Eetkamerstoel met accent: de Paco van Artifort

Written by margitkengen. Posted in Eetkamer, Stoelen

artifort_paco

Een tijdloze eetkamerstoel waarbij er verschillende onderstellen mogelijk zijn. Zo kun je de Paco aanpassen aan je eigen smaak en aan de omgeving waarin hij komt te staan. En bij dit ontwerp uit 2009 van de Nederlandse Gerard Vollenbrock heeft als bijzonder detail dat de achterkant van de leuning in een andere kleur gekozen kan worden.


artifort_paco

Op deze manier kun je bij de Paco de door jou gekozen accentkleur in je interieur terug laten komen zonder dat het heel dominant aanwezig is. Zo zou je in een interieur dat gebaseerd is op de zwart- en grijstinten een kleur uit deze lijn voor de gehele stoel kunnen kiezen en daarbij de achterkant van de armleuning in een meer opvallende kleur. Dit is afhankelijk van de kleurkeuzes die je in de rest van het interieur hebt gemaakt.

Ben je een liefhebber van kleur dan kan je dit principe natuurlijk ook omdraaien. Kies dan de kleur voor de hele fauteuil en laat het accent in de armleuningen uitvoeren in eenzelfde kleur maar met een aantal tinten verschil zodat er voldoende contrast ontstaat tussen de beide delen.


artifort_paco

Wil je een heel rustige uitstraling bereiken dan kan je de Paco uiteraard ook helemaal in één kleur laten stofferen. Of kies de fauteuil in het leer en laat accent in dezelfde kleur uitvoeren maar dan in stof. Andersom, de fauteuil in stof en het accent in leer is niet mogelijk.Voor de bekleding heb je onder andere de keuze uit stoffen van Kvadrat, Gudbrandsdalens en leer van Ohmann Leather. De keuze van de bekleding zorgt er, samen met de uitvoering en het type onderstel, voor dat de stoel aansluit bij jouw stijl. Dit kan heel strak en minimalistisch zijn, vrolijk en kleurrijk maar ook klassiek getint.


Deze elegante eetkamerstoel is eigenlijk meer een eetkamerfauteuil door zijn comfortabele zitkuip. Hij blijft daarbij wel een luchtige uitstraling houden doordat hij op verschillende open onderstellen staat.

artifort_paco artifort_paco

Zo zou je kunnen kiezen voor het model op 4 poten. Hierbij staan de achterpoten iets schuin naar buiten wat mooi aansluit bij de vorm van de rugleuning. In deze uitvoering is de Paco 59 centimeter breed, 60 centimeter diep en heeft hij een hoogte van 84 centimeter. De zithoogte is 47 centimeter en de hoogte van de armleuning is 68 centimeter. Controleer goed of deze onder de eettafel past. Mocht dat niet het geval zijn en je kunt ze alleen tegen te tafel plaatsen dan neemt het geheel erg veel ruimte in beslag.


artifort_paco artifort_paco

Een andere mogelijkheid is om de Paco te kiezen op vier poten met zachte of harde wielen. Zo kun je ze gemakkelijk verplaatsen en hierbij hebben de achterpoten een kleine, eigenwijze knik in de poten. Deze Paco is 59 centimeter breed en 59 centimeter diep. De hoogte, zithoogte en hoogte van de armleuning blijven gelijk, namelijk 84, 47 en 68 centimeter.artifort_paco artifort_paco

Dan is er ook nog de optie om hem op een sledeframe te laten plaatsten. Dit zorgt voor een hele open uitstraling en de zitting beweegt, door het ontbreken van de achterpoten, iets mee wanneer je gaat zitten. De afmetingen van de Paco met het sledeframe zijn gelijk aan die op 4 poten.artifort_paco artifort_paco artifort_paco

Bij deze onderstellen van de Paco kun je kiezen om het af te laten werken in glanzend chroom of poedercoat. Artifort heeft diverse kleuren poedercoat waaruit je kan kiezen. Natuurlijk zijn er zwart, grijs en wit mogelijk maar ook meer opvallende kleuren als rood, blauw en honinggeel behoren tot de mogelijkheden. Daarmee kan je het onderstel en de bekleding op elkaar afstemmen en er één geheel van maken waardoor de Paco weer een geheel andere uitstraling krijgt.


artifort_paco

Als laatste is hij er ook nog als bureaustoel. Hierbij is hij in hoogte verstelbaar en staat hij op een vijf-teens onderstel. Deze Paco is 61 centimeter breed en 65 centimeter diep. De hoogte varieert van 81 tot 89 centimeter, de zithoogte zit tussen de 44 en 52 centimeter en de hoogte van de armleuning is hierbij tussen de 65 en 73 centimeter. Het onderstel wordt bij deze Paco uitgevoerd in gepolijst aluminium of poedercoat. De gasveer en de kapjes boven de wielen zijn altijd chroom.Zorg er voor dat, wanneer je kiest voor de Paco, je voldoende ruimte hebt om hem tot zijn recht te laten komen. Door zijn gesloten kuip neemt hij een stukje zichtlijnen weg die bij een kleiner interieur belangrijk zijn om de ruimte zo groot mogelijk te laten voelen. Bij een ruimte waar voldoende plaats en licht is kan de Paco een mooie middenweg zijn tussen de vaak zware eetkamerfauteuils en de hele open eetkamerstoelen. Win bij twijfel zonodig advies in zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt voor jouw interieur.


artifort_paco

Zie jij jezelf al aan tafel genieten van je ontbijt, lunch of diner op de Paco?

Bronvermelding: www.artifort.com

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.