Bijzettafel met plek voor boeken: de Libris van Meme Design

Written by margitkengen. Posted in Bijzettafels, Woonkamer

meme-design_libris

Bij de Libris bijzettafel is op een slimme manier plaats gemaakt om je boeken of tijdschriften bij de hand te hebben. Dit model zit sinds 2012 in de collectie van het Italiaanse merk Meme Design​ en is ontworpen door Enrico Cesana samen met het Meme Lab. Doordat je voor de afwerking kan kiezen uit vele verschillende kleuren is de kans groot dat ook de kleur die het beste past in jouw interieur erbij zit.

meme-design_libris


De Libris is op twee manieren te plaatsen waarbij je in beide gevallen het vakje voor de boeken of tijdschriften kan gebruiken. Wil je hem zo laag mogelijk dan is hij 50 centimeter lang met een breedte van 35 centimeter. De hoogte is in dit geval 40 centimeter. Wil je het tafeltje liever iets hoger dan zet je hem op een andere zijde en is hij 50 centimeter hoog. Het blad is dan 40 bij 35 centimeter.meme-design_libris

Het vakje dat gebruikt kan worden om boeken of tijdschriften in te plaatsen is 20 centimeter diep en hoog. Hij is 10 centimeter breed. Dit vak is op een slimme manier in het ontwerp verwerkt, de strook die het vakje vormt lijkt eenvoudig naar binnen geklapt te zijn.meme-design_libris

Het geheel krijgt een geraffineerde uitstraling door het dunne materiaal dat gebruikt is. Het 2 millimeter dunne, gepoedercoate staal zorgt voor een luchtig beeld, de tafeltjes zijn niet dominant aanwezig in de ruimte. Je hoeft er dus niet heel ruim voor te wonen om ze kunnen plaatsen.Dit hangt natuurlijk ook af van de kleur waarin je hem kiest. Meme Design heeft een heel aantal standaard kleuren waaruit je kan kiezen voor de afwerking van de Libris. Bijzonder hieraan is dat dit allemaal ral-kleuren zijn waardoor je de kleur van de Libris gemakkelijk ergens anders in je interieur terug kan laten komen. Bijvoorbeeld op een wand die er geschikt voor is om hem een kleurtje te geven maar het kleurtje kan ook subtiel in de accessoires terugkomen.

meme-design_libris meme-design_libris meme-design_libris


Wil je dat de Libris niet te veel opvalt en kies je daarom voor een neutrale, tijdloze kleur die aansluit bij de basis van je interieur dan zouden zwart (ral 9005), wit (ral 9010) of grafiet (ral 7042) een goede keuze kunnen zijn.


meme-design_libris meme-design_libris meme-design_libris

Neutrale kleuren die iets meer afsteken maar nog steeds subtiel zijn, zijn bijvoorbeeld regen (ral 7042), hennep (ral 7044) en modder (ral 7002).


meme-design_libris meme-design_libris meme-design_libris

Heb je in je interieur gekozen voor meer sprekende, fellere kleuren in de rood-/oranjetinten dan zou je kunnen kijken bij de kleuren pompoen (ral 2004), papaver (ral 3000), fuchsia (ral 4003).


meme-design_libris meme-design_libris meme-design_libris

Passen de blauw-/groentinten beter bij jouw stijl dan zijn er bijvoorbeeld aqua (ral 6019), hemelsblauw (ral 5024) en petrol (ral 5009).


meme-design_libris


Natuurlijk kan je de Libris als bijzettafel gebruiken of met meerdere bij elkaar als salontafel. Maar ook als nachttafeltje is hij erg geschikt. Als je nog even wilt lezen voordat je gaat slapen heb je boek gemakkelijk bij de hand.


Weet jij al hoe je de Libris zou gebruiken bij jou in huis?

Bronvermelding: www.memedesign.it

Tags: , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.