Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Verlichting met een kleurtje: de Toobe van Kartell

Verlichting met een kleurtje: de Toobe van Kartell

Written by margitkengen. Posted in Tafellampen, Verlichting, Vloerlampen

kartell toobe

Je kan op vele manieren een kleur toevoegen aan je interieur. Natuurlijk met stoffering van meubilair of de lakkleur van een kast maar ook met verlichting heb je deze mogelijkheid. Dit zou bijvoorbeeld kunnen met de Toobe die sinds 2007 in de collectie te vinden is van het Italiaanse merk Kartell. Dit model is er in een vloer- en een tafellamp en is ontworpen door de Italiaan Ferruccio Laviani.

In zijn vormgeving is de Toobe een uitermate goed voorbeeld van een rustig en eenvoudig beeld waarbij de bijzonderheden in de details zitten. De kunststof buis van PMMA met een diameter van 20 centimeter vormt de basis. Hierin zit bovenin een diffuser van polycarbonaat die plaats biedt aan de lichtbron, een spaarlamp van maximaal 25 watt met een E27 fitting. Doordat deze niet helder is maar wit verspreid hij het licht zacht en zorgt het er voor dat je niet in de lichtbron kijkt.

Voor de stroomkabel die van de kap bovenin naar beneden loopt, is er gekozen om hem iets opvallender aanwezig te laten zijn, dit is namelijk een gekrulde kabel. Doordat hij is uitgevoerd in het wit is hij niet te dominant aanwezigheid in het geheel.


kartell toobe

De vloerlamp heeft een hoogte van 170 centimeter en is voorzien van een witte voet waar de stroomkabel uitkomt en die tevens voor stabiliteit zorgt. Tevens is deze voorzien van twee verticale uitsparingen in de buis die dienen als handvat waardoor je de lamp gemakkelijk kan verplaatsen. De tafellamp is 55 centimeter hoog en heeft onderaan een uitsparing waardoor de stroomkabel uit de buis kan.Met behulp van een vernieuwende techniek wordt de kleur bovenin de Toobe verwerkt. Dit is in een rokerige manier toegepast waardoor de kleur en het transparante gedeelte subtiel in elkaar overlopen. Hiervoor heb je de keuze uit vijf verschillende uitvoeringen, deze gelden voor zowel de vloerlamp als de tafellamp zodat je ze ook heel goed kan combineren.


kartell toobe kartell toobe

Heb je een interieur met bijvoorbeeld natuurlijke kleuren en materialen met als accentkleur de blauwtinten dan is er een zee-blauwe uitvoering die hier goed op kan aansluiten.kartell toobe kartell toobe

Zorgen de groentinten in jouw interieur voor de accenten dan zijn er een smaragd groene Toobe vloer- en tafellamp.kartell toobe kartell toobe kartell toobe kartell toobe


Heb je gekozen voor warme rood- en/of oranjetinten als accentkleur in jouw kamer dan zijn er de rode en oranje uitvoering die hier goed bij zouden kunnen passen.


kartell toobe kartell toobe

Passen deze kleuren niet bij jouw stijl, ben je gewoon niet zo’n liefhebber van kleur of wil je de lamp toch liever neutraal houden dan is er ook een kristal uitvoering. Deze heeft geen toevoeging van kleur en is hierdoor het minst opvallend aanwezig.kartell toobe

Heb je een modern interieur dan zal de Toobe in veel gevallen kunnen passen, als je hem goed afstemt op de rest van je interieur natuurlijk. Mocht je hierover twijfelen laat je hierover dan adviseren zodat je zeker weet dat de Toobe straks een prachtige aanvulling gaat zijn in jouw kamer.

Ben je wat minder van het moderne interieur en zijn er ook klassieke elementen aanwezig dan kan de Toobe, mits goed afgestemd, een bijzonder contrast vormen tussen oud en nieuw. Door de kleur te laten aansluiten bij de klassiekere onderdelen kan je er bijvoorbeeld voor zorgen dat er hiertussen een eenheid ontstaat.Ook als je een minder grote ruimte tot je beschikking hebt is de Toobe het overwegen waard. Doordat hij zo transparant en luchtig is vormgegeven neemt hij visueel nauwelijks ruimte in beslag. Je hebt wel een bijzondere lamp zonder dat hij dominant in de ruimte aanwezig is en veel ruimte in beslag neemt.


kartell toobe

In de woonkamer kun je de Toobe een plekje geven maar vergeet ook zeker de entree of slaapkamer niet. Weet jij al welke kleur er het beste past bij jou?

Bronvermelding: www.kartell.com

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.