Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Vriendelijke eettafel: de Circlips van Castelijn

Vriendelijke eettafel: de Circlips van Castelijn

Written by margitkengen. Posted in Eetkamer, Eettafels

castelijn_circlips

Vraagt jouw ruimte om een andere vorm eettafel dan het meer doorgaans rechthoekig, vierkant, rond of ovaal? Dan zou de Circlips, ontworpen door Dick Spierenburg, die sinds 2008 in de collectie van het Nederlandse merk Castelijn it een zeer geschikte kandidaat kunnen zijn. Deze heeft een natuurlijke afgeronde vorm waaraan je gezellig kan zitten eten en natafelen met familie en vrienden.

Door de Circlips op de juiste manier toe te passen in de ruimte ontstaat er een vriendelijk en uitnodigend geheel. Door zijn vorm die is ontstaan uit ellipsen en cirkels, kun je er op een prettige manier omheen zitten en blijft er ook nog voldoende ruimte over om hapjes en drankjes ruimschoots te kunnen plaatsen. De bijzondere vormgeving en detaillering zorgen er voor dat hij in zijn geheel een heel strak beeld oplevert.

castelijn_circlips


Om de Circlips te laten passen in de ruimte en hem te laten aansluiten bij de rect van het interieurplan is het belangrijk dat er elders ook ronde of afgeronde vormen terugkomen zodat hij niet op zichzelf staat maar alle onderdelen met elkaar een afgestemd geheel vormen.


Hij is er in drie verschillende vormen met elk zijn eigen afmeting. Alledrie de modellen kunnen worden gekozen op schuine poten die allemaal dezelfde uitvoering kunnen hebben maar je kunt ook verschillende soorten poten combineren. Zo zijn er dunne rvs poten met een diameter van 5 centimeter en dikkere massief houten poten in eiken of noten. Deze hebben een diameter van 8 centimeter net als de gelakte poten. De combinatie hiervan kun je zelf bepalen. Als je voor rust wilt gaan kies je alle poten gelijk maar als je hem een eigenwijs tintje wilt geven dan kies je bijvoorbeeld één poot in een andere uitvoering of kleur.

castelijn_circlips


Heb je niet heel er veel ruimte maar wil je wel een bijzondere tafel dan kun je voor de Circlips-1 kiezen. Deze is 124 centimeter op het breedste punt en heeft een lengte van 155 centimeter. Hierdoor ontstaat een blad in de vorm van een soort kei, een heel natuurlijke en vriendelijke vorm. Ook bij dit model is het belangrijk om rekening te houden met de poten van de tafel bij de keuze van het aantal stoelen.


castelijn_circlips

Het grootste model is de Circlips-3. Deze heeft een lengte van maar liefst 236 centimeter en is daarbij 124 centimeter breed. Doordat hij op vier poten staat is het verstandig om er bij de keuze van het aantal stoelen rekening mee te houden dat je geen last hebt van de poten.


castelijn_circlips

De Circlips-2 is de middenmaat en is 215 centimeter lang en is op het breedte punt 124 centimeter. Deze tafel kan worden gekozen met de schuine poten, dat zijn er 3 stuks bij deze afmeting.Maar er is ook een kolomvoet mogelijk. De vorm hiervan is gebogen zodat hij past bij de vorm van het blad. Deze royale tafel zorgt voor een rustige en neutrale basis voor de eetkamerstoelen die er bij komen te staan.

castelijn_circlips castelijn_circlips castelijn_circlips castelijn_circlips


Door de middenpoot heb je een uitgebreide keuze in stoelen omdat je met de combinatie van onderstellen geen rekening hoeft te houden. Door de vorm van de tafel passen stoelen met een iets ronde vormgeving hier heel mooi bij aan. Door die ronding loopt deze vorm mee met de vorm van het tafelblad. Ook mogen de stoelen best in het oog springen doordat de tafel zo’n strakke uitstraling heeft. Door de vorm van het blad en de kolomvoet kun je er ruim met 5 stoelen aan zitten maar bij gelegenheden is er voldoende ruimte om een aantal extra stoelen bij te plaatsen. Dit gaat heel eenvoudig doordat je niet belemmert wordt door poten van de tafel.

castelijn_circlips


Voor de uitvoering van de kolom kun je kiezen uit één van de vele kleuren matte effectlak of eiken fineer. Deze keuze is geheel afhankelijk van de rest van het interieur en natuurlijk je eigen smaak. Heb je bijvoorbeeld eiken of naturel accenten dan kan het heel mooi zijn om het blad in een effen kleur te kiezen en alleen de poot in het eiken of vice versa. Vind je dit te druk dan kun je de hele tafel in eiken kiezen. Bij een eiken vloer is het in de meeste gevallen beter om de poot dan niet in het eiken te kiezen. Zo kan het kleurverschil tussen de twee eiken delen geen storende factor zijn omdat je hierdoor de tafel loskoppelt van de vloer en er voldoende ruimte is tussen het blad en de vloer.


Voor het blad van de Circlips tafels kun je zorgen dat hij helemaal past in jouw interieur en bij jouw stijl doordat je uitgebreide materiaal- en kleurkeuze hebt. Zo zijn eikenfineer en notenfineer mogelijk, bijvoorbeeld wanneer je natuurlijke materialen en kleuren hebt gebruikt in je kamer. Andere mogelijkheden voor het blad zijn desktop, Fenix en HPL.

Elk materiaal heeft zijn eigen eigenschappen en kleuren zodat je zelf kan bepalen wat er het beste bij je past. Zo wordt desktop gemaakt van natuurlijke grondstoffen zoals lijnolie, houtmeel, hars en kalksteen. Dit materiaal heeft een matte, natuurlijke uitstraling en is iets veerkrachtig. Hierbij is het belangrijk om het periodiek goed te onderhouden met behulp van speciaal voor Desktop geschikte middelen.

Fenix is een hard kunststof materiaal dat erg praktisch is in het onderhoud omdat het geen speciaal onderhoud nodig heeft. Extra handige eigenschappen zijn dat het kleurvast is, gemakkelijk schoon te maken, antibacterieel en warmte- en waterbestendig. De toplaag wordt met een speciale nan technologie gemaakt waardoor het zacht aanvoelt, het een matte uitstraling krijgt en je er bijvoorbeeld nauwelijks vette vingers op ziet. Wanneer er kleine oppervlaktekrasjes ontstaan kun je deze wegpoetsen met een speciale spons. Hiermee zorg je er voor dat er warmte ontstaat door de wrijving waardoor de moleculen zich sluiten en de krasjes verdwijnen.

Kies je voor een HPL (High Pressure Laminate) blad dan krijg je een hard kunststof toplaag die je eenvoudig schoon kan houden. Door het af te stoffen en bij sterkere vervuiling met een sopje te verwijderen houd je de tafel schoon.

castelijn_circlips


Door de afgeronde randafwerking krijgt de Circlips een bijzondere, vriendelijke en luchtige uitstraling. De bladrand kan worden uitgevoerd in een kleur die je gelijk houdt aan het blad maar je kan ook voor een contrasterende kleur kiezen om het een eigenzinniger tintje te geven. Kies hiervoor bijvoorbeeld de accentkleur die je in je interieur gekozen hebt waardoor het ook elders terugkomt voor een stukje rust.castelijn_circlips

Wil je de rechte lijnen van je kamer doorbreken met een vriendelijke, natuurlijke vorm eettafel?

Bronvermelding: www.castelijn.nl

Tags: , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.