Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Moderne wand vitrine: de Dazibao van Tonelli Design

Moderne wand vitrine: de Dazibao van Tonelli Design

Written by margitkengen. Posted in Kasten, Overige, Vitrinekasten

tonelli-design_dazibao

Ben je op zoek naar een oplossing om mooie dingen te laten zien maar wil je geen ‘gewone’ vitrine dan zou je eens een kijkje kunnen nemen bij het Italiaanse merk Tonelli Design. Hier zit de Dazibao in de collectie, een geheel nieuwe en moderne manier om producten tentoon te stellen. Hij wordt zwevend aan de wand gemonteerd en is er in drie verschillende afwerkingen. Dit ontwerp uit 2007 is van Elisabetta Gonzo en Alessandro Vicari. Van 1992 tot 2003 werkten zijn samen in ontwerpstudio EG+AV Architects Associates en inmiddels werken ze op op afstand samen. Zij heeft in Milaan haar Studio EG+ en hij is met zijn Studio +AV in Parijs gevestigd.


De Dazibao is een frisse en moderne manier om in je kamer plaats te bieden aan mooie dingen die je graag wilt (laten) zien. De simpele basis wordt gevormd door een achterwand, dit wordt zwevend aan de wand gemonteerd wat zorgt voor de luchtige uitstraling. Deze is 180 bij 120 centimeter en heeft een dikte van 5 centimeter in totaal. Hierbij kan je er voor kiezen om de horizontale of verticale uitvoering te kiezen, zodat je kan bepalen wat er het beste tot zijn recht komt op de plek waar je hem wilt gaan hangen.


In de achterwand zitten uitsparingen waarin open, glazen kubussen geplaatst worden welke de ruimtelijkheid van het ontwerp nog eens extra benadrukken. Deze hebben een dikte van 12 millimeter, zijn 40 bij 40 centimeter en hebben een diepte van 20 centimeter. Hierdoor komt de totale diepte van de vitrinewand uit op 25 centimeter. De glazen blokken zijn aan de voor-, boven- en onderkant gesloten maar aan beide zijkanten open. Zo kun je eenvoudig wisselen wanneer je er iets anders in wilt plaatsen. Tonelli geeft hierbij aan dat elk glazen element een gewicht kan dragen van 10 kilo. Deze worden uitgevoerd in standaard glas maar kunnen tegen een meerprijs ook worden uitgevoerd in extra helder glas.


tonelli-design_dazibao

Deze achterwand bepaald voor een groot deel hoe aanwezig de Dazibao gaat zijn in je interieur. Heb je lichte wanden, wil je hem zo subtiel mogelijk aanwezig laten zijn en heb je gekleurde producten die je de hoofdrol wilt laten spelen dan zou de wit gelakte achterwand een goede keuze kunnen zijn. Op een lichtgekleurde wand valt de witte uitvoering iets meer op en wil je hem er echt laten springen dan zorg je voor een groter contrast tussen de kleur van de wand en de achterwand van de Dazibao.


tonelli-design_dazibao

Heb je gekleurde en lichtere producten die je tentoon wilt stellen in deze wandvitrine dan is er de mogelijkheid om een zwarte gelakte achterwand te kiezen. Let er op dat deze tegen een lichte wand behoorlijk in het oog kan springen, afhankelijk van de ruimte en aankleding er omheen. De afstemming van de omgeving, de producten die je er in wilt gaan zetten en de overige meubels er om heen zorgen er voor dat het wel of niet bij elkaar past. Denk daar dus goed over na bij het maken van je keuze.


tonelli-design_dazibao

Door de achterwand uit te laten voeren in de Canaletto walnoot afwerking kan je de vitrine een klassieker tintje geven. De producten die je er in plaatst zullen de uiteindelijke uitstraling bepalen. Plaats je er bijvoorbeeld minimalistische witte objecten in dan zal het een moderner beeld vormen dan wanneer je er zwarte, klassiekere accessoires een plaatsje in geeft. Stem de Dazibao en de producten die er in komen, af met de ruimte waar hij komt te hangen en zorg er daarmee voor dat de losse onderdelen bij elkaar gaan horen.


Twijfel je over de uitvoering laat je dan adviseren om er voor te zorgen dat de Dazibao straks precies brengt wat je ervan gehoopt had.


tonelli-design_dazibao

De achterwand heeft een behoorlijke afmeting maar voor de diepte heb je niet heel veel ruimte nodig. Dus ook als je wat minder ruim woont kan de Dazibao een goede keuze zijn in je kamer. Doordat hij zwevend aan de wand gemonteerd wordt en er veel gebruik wordt gemaakt van glas heeft hij een hele open uitstraling en blijft de vloer helemaal vrij waardoor de visuele ruimte zo groot mogelijk blijft.

Je kan de Dazibao gebruiken om mooie boeken te laten zien, souvenirs, kunst, fotolijstjes met voor jou belangrijke personen en het is een slimme manier om de accentkleur die je gekozen hebt voor de ruimte hier in terug te laten komen.

Welke producten wil jij (laten) zien in deze bijzondere vitrinekast van Tonelli Design?

Bronvermelding: www.tonellidesign.com

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.