Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Luchtige (bar)krukken: Pastoe Wire Stool KM

Luchtige (bar)krukken: Pastoe Wire Stool KM

Written by margitkengen. Posted in Eetkamer, Overige, Stoelen

pastoe_wire stool

Een ontwerp uit 1953 dat vandaag de dag nog steeds vele mensen zal aanspreken: de Wire van Pastoe. Deze is ontworpen door Cees Braakman en Adriaan Dekker en de naoorlogse situatie was de aanleiding van de materiaalkeuze, draadstaal. Met draadstaal konden de modellen tegen relatief lage kosten worden gefabriceerd. Daardoor kon men indertijd met de Wire zorgen voor luxe in huis, ook wanneer er hier maar beperkte middelen voor. Een ware designklassieker dus, die opnieuw in de collectie is genomen. Een hele goede aanvulling in de collectie van het Nederlandse merk Pastoe.

Het model is verder verbeter waardoor onder andere de zit verbeterd is. Hij heeft een sierlijke vormgeving door zijn afgeronde vormen zonder strenge hoeken. Het zitgedeelte verloopt in hoogte naar achteren toe zodat er een kleine ondersteuning van de rug ontstaat. Het onderstel is luchtig en open en afhankelijk van de zithoogte is er een voetensteun toegevoegd. In de Wire Stool KM is er een groot contrast tussen een nagenoeg transparante uitstraling en stabiliteit. Een sterke kruk die er in verschillende afmetingen is.

pastoe_wire stool


Zo heb je voor de verschillende hoogte, verschillende modellen.

Wire Stool KM05

De KM05 geschikt om aan een eettafel te plaatsen, deze heeft namelijk een zithoogte van 46 centimeter. Daarbij is hij slechts 46 centimeter breed en 45 centimeter diep. De totale hoogte van deze kruk is 57 centimeter.

Wire Stool KM06

Daarnaast zijn er ook twee hoogtes voor de Wire Stool KM als barkruk. De KM06 heeft een zithoogte van 64 centimeter, zijn totale hoogte is 76 centimeter. De breedte is wederom slechts 46 centimeter en de diepte 45 centimeter. In het onderstel is er een stangetje toegevoegd om een voetensteun te realiseren voor prettig gebruiksgemak.

Wire Stool KM07

De hogere variant barkruk, de Wire Stool KM07, heeft een zithoogte van 75 centimeter. Deze is 46 centimeter breed en 47 centimeter diep. De totale hoogte van deze uitvoering is 87 centimeter. Ook deze variant heeft een horizontaal stangetje om je voeten op te kunnen zetten.


Je kan de Wire Stool KM krukken een heel eigen uitstraling geven en hem zodanig laten uitvoeren dat hij bij jou interieur past. Zo zijn er drie neutrale en tijdloze kleuren die goed zouden kunnen passen bij een minimalistisch of modern interieur.

pastoe_wire stool pastoe_wire stool pastoe_wire stool

Ze vallen dan alleen op door hun vormgeving en niet door hun kleur. Wanneer je een interieur hebt met veel kleur of bijvoorbeeld kunst die je de hoofdrol wilt laten spelen dan zouden deze kleuren ook een goede keuze kunnen zijn. Zo zijn er Night Black (101), Paper White (100) en Haze Grey (102).


pastoe_wire stool

Wil je ze meer in het oog laten springen en mogen ze meer opvallen dan zou je er voor kunnen kiezen om ze uit te voeren in Pacific Blue (104). Deze kan ook heel goed aansluiten bij een interieur met warme en natuurlijk materialen en kleuren. Door de kleur van de Wire Stool KM dan elders terug te laten komen in bijvoorbeeld accessoires als vazen en kussens zorg je er voor dat er één geheel ontstaat.


pastoe_wire stool

Een andere kleur die in vele gevallen ook goed gecombineerd kan worden een interieur waarin hout en natureltinten een hoofdrol spelen is de kleur Pale Green (103).pastoe_wire stool

Wil je de Wire Stool KM in een warme kleur een plekje geven in je interieur dan is er de Ox Red (105). Wanneer de roodtinten in andere onderdelen in je kamer terug komen dan sluit het goed op elkaar aan en wordt het een samenhangend geheel.Om het comfort van deze (bar)krukken te verhogen zijn er kussens verkrijgbaar. Deze zijn in een aantal stoffen te kiezen, bijvoorbeeld de stof Advantage van het Engelse merk Camira. De kleuren Black en Mineral zijn standaard maar tegen een meerprijs zijn ook de andere kleuren te kiezen. Daarnaast kun je ook nog kiezen uit een aantal stoffen van het Deense merk Kvadrat. Hier heb je de keuze uit de stoffen Steelcut Trio, Tonus 4, Hallingdal 65, Divina, Divina Melange en Divina MD. Elk met zijn eigen kleuren dus er is volop keuze om precies te kleur te vinden die bij jouw stijl past.

pastoe_wire stool


pastoe_wire stool pastoe_wire stool pastoe_wire stool

Om je een beetje op weg te helpen heeft Pastoe al een aantal mooie combinaties voor je samengesteld van kleuren stoffen en frames die zorgen voor een bijzondere Wire Stool KM. Zo zou je de kruk in het Paper White kunnen combineren met de Steelcut Trio 2 in de kleur 105. De Kruk in Night Black kan een goede combinatie vormen met de Steelcut Trio 2 in de kleur 124. En bij het Haze Grey draadstaal zou goed gecombineerd kunnen worden met de kleur 113 van de Steelcut Trio 2.


pastoe_wire stool pastoe_wire stool pastoe_wire stool

Bij de kruk in Pale Green zou je het kussen kunnen kiezen in de stof Steelcut Trio in de kleur 915. Wanneer je de kruk in het Pacific Blue uitvoert zou de stof Steelcut Trio 2 in de kleur 733 een goede aanvulling kunnen zijn voor het zitkussen. En bij de Wire Stool KM in de kleur Ox Red zou een kussen gekozen kunnen worden in de stof Steelcut Trio 2 in de kleur 144.


Afhankelijk van de samenstelling van de uitvoering van het staal en het kussen kun je er voor zorgen dat hij zich bij verschillende stijlen thuisvoelt. Stem de kleuren en de materialen af op de ruimte en je zult zien dat hij bij heel minimalistische interieurs past maar ook bij moderne interieurs met al dan niet de toepassing van veel kleur.

pastoe_wire stool pastoe_wire stool


pastoe_wire stool

Door zijn open, transparante vormgeving is hij ook uitermate geschikt voor ruimtes waar je wat minder ruimte tot je beschikking hebt. Hij zorgt er voor dat je zichtlijnen in de kamer niet beperkt worden en ze vullen de ruimte niet tot nauwelijks waardoor het optimale gevoel van ruimte behouden blijft.

Is de Wire Stool KM de (bar)kruk waar je al jaren naar op zoek bent? Ga dan aan de slag met een combinatie die perfect aansluit bij jouw wensen.

Bronvermelding: www.pastoe.com

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.