Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Pure kasten: Vision Elements van Pastoe

Pure kasten: Vision Elements van Pastoe

Written by margitkengen. Posted in Dressoirs, Kasten, TV kasten

pastor_vision elements

Kastruimte heb je nou eenmaal nodig, maar met de Vision Elements van het Nederlandse merk Pastoe zorg je er voor dat ze zo minimalistisch mogelijk zijn. Deze serie heeft ongelofelijk veel mogelijkheden om de kast samen te stellen die bij jouw smaak past en op de plek waar je hem voor nodig hebt. Deze pure kasten zijn een aanvulling op de in 1985 door Pierre Mazairac en Karel Boonzaaijer ontworpen Vision kasten zodat je nóg meer mogelijkheden hebt!

pastoe_vision elements

Als je een Pastoe Vision kast wilde hebben die breder was dan 72 centimeter of hoger dan 144 centimeter dan moest je deze samenstellen uit losse elementen. Dit zorgde ervoor dat er onderbrekingen op de bovenkant of aan de zijkant van de kast te zien waren omdat de serie Vision is gebaseerd op losse, compacte modules. Hierdoor worden alle elementen standaard rondom afgewerkt, óók de buitenzijden die tegen elkaar komen en dus niet in het zicht zijn. Dat is natuurlijk zonde. Vaak worden de elementen Vision om deze reden juist los van elkaar geplaatst om de losse delen te benadrukken. Vision Elements is in het leven geroepen om er voor te zorgen dat, als je geen ‘naden’ wilt in je kast maar wel helemaal weg bent van het ontwerp, je tóch een grotere kast kan kiezen met diezelfde vormgeving.

pastoe_vision elements

De Vision Elements bestaat uit grotere rompen die vervolgens naar eigen idee ingedeeld kunnen worden met bijvoorbeeld laden (standaard in eiken, tegen meerprijs ook mogelijk in zwart gelakt), deuren of kleppen. De functies zijn afhankelijk van de afmeting van de romp waarin je ze wilt plaatsen. Geef alle fronten dezelfde kleur, elk front in een geheel andere kleur, of kies voor een kleurverloop van één tint. Door het grote aantal mogelijkheden met de afmetingen kun je creatief aan de slag met het samenstellen van een opstelling die het beste aansluit bij de plek waarvoor je de kast zoekt.


pastoe_vision elements

Zo zijn er elementen met een hoogte van slechts 18 centimeter waardoor je hem zou kunnen gebruiken als ‘podium’ onder de televisie bijvoorbeeld. Heb je niet al te veel ruimte dan is er al een element met een breedte van 108 centimeter waarbij je twee vakken hebt. De volgende breedtes zijn 144 centimeter met 2 vakken en een Vision Elements van 162 centimeter breed met een indeling van 3 vakken. Is dit nog te klein naar jouw wens dan zijn er ook elementen van 216 centimeter breed waarbij je de keuze hebt uit een verdeling van 3 of 4 vakken. Maar ze zijn er ook nóg groter, die van 270 centimeter breed heeft 5 vakken en er is er zelfs één van 288 centimeter met een verdeling van 4 vakken.

pastoe_vision elements

Bij al deze elementen heb je keuze uit verschillende dieptes, deze kan je afstemmen op dat wat je er in wilt plaatsen en waar je hem wilt plaatsen. Zo is de minst diepe slechts 22,5 centimeter, de volgende maat is 36 centimeter diep dan volgt 45 centimeter en de diepste is 54 centimeter. Zou je bij de hoogte van 18 centimeter niet voldoende ruimte hebben voor bijvoorbeeld de apparatuur, of is de kast gewoonweg te iel voor de ruimte, dan kun je bij al deze breedtes ook kiezen voor een hoogte van 27 of 36 centimeter. Heb je daarbij nog wat extra opbergruimte nodig dan kan je er ook enkele Vision blokjes bij plaatsen. Doordat ze wat vormgeving betreft naadloos op elkaar aansluiten wordt het mooi één geheel.


pastoe_vision elements

Als dressoir zorg je voor meer opbergruimte door te kiezen voor een hoogte van 54 centimeter. Deze is er met een breedte van 108 centimeter met 2 vakken en 162 centimeter breed met 3 vakken. Dan is er de breedte 216 centimeter met een verdeling van 4 vakken en de maximale maat is 270 centimeter waarbij er 5 vakken zijn. Bij deze Vision Elements kun je kiezen uit een diepte van 36, 45 of 54 centimeter. Daar waar de Vision Elements in de eerder genoemde hoogtematen nog voornamelijk een horizontale lijn benadrukt, ontstaat er bij de 54 centimeter hoge variant steeds een herhaling van vierkanten. In het vooraanzicht zijn het steeds vakken van 54 bij 54 centimeter waarbij je de functie zelf kan bepalen. Hierdoor krijgt deze hogere uitvoering een heel eigen uitstraling.

Met een hoogte van 72 centimeter zijn er twee Vision Elements te kiezen. Er is een romp van 108 centimeter breed welke verdeeld is in 2 vakken. De grotere is 162 centimeter breed en heeft 3 vakken. Bij beide kasten kun je kiezen uit een diepte van 36, 45 en 54 centimeter.

pastoe_vision elements

Zou je de Vision Elements willen toepassen om meer verticaal gerichte composities te maken dan zijn er ook hogere elementen te kiezen. Zo is de romp met een hoogte van 108 centimeter te kiezen in een breedte van 18, 27, 36, 54 en 72 centimeter. Maar er kan ook een vierkante kast mee gemaakt worden door de romp met een breedte van 108 centimeter. Heb je weinig ruimte dan zou je kunnen kiezen voor een diepte van 22,5 centimeter voor het opbergen van kleine spulletjes of een diepte van 36 centimeter als je iets meer opbergruimte wilt. Als dat niet voldoende is dan kunnen de 108 centimeter hoge rompen ook in een diepte van 45 gekozen worden.

