als handvat om het verplaatsen te realiseren.


flos_ok flos_ok

De staalkabel wordt op de vloer bevestigd door middel van een zwart, kegelvormig gewicht en aan het plafond zit een klein rond rozet dat gelijk is aan die van de Parentesi. Deze wordt hetzelfde uitgevoerd als de afwerking van de lichtschijf wat zorgt voor eenheid in het ontwerp en de uitstraling van de OK. De zwarte stroomkabel komt uit het gedeelte met de lichtbron en hangt nonchalant langs de staalkabel omlaag.flos_ok

De platte schijf met licht springt het meeste in het oog en doordat je deze kan draaien kan de OK er telkens anders uit zien. De uitvoering van de schijf is er in verschillende mogelijkheden. Wil je hem, ondanks zijn luchtige vormgeving, laten opvallen in je interieur en ben je een liefhebber van kleur dan is er een gele uitvoering. Deze zorgt voor een fris en vrolijk accent.flos_ok flos_ok

Past deze kleur niet in je interieur en kies je liever een neutrale uitvoering dan zouden de zwarte of witte uitvoering goede opties kunnen zijn. In combinatie met zijn strakke vormgeving zorgt de OK voor een heel verfijnd en rustig beeld in de ruimte.flos_ok

Er is ook een OK in het chroom die door zijn glans een opvallende en chique aanvulling kan zijn in je interieur. Door er voor te zorgen dat er andere details van chroom in je interieur aanwezig staat ontstaat er een strak en rustig geheel. Dit wordt nog benadrukt doordat het materiaal van de staalkabel en de lichtschijf een gelijke uitstraling hebben.flos_ok

Deze lamp zou je bijvoorbeeld heel goed kunnen toepassen in een donkere hoek in de kamer waarbij je er met de OK voor zorgt dat er wel licht is maar dat de lamp zelf niet te veel ruimte in beslag neemt. Maar ook links en rechts naast een zwevend dressoir zou hij een goede aanvulling kunnen zijn. Dan kan je de lichtschijven gebruiken om dat wat op de kast staat of dat wat er boven hangt, aan te lichten.flos_ok flos_ok

De klassieker Parentesi zit al sinds 1972 doorlopend in de collectie van Flos en krijgt met de OK een opgefriste uitvoering die met zijn led-verlichting helemaal van deze tijd is. Wanneer je wat klassieker bent ingericht of niet heel erg modern dan zou de Parentise wellicht een betere keuze kunnen zijn. In een wat strakker, hedendaags interieur kan de OK in een goed afgestemde uitvoering een beter model kunnen zijn. Dit blijft echter volledig afhankelijk van de stijl en sfeer van je interieur.


Zou de OK ook een bijzonder lichtpunt kunnen zijn in jouw interieur?

Bronvermelding: www.flos.com

Tags: , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.