Prachtige plantenbakken: de Lluna van Serralunga

Written by margitkengen. Posted in Accessoires, Buitenmeubilair, Overige

serralunga_lluna

Planten in je kamer kunnen een mooie en sfeervolle aankleding zijn en daarbij wil je dan ook een pot of bak die goed aansluit bij je interieur. Zo kun je binnen genieten van groen in een mooie design plantenbak, bijvoorbeeld de Lluna van het Italiaanse merk Serralunga. Dit is een ontwerp uit 2010 van de Spaanse Joan Gaspar.

Waar bij vele plantenbakken het licht in het gehele product zit is er bij de Lluna voor gekozen voor een andere optie. Er is een uitsparing gemaakt in de massieve vorm waarin het licht is verwerkt. Hierdoor ontstaat er een geheel andere lichtspreiding en zorgt het voor een bijzonder effect.


serralunga_lluna serralunga_llunaDaarnaast zorgt deze uitsparing voor een stukje transparantie en openheid waardoor hij geen massieve uitstraling heeft. Hierdoor leent hij zich er ook voor om hem voor een raam te plaatsen of kun je hem gebruiken als afscheiding van twee delen in de kamer.

Dit kan in de buitenruimte natuurlijk ook. Door ze langs een pad te plaatsen krijg je een een afscheiding zonder dat het helemaal afgesloten is. En wanneer het licht dan aangaat wordt de transparantie nog eens extra benadrukt.

serralunga_lluna


Er zijn drie formaten te kiezen bij de Lluna. De grootste is 110 centimeter breed, heeft een diepte van 40 centimeter en is 66 centimeter hoog. De binnenbak is daarbij 100 centimeter breed, met een diepte van 31 centimeter en een hoogte van 30 centimeter. Bij deze Lluna zit er onderin en uitsparing van 100 centimeter breed en 20 centimeter hoog.


serralunga_lluna

Dan zijn er ook nog twee verticaal georiënteerde Lluna’s. De Lluna nova is 40 bij 40 centimeter en is 120 centimeter hoog. Hierbij is de binnenbak 30 bij 30 centimeter met een hoogte van 68 centimeter. Het gat bij deze afmeting is 30 bij 30 centimeter.


De Lluna Plena is een lager model en heeft een hoogte van 66 centimeter. De buitenmaat is gelijk aan de Lluna Nova en is 40 bij 40 centimeter en ook de uitsparing onderin is gelijk, 30 bij 30 centimeter. De binnenbak is bij dit model 30 bij 30 centimeter en 29 centimeter hoog.


Let er bij de keuze van de afmeting op dat het, afhankelijk van de situatie, mooier is om één of twee grote potten neer te zetten in plaats van meerdere met een te kleine afmeting. Als je er voor kiest om een plant te plaatsen in je interieur durf dan ook te kiezen voor een pot van formaat. Dan wordt als een meubelstuk ervaren en niet als een accessoire en maakt het indruk in het geheel.


serralunga_lluna

Ze worden gemaakt van polyethyleen en zijn verkrijgbaar in vele verschillende kleuren. Van wit- en natureltinten tot donkerdere en ook fellere kleuren. Zo kun je de potten dus mee laten gaan met de accentkleur in je kamer of tuin maar er ook voor kiezen om de Lluna’s subtieler aanwezig te laten zijn en de planten erin de hoofdrol te geven.Bij de keuze van de Lluna is het belangrijk om rekening te houden met de IP-aanduiding. Deze varieert bij de Lluna van IP20 tot IP68. Welke de beste keuze is voor jouw situatie is afhankelijk van waar je hem wilt toepassen, binnen of buiten. Ook de lichtbron is bij de anders bij de verschillende Ip-waarden.


serralunga_lluna

Door zowel binnen als buiten de Lluna op de juiste weloverwogen manier toe te passen kun je de stijl van binnen doortrekken naar buiten waardoor het meer bij elkaar gaat horen en het één geheel wordt. Binnen en buiten loopt als het ware in elkaar over.

Zie jij de Lluna ook al in jouw interieur, tuin of op het balkon of dakterras staan?

Bronvermelding: www.serralunga.com

Tags: , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.