Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Sierlijke draaifauteuil: de Parabolica van Leolux

Sierlijke draaifauteuil: de Parabolica van Leolux

Written by margitkengen. Posted in Fauteuils, Woonkamer

leolux_parabolica

Wanneer je op zoek bent naar een draaifauteuil die je meerdere manieren van zitten kan bieden dan zou je eens kunnen kijken naar de Parabolica. Deze fauteuil is in 2009 ontworpen door de in Berlijn geboren Stefan Heiliger. Dit sierlijke model is te vinden in de collectie van het Nederlandse merk Leolux.


De Parabolica is een kunstwerk in je kamer, door zijn opvallende en asymmetrische vormgeving. In het ontwerp is rekening gehouden met de mogelijkheid om hem op verschillende manieren te kunnen gebruiken. Zo kun je er, bijvoorbeeld wanneer er bezoek is, natuurlijk ‘gewoon’ op zitten.

Zijn asymmetrische vorm zorgt er voor dat er ook de optie bestaat om lekker te kunnen liggen. Heerlijk bij de open haard ontspannen met een boek bijvoorbeeld. Dit is extra comfortabel doordat er vering in de rug zit door het gebruik van vrijgevend laminaat dat gecombineerd wordt met een elastische singel.

De iets naar binnen gedraaide armleuning met een hoogte van 68 centimeter kun je deze gebruiken als een soort van tafeltje om aan te werken met je laptop. Ook heb je de keuze om zelf te bepalen aan welke kant je de armleuning wilt hebben, links of rechts.


Door zijn afmetingen heb je er wel wat ruimte voor nodig, in een kleiner interieur bestaat de kans dat hij te veel ruimte in beslag neemt. Hij is namelijk 95 centimeter breed. Doordat de Parabolica meer een chaise longue dan een fauteuil is heeft hij daarbij een lengte van 150 centimeter. In de hoogte blijft hij beperkt, doordat dit 82 centimeter is kan je zorgen dat je zichtlijnen in de kamer zo veel mogelijk behouden blijven.


leolux_parabolicaDe zitbreedte is 46 centimeter en de zitdiepte is 105 centimeter. De hoogte van de zit is 34 centimeter en het geheel staat op een ronde schaalvoet. De uitvoering hiervan is standaard geborsteld aluminium. Als optie kun je ook een lak kiezen uit één van de lakken van de Leolux-collectie, met uitzondering van de Brush en Metallic Brush.


Ook de keuze van de bekleding is erg belangrijk. Kies je voor één van de leersoorten van Leolux of past een stoffen bekleding beter bij de rest van je interieur? Er zijn enorm veel mogelijkheden om uit te kiezen waarbij het belangrijk is om de stof of het leer goed te laten aansluiten bij de andere producten die er bij in de buurt staan. Zo zorg je er voor dat hij opvalt maar niet de andere producten overschaduwd.

Wil je zorgen voor een rustig element dan kan je hem helemaal in één, subtiele kleur laten bekleden. Als je de Parabolica wat meer wilt laten opvallen zou je natuurlijk kunnen kiezen voor een meer opvallende kleur maar er bestaat ook de mogelijkheid om hem in meerdere kleuren te laten stofferen. Onafhankelijk van elkaar kun je de binnenzijde, de band en de buitenzijde elke in zijn eigen kleur kiezen. Een leuk detail is dat een aantal naden van de Parabolica fauteuil wordt voorzien van een dubbelnaalds siersteek.

leolux_parabolica leolux_parabolica


Door zijn bijzondere, bijna sculpturale ontwerp komt hij het beste tot zijn recht als hij vrij in de ruimte staat. Daardoor heb je van alle kanten zit op het ontwerp en vormt hij steeds een ander beeld. Let er daarbij wel op dat je voldoende plek hebt om de kunnen draaien. Midden in de kamer bij een zithoek zou hij goed kunnen passen, maar ook bij de open haard of voor de schuifpui met mooi uitzicht op buiten.

Heb je niet de mogelijkheid om het vrij in de ruimte te kunnen plaatsen, denk er dan goed over na wat een goede plek zou kunnen zijn in je kamer. Laat je hierbij zonodig adviseren zodat je weet dat de Parabolica een mooie en goed afgestemde aanvulling gaat zijn op je interieur.


leolux_parabolica

Deze fauteuil met vele mogelijkheden heeft niet voor niks een Reddot Award gewonnen in 2009, een Good Design in 2010 en Goed Industrieel Ontwerp eveneens in 2010.

Het is een blikvanger in je kamer. Zie jij hem al staan?

Of moet ik zeggen: zie jij hem al zitten?

Bronvermelding: www.leolux.nl, www.heiliger-design.de

Tags: , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.