Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Sierlijke kandelaar: de Ribbons van Georg Jensen

Sierlijke kandelaar: de Ribbons van Georg Jensen

Written by margitkengen. Posted in Overige

geared jensen_ribbons

Wanneer je je eettafel, salontafel of dressoir wilt aankleden met een kandelaar en op zoek bent naar iets bijzonders, neem dan eens een kijkje bij de collectie van het Deense merk Georg Jensen. Hier is de Ribbons te vinden, een sierlijk kandelaar ontworpen door het ontwerpersduo Alken & Bengtsson.


Thomas E. Alken is industrieel ontwerper en Maria Bengtsson is grafisch ontwerpster. Voor dit ontwerp lieten zij zich inspireren door het feestelijke karakter van linten, waar de naam Ribbons een directe verwijzing naar is. Of het nu voor de versiering van een feest is of voor het inpakken van een cadeau, ze brengen een gevoel van feestelijkheid.


De Ribbons heeft een sierlijke vorm door de oneindige vorm en ze krijgen een stoer karakter door de uitvoering van het zwart gepoedercoate roestvrij staal. Door deze uitvoering lijkt het op smeedijzer en kunnen ze zowel binnen als buiten gebruikt worden.


georg jensen_ribbons

Doordat de kandelaar gemaakt is voor vier kaarsen is hij ook uitermate geschikt om met Kerstmis als adventskandelaar te gebruiken. Hij heeft een diameter van 24,8 centimeter en is daarbij 7,2 centimeter hoog.georg jensen_ribbons

Kan je geen genoeg krijgen van deze sierlijke vormgeving dan zijn er ook nog aanvullende ontwerpen om elders in de kamer kaarsen te kunnen plaatsen. Zo is er een set van twee kandelaars te krijgen die geschikt zijn voor een enkele kaars. Deze hebben een diameter van 8,1 centimeter en zijn 54 centimeter hoog.georg jensen_ribbons

In dezelfde afmeting is er ook een set van twee theelichthouders te krijgen. Doordat bij dit model het kaarslicht tussen de linten zorgt dit voor een bijzonder spel tussen licht en schaduw.georg jensen_ribbons

Als laatste is er ook een ontwerp van de Ribbons, speciaal voor buiten. Deze heeft een diameter van 20 centimeter en is daarbij 15 centimeter hoog.

georg jensen_ribbons


Naast een groot waxinelichtje kan je hier bijvoorbeeld ook een grote stompkaars in plaatsen.Doordat er maar één materiaal zichtbaar is heeft hij een rustige uitstraling. Afhankelijk van in welk type interieur je de Ribbons plaats kan de zwarte poedercoat afwerking zorgen voor een stoere uitstraling op bijvoorbeeld een oude houten eettafel of als een chique accessoire wanneer het interieur een minimalistische stijl heeft.


georg jensen_ribbons

Op een ronde tafel kan een enkele kandelaar van vier kaarsen voldoende zijn, bij een rechthoekige tafel kan het beter zijn om er twee naast elkaar te plaatsen met ruimte ertussen. Hierdoor volg je de vorm van de tafel en is het geheel meer in evenwicht. Wil je de lengte van de eettafel of het dressoir extra benadrukken dan kan je er voor kiezen om meerdere kandelaars voor een enkele kaars in de lengte bij elkaar te plaatsen. De kleinere Ribbons versterken elkaar wanneer ze met twee of meer bij elkaar geplaatst worden, bijvoorbeeld op een salontafel of een dressoir.georg jensen_ribbons

Een mooi cadeau voor de feestdagen zodat de Ribbons zijn bijdrage kan leveren aan een feestelijke en gezellige sfeer in huis. Of dit nu met Kerst is, een etentje met vrienden of een gewone doordeweekse dag.


Bronvermelding: www.georgjensen.com

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.