Massief houten wandplanken: Schoenbuch model Cut

Written by margitkengen. Posted in Garderobe, Overige

schoenbuch_cut

In de collectie van het Duitse merk Schönbuch zit de opvallende serie Cut. Hierbij speelt het gebruik van massief hout de hoofdrol, dit is verwerkt in de verschillende onderdelen zoals bijvoorbeeld wandplanken. De geraffineerde vormgeving zorgt voor subtiele details. De Cut is een ontwerp van Design Studio Taschide, opgericht door Sandra Tan und Johannes Schiebe.


schoenbuch_cut schoenbuch_cut schoenbuch_cut

De serie Cut bestaat uit drie onderdelen, zo zijn er een aantal wandplanken, wandhaken en een spiegel met legplank. Al deze modellen kunnen worden uitgevoerd in naturel geolied walnoot, iep of eiken.

De eiken uitvoering kan ook nog worden afgewerkt met een openporige lakkleur uit de dertien basis- of 13 accentkleuren van Schönbuch. Zo zie je het natuurlijke materiaal wel nog maar kun je een kleur toevoegen die goed aansluit bij zijn omgeving.


schoenbuch_cut

De massief houten wandplanken zijn er in drie verschillende breedtes, de eerste is 30 centimeter breed, de volgende 45 en de laatst 60 centimeter. Ze hebben allemaal een dikte van 2,5 centimeter en zijn 16,5 centimeter diep. Ze zijn blind gemonteerd waardoor je de ophanging niet ziet, dit geeft de planken een strakke en rustige uitstraling. Doordat de randen schuin zijn afgewerkt lijken ze veel dunner dan dat ze daadwerkelijk zijn zonder dat dit afdoet aan de uitstraling van het gebruik van massief hout.


schoenbuch_cut

De bijpassende wandhaken CUT lijken uit de muur te komen. Ze zijn 3,2 centimeter breed en komen 6,5 centimeter van de wand in de diepte. Ze zijn 15 centimeter hoog. Natuurlijk kun je er een aantal strak en op dezelfde hoogte naast elkaar hangen in dezelfde uitvoering maar je kunt het ook een tikje eigenwijzer maken.


schoenbuch_cut schoenbuch_cut

Kies een enkele wandhaak in een andere houtsoort, hang er één gekleurd elementje tussen of hang eentje een stukje lager dan de rest. Met de manier van ophangen en het gebruik van kleur kun je het geheel helemaal eigen maken waarmee je de ruimte opfleurt.


De spiegel wordt gecombineerd met een wandplank, de spiegel steekt hier doorheen en aan de onderkant is nog een gedeelte spiegel te zien. Een bijzonder detail die er voor zorgt dat het geheel op een intrigerende manier in het oog springt. De spiegel heeft een diameter van 78 centimeter. De wandplank heeft een breedte van 75 centimeter, is daarbij 2,5 centimeter dik en hij heeft een diepte van 15 centimeter. Een mooie binnenkomer in je hal en ook nog eens praktisch omdat er een legplank in verwerkt is.

schoenbuch_cut schoenbuch_cut


Door de bescheiden afmetingen van de verschillende elementen heb je niet heel erg veel ruimte nodig om ze een mooie plaatsje te geven in je interieur. Afhankelijk van de ruimte die je tot je beschikking hebt kun je de spiegel combineren met één of meerdere wandplanken zodat je de wand aankleed. Daar kun je persoonlijke spullen op tentoonstellen zodat het helemaal eigen wordt. Door er dan ook nog de wandhaken bij te combineren heb je je garderobe compleet. Naast in de hal kan deze serie ook heel goed worden toegepast in bijvoorbeeld de slaapkamer.

schoenbuch_cut schoenbuch_cut


Omdat je de keuze hebt uit verschillende houtsoorten kun je het materiaal van bijvoorbeeld je vloer terug laten komen in de elementen uit de CUT serie. Daardoor wordt een eenheid gevormd die er voor zorgt dat het geheel rust uitstraalt. En heb je een andere houtsoort dan eiken, walnoot of iep en je wil toch graag het natuurlijk materiaal en de uitstraling hiervan terug laten komen dan kun je kiezen voor de openporige lak. In een subtiele kleur of juist een meer opvallende, frisse kleur. Keuze genoeg, er is voor ieder wat wils.

schoenbuch_cut schoenbuch_cut schoenbuch_cut schoenbuch_cut


Afhankelijk van het kleurgebruik en de omgeving waar je de elementen CUT plaatst kun je ze met verschillende stijlen combineren. Bij strak en minimalistisch en je kunt ze zodanig afstemmen dat ze ook in een klassieker getint interieur zouden passen. Dit is een kwestie van het maken van weloverwogen keuzes, vraag hierbij advies wanneer je twijfelt, zodat je zeker weet dat het ook bij jou een bijzonder en mooi geheel wordt met het gebruik van de CUT.

schoenbuch_cut schoenbuch_cut


Past deze pure vormgeving met natuurlijk materiaalgebruik bij jouw stijl?

Bronvermelding: www.schoenbuch.com

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.