Zijn deze rompen nog niet hoog genoeg voor de composities die je in gedachte hebt dan zijn er ook rompen met een hoge van maar liefst 144 centimeter. Deze is te kiezen in de breedtes 18, 27, 36, 54 en 72 centimeter waarbij je voor de diepte kunt kiezen uit 22,5, 36 of 45 centimeter.

pastoe_vision elements


Door verschillende rompen op een bijzondere manier naast elkaar combineren met onderlinge hoogteverschillen, diepteverschillen en los van elkaar of tegen elkaar aan ontstaat er een levendige, dynamische compositie die naast opbergruimte ook een bijzondere aanvulling is op de aankleding van je muur.


pastoe_vision elements

Natuurlijk kan er bij de Vision Elements – net als bij de Vision – weer zelf gekozen worden voor zwevend monteren, maar ook voor het plaatsen op 9 centimeter hoge, zilvergrijs (RAL 9006) gelakte pootjes of op een terugvallende plint die rondom 4,5 centimeter terugvalt. Wanneer je de elementen niet op een vaste plaats wilt hebben of je muur is hier niet sterk genoeg voor kun je er met de pootjes en plint toch nog voor zorgen dat hij een luchtige uitstraling krijgt. Deze zijn geschikt voor elementen met een diepte van 36, 45 en 54 centimeter. En doordat de detaillering van de Vision Elements kasten volledig overeen komen met de Vision serie heb je weer oneindig veel mogelijkheden om eigen opstellingen te maken waarbij je beide series naar hartelust kan combineren om tot het mooiste resultaat te komen.


pastoe_vision elements

Als aanvulling op de strakke elementen zijn er verschillende extraatjes mogelijk zoals interieurs voor het opbergen van cd’s en dvd’s. Ook zijn er 3,8 centimeter dikke wandplanken met een diepte van 27 centimeter die op maat gemaakt kunnen worden van 54 tot maar liefst 279 centimeter. Voor het indelen van laden zijn er interieurbakken om ze praktisch in te kunnen delen. Deze worden standaard uitgevoerd in eiken maar kunnen tegen een meerprijs ook zwart gelakt gekozen worden.


pastoe_vision elements

Wanneer je er een televisiekast wilt samenstellen met de Vision Elements zijn er wandpanelen beschikbaar. Hier kan een uitsparing in zitten om de televisie in te plaatsen. Je kunt je kabels dan achter het paneel wegwerken waardoor de strakke uitstraling van de kast gehandhaafd blijft.pastoe_vision elements

Een extra aanvulling op het kastenprogramma van Vision Elements is het ‘workstation’. Dit is een romp met een breedte van 108 of 144 centimeter en een hoogte van slechts 13,5 centimeter. Door de diepte van 45 centimeter ontstaat er een werkplek die beperkte ruimte inneemt voor bijvoorbeeld in de woonkamer. Hij sluit dan heel goed aan bij andere kastruimte in de kamer, zeker wanneer je er voor kiest om er niet altijd een stoel bij te plaatsen maar er voor te kiezen om bijvoorbeeld de eetkamerstoel hier voor te gebruiken. Dan lijkt het ‘workstation’ kastruimte zonder dat je het overduidelijke beeld hebt van een werkplek. Het workstation moet wel altijd gecombineerd worden met een Vision romp waarbij het het workstation max. 72 centimeter mag oversteken ten aanzien van de Vision romp die eronder geplaatst wordt. Ook de romp die onder het workstation geplaatst wordt moet aan minimale afmetingen voldoen, laat je hierover goed adviseren.


Je hoeft niet heel groot te wonen om Vision en Vision Elements heel goed te kunnen toepassen omdat je heel erg veel keuze hebt in de breedtes, hoogtes en dieptes. Optisch wordt er weinig ruimte in beslag genomen doordat je ze zwevend kan monteren. Hierdoor blijft het gevoel van ruimte optimaal behouden doordat de vloer onder de kast doorloopt. Doordat de Vision Elements kast kan worden aangevuld met kleinere Vision elementen kun je de stijl van de kast elders in de ruimte heel gemakkelijk terug laten komen. Dit hoeft niet eens in dezefde kleur te zijn, door dezelfde vormgeving zorgt het al voor eenheid en dus ook rust in de ruimte.

pastoe_vision elements


Bij grotere kamers kun je de ontwerpen van Vision Elements weer heel anders toepassen, je hebt meer keuzevrijheid en bent minder gebonden aan beperkende afmetingen. Je kunt, als je bijvoorbeeld een lange wand wilt benadrukken, er voor kiezen om twee grote horizontale elementen te combineren die samen een compositie vormen. Door ze te laten verspringen in hoogte wordt de kast iets eigenwijzer.


pastoe_vision elements

De Vision Elements heeft een verfijnde en pure uitstraling door de in verstek afgewerkte rompen en fronten maar ook door de greeploze bediening, alles werkt door middel van druk-mechanisme.

Kies de grote en kleine elementen elk in een andere kleur, opeenvolgende kleurtinten of juist allemaal dezelfde kleur. Bepaal de ideale afmeting door een enkel element of juist een combinatie van meerdere. Kortom, voor ieder wat wils dus!


Bronvermelding: www.pastoe.nl

Tags: , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.