Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Verstelbare vloerlamp: de Lightwing van Foscarini

Verstelbare vloerlamp: de Lightwing van Foscarini

Written by margitkengen. Posted in Verlichting, Vloerlampen

foscarini_lightwing

Een vloerlamp waarbij je het licht zelf gemakkelijk kan sturen kan in bepaalde situaties erg handig zijn. Hiermee kies je zelf waar je het licht nodig hebt en richt het daar dan op. Dat kan met de vloerlamp Lightwing die in de collectie van het Italiaanse merk Foscarini te vinden is. Deze vloerlamp van de Franse ontwerper Jean Marie Massaud zit sinds 2014 in de collectie en is helemaal van deze tijd doordat hij voorzien is van ledverlichting. Hij is er in twee kleuren zodat je de mogelijkheid hebt om hem af te stemmen met de overige onderdelen in je interieur.


De basis van deze lamp is statisch, strak en niet verstelbaar. De voet, de stang en het gedeelte waar de ledverlichting in verwerkt is lopen in elkaar over en vormen samen één geheel. De stang van de Lightwing wordt gemaakt van geëxtrudeerd, gelakt aluminium en de basis is een zinklegering. Hierin zit de transformator verwerkt. Het geheel wordt wordt afgewerkt door middel van een epoxy poedercoating. De totale hoogte van deze vloerlamp is 195 centimeter waarbij hij een vierkante voetplaat heeft van 23 bij 23 centimeter. Hij neemt relatief weinig ruimte in beslag waardoor je hem ook in kleinere ruimtes goed kan toepassen.


foscarini_lightwing

Het licht wordt geleverd door 34 watt led in de kleur 3000° Kelvin, dit valt onder de noemer warm wit. Hij zorgt voor ongeveer 92,9 lumen per watt, dat komt neer op 3157 lumen in totaal. Doordat de Lightwing van Foscarini is voorzien van een dimmer aan zijn transparante snoer bepaal je zelf hoe veel of weinig licht je wilt. Bij het lezen van een boek kan het handig zijn om de volledige lichtopbrengst te gebruiken terwijl als sfeerverlichting een minder fel licht prettiger is.De kap waarmee je het licht kan regelen, de zogenaamde vleugel, is 25 centimeter breed. Hier zit ook de flexibiliteit van de Lichtwing verstopt. Dit gedeelte zit namelijk met een stangetje voorzien van een kogelgewricht door middel van een hele sterke magneet verbonden met de vaste basis van deze vloerlamp. Hierdoor kan je de kap allerlei kanten op draaien en zelf bepalen waar je het licht naar wilt richten. Hierbij wordt de led gereflecteerd tegen de onderkant van de vleugel waardoor er indirect licht ontstaat.

foscarini_lightwing foscarini_lightwing


Doordat bij deze lamp de details zijn afgerond krijgt hij een vriendelijke uitