Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Krachtige stoel: de Carbon Chair van Moooi

Krachtige stoel: de Carbon Chair van Moooi

Written by margitkengen. Posted in Buitenmeubilair, Eetkamer, Overige, Stoelen, Stoelen

moooi_carbon chair

Het mooie weer komt er aan en dan kunnen we weer gaan genieten van onze tuin, balkon of dakterras. Dan wil je natuurlijk wel lekker zitten op een bijzonder ontwerp om je buitenruimte éxtra mooi te maken. Dan zou de Carbon van het merk Moooi wel eens een optie kunnen zijn. Dit ontwerp uit 2004 is van de hand van de Nederlandse ontwerpers Bertjan Pot en Marcel Wanders.

Het merk Moooi werd in 2001 opgericht door Marcel Wanders en Casper Vissers waarbij de derde o staat voor een extraatje op het gebied van schoonheid en unieke uitstraling. Een aantal kernwoorden voor de collectie van Moooi zijn: gedurfd, speels en exclusief.


moooi_carbon chair

Door de materiaalkeuze kan je hem zowel binnen als buiten gebruiken. Daarbij is hij ook nog eens licht van gewicht dus je verplaatst hem gemakkelijk van binnen naar buiten of andersom. Het geheel is samengesteld uit slierten koolstofvezel die met elkaar verweven zijn tot een geheel. Dit wordt vervolgens met epoxyhars afgewerkt waardoor er een sterk geheel ontstaat.moooi_carbon chair moooi_carbon chair

Behalve licht van gewicht is de uitstraling ook luchtig door zijn transparantie. Hij neemt visueel weinig ruimte in gebruik en laat de zichtlijnen voor een gedeelte doorlopen waardoor je er niet enorm ruim voor hoeft te wonen. Als je kleiner woont kun je de Carbon stoelen met mooi weer buiten gebruiken en wanneer het weer hier niet geschikt voor is gebruik je ze gewoon binnen. Heb je wel veel plaats dan maken ze indruk met meerdere naast elkaar.moooi_carbon chair

De Carbon Chair is 47 centimeter breed en is hierbij 49 centimeter diep. De zithoogte is 45 centimeter en de totale hoogte is 79 centimeter. Uiteraard kun je ze goed aan een rechte eettafel plaatsen, dan worden de rechte lijnen van het onderstel benadrukt. Door de ronde vorm van de zitting kunnen ze daarnaast ook goed worden toegepast aan een ronde of ovale tafel. In dat geval ligt de nadruk op de vorm van de zitting.Hij is alleen in het zwart verkrijgbaar. Je zou hem goed kunnen plaatsen in een interieur dat gebaseerd is op een zwart, wit en grijze basis. Als je er dan voor zorgt dat het zwart terugkomt in zijn omgeving zorg je er voor dat het allemaal samen één geheel gaat vormen. Natuurlijk kan hij ook passen in een interieur met meer kleur maar ook hierbij is het belangrijk om zwart elders terug te laten komen anders springen de stoeltjes er erg uit en is het een minder evenwichtig geheel.


moooi_carbon chair moooi_carbon chair

Er wordt de mogelijkheid geboden om de Carbon Chair een extra stukje comfort mee te geven. Dit kan door middel van de Carbon Pad en Cap, dit zijn een kussen voor de zitting en de rugleuning. Deze worden uitgevoerd in een zwarte leder-look en passen goed bij de zwarte uitstraling van de stoel zelf.moooi_carbon chair moooi_carbon chair

Spreekt de Carbon Chair je wel aan maar heb je geen eetkamerstoelen maar barstoelen nodig dan is er sinds 2015 de Carbon Barstool om de Carbon familie aan te vullen. Deze is 45 centimeter breed en eveneens 45 centimeter diep. Hij is verkrijgbaar in twee verschillende hoogtes. De lage uitvoering heeft een zithoogte van 66 centimeter waarbij de totale hoogte 83 centimeter is. Bij de hoge versie is de zithoogte 76 centimeter en is het totaal 92 centimeter hoog.moooi_carbon chair

Zie jij jezelf al zitten op de Carbon Chair? Binnen in je eetkamer, keuken of slaapkamer of buiten op je balkon, in je tuin of op je dakterras.

Bronvermelding: www.moooi.com, www.bertjanpot.nl

Tags: , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.