Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Ingetogen vloerlamp: de Drink van Rotaliana

Ingetogen vloerlamp: de Drink van Rotaliana

Written by margitkengen. Posted in Hanglampen, Verlichting, Vloerlampen, Wandlampen

rotaliana_drink

Als je op zoek bent naar een vloerlamp die als uplighter de ruimte flink aan kan lichten dan is de Drink 1 van het Italiaanse meer Rotaliana wellicht een mogelijkheid. Dit model werd in 2004 opgenomen in de collectie en is ontworpen door Dante Donegani & Giovanni Laudi. Door zijn tijdloze vormgeving en vele verschillende kleurmogelijkheden kan hij zich in veel verschillende interieurs thuis voelen.

Zijn vormgeving doet denken aan een sierijk wijnglas vandaar zijn naam Drink. Door het eenvoudige, ingetogen silhouet van deze vloerlamp valt hij haast niet op in de ruimte. Dat kan je nog eens benadrukken door de lamp in eenzelfde kleur of tint te kiezen als de wand waarbij hem plaatst. Hij is dan subtiel aanwezig en erg functioneel door de mogelijkheid van veel licht. Door een contrasterende kleur te kiezen ten opzicht van de wand laat je hem meer in het oog springen.

rotaliana_drink


De Drink F1 kun je kiezen in een aantal glanzende en een aantal matte kleuren, afhankelijk van wat er het beste past in de situatie. Wil je hem zo neutraal mogelijk houden dan kan je hem in mat of glanzend zwart of wit kiezen. Dit zou goed kunnen aansluiten in een interieur met een strakke, rustige basis. Ook de zilveren uitvoering zou hier niet misstaan.


Is je interieur meer gebaseerd op natuurlijke materialen en kleurtinten dan zijn er mat brons, mat bruin en mat champagne die goed zouden kunnen passen. Door de matte uitstraling sluiten ze goed aan bij natureltinten en bijvoorbeeld houtaccenten en krijgen ze een subtiele maar chique uitstraling. Ook bij een klassieker interieur zouden deze tinten, mits goed gecombineerd, een goede aanvulling kunnen zijn.


rotaliana_drink

De Drink F1 heeft een voet met een diameter van 20,5 centimeter en is in zijn geheel 180 centimeter hoog. De kap heeft een diameter van 16 centimeter waarin de halogeen eco lichtbron met een E27 fitting past met een maximaal wattage van 205 watt. Omdat het helemaal afhankelijk is van de situatie hoe veel licht dat je wilt kun je de lamp dimmen. Dit gaan door middel van een subtiel, in de steel van de lamp, verwerkt dim-knopje. Groot voordeel hiervan is dat je je dus niet hoeft te bukken om de lamp te willen dimmen.In dit tijdperk waar led een steeds grotere rol gaat spelen kan Rotaliana natuurlijk niet achterblijven en dus is er ook een led-uitvoering van de Drink F1 vloerlamp. Met exact dezelfde vormgeving alleen voorzien van een led-lichtbron met een wattage van 28 watt. Deze levert 2600 lumen op een heeft een lichtkleur van 300 graden Kelvin.

Omdat hij zo’n ingetogen vormgeving heeft kun je hem subtiel op een andere plek in je interieur terug laten komen. Door deze herhaling kun je er voor zorgen dat de verschillende ruimtes, bijvoorbeeld je eetkamer en je zitkamer, gekoppeld worden doordat de vormgeving van de Drink terugkomt. Hij heeft een hele strakke uitstraling doordat hij uit maar één materiaal bestaat maar hij oogt wel heel vriendelijk door de sierlijke contouren.


rotaliana_drink

Wil je de vormgeving wel terug laten komen maar is de Drink F1 te klein dan is er sinds 2008 ook nog een grotere broer, de Drink F2. Deze heeft een voet met een diameter van 28 centimeter, de kap heeft een diameter van 33 centimeter en hij is 180 centimeter hoog. Deze kan worden gekozen in glanzend zwart of glanzend wit en heeft een cirkelvormige tl-buis als lichtbron met een maximaal wattage van 55 watt.

Je zou de typerende vormgeving van de Drink ook terug kunnen laten komen in de wandlampen Drink W1 (2004) of de hanglamp Drink die er in vier verschillende maten is. Het kapje van de Drink H1 heeft een diameter van 16 centimeter en is daarbij 23 centimeter hoog. Hier mag een E27 halogeen eco lichtbron in van maximaal 70 watt. De Drink H2 is een maatje kleiner waarbij het kapje een diameter heeft van slechts 10 centimeter en deze is daarbij 15,5 centimeter hoog. In deze mag een halogeen eco steeklampje met een G9 fitting van maximaal 48 watt. Bij deze beide hanglampjes die sinds 2004 in de collectie zitten, kun je kiezen zwart en wit, beide zowel in hoogglans als in mat. Ook is er een zilveren uitvoering.

rotaliana_drink rotaliana_drink


rotaliana_drink

Als aanvulling hierop zijn er in 2008 2 grote Drink hanglampen bijgekomen. De Drink H3 heeft een diameter van 50 centimeter en is daarbij 38 centimeter hoog. Hier kan een fluorescentie lamp in van 30 watt met een E27 fitting of een halogeen eco lamp met eveneens een E27 fitting maar met een wattage van maximaal 205 watt. Als laatste is er de Drink H4 de kap een diameter heeft van 35 centimeter en daarbij 28 centimeter hoog is. Deze heeft een E27 fitting waarbij je kan kiezen uit een fluorescentie lichtbron met een wattage van maximaal 30 watt en een halogeen eco lamp van maximaal 150 watt. Deze beide hanglampen kunnen in het glanzend zwart of glanzend wit worden uitgevoerd.rotaliana_drink

Met de Drink lampen van Rotaliana kun je een strakke maar vriendelijke vloerlamp in je interieur plaatsen in een voor jouw bijpassende kleur. En dan is hij ook nog op een praktische manier te dimmen waardoor hij gemakkelijk is in gebruik. Weet jij al een plekje voor één of meerdere Drinks?

Bronvermelding: www.rotaliana.com

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.