Minimalistische boekenwand: de Galaga van Miniforms

Written by margitkengen. Posted in Boekenkasten, Kasten

mdf italia_mamba

Boeken kun je op allerlei manieren een plekje geven in je woon- of werkkamer bijvoorbeeld. Met de Galaga boekenwand van het Italiaanse merk Miniforms zorg je voor een minimalistische oplossing. Deze is ontworpen door de eveneens Italiaanse Andrea Lucatello en zit sinds 2010 in de collectie.

De Galaga heeft een hele rustige uitstraling waardoor hij alleen maar in het oog springt door zijn subtiliteit. Je hebt er niet enorm veel ruimte voor nodig dus ook in een kleinere kamer kun je hem een plaatsje geven. Heb je voldoende ruimte tot je beschikking en wil je graag een imposante wand creëren dan zou je meerdere Galaga’s naast elkaar kunnen plaatsen. Door ze allemaal in dezelfde uitvoering te kiezen blijft het een rustig geheel en door ze iets los van elkaar te plaatsen ontstaat er geen ‘massief’ beeld. Hij is 129 centimeter breed en heeft een totale diepte van 36 centimeter. Daarbij is hij 200 centimeter hoog.

miniforms_galaga


De basis van deze boekenwand is een plaat die kan worden gekozen in drie verschillende uitvoeringen. Heb je een minimalistisch interieur met witte wanden dan zou je kunnen kiezen voor de witte achterwand. Hierdoor zorg je ervoor dat alle aandacht gaat naar de boeken en andere dingen die je op de planken plaatst. Wil je dat de witte Galaga meer opvalt dan kan je hem natuurlijk tegen een gekleurde muur plaatsen waardoor er meer contrast ontstaat.

Komen de zwart-, wit- en grijstinten de basis van je interieur dan kan de witte uitvoering hier een mooie aanvulling op zijn maar door te kiezen voor de zwarte wand laat je hem meer opvallen. Hij is nadrukkelijker aanwezig en kan zorgen voor een chique element in je interieur.


miniforms_galaga

Ben je meer op zoek naar een warme uitstraling dan is er de gevlamd walnoten uitvoering. Deze zorgt voor een sfeervol onderdeel binnen je kamer. Om er één geheel van te maken is het verstandig om deze houtsoort elders in de ruimte terug te laten komen, bijvoorbeeld in bijzettafels.De glazen schappen die eenvoudig en strak in de achterwand geplaatst worden zijn van grijs glas en zijn 8 millimeter dik. Er worden twee breedtes toegepast, namelijk 29,8 centimeter en 24,8 centimeter. Ze kunnen als het ware een podium vormen voor mooie boeken maar zeker ook voor souvenirs of andere persoonlijke spullen. Door de luchtige uitstraling van de glazen plankjes krijg je geen zwaar onderdeel in de kamer maar laat je subtiel een aantal voor jouw belangrijke dingen zien.


miniforms_galaga

Het materiaalgebruik van de Galaga zorgt er voor dat hij in veel interieurs kan worden geplaatst. Belangrijk is om hem af te stemmen op de rest van de ruimte en dan zou je hem in zowel moderne als klassiek getinte kamers tot zijn recht kunnen laten komen. Vraag bij twijfel advies van bijvoorbeeld een interieurarchitect zodat je weet dat de Galaga een mooie aanvulling gaat zijn in de ruimte.


Weet je al welke uitvoering er het beste zou passen in jouw kamer?

Bronvermelding: www.miniforms.com

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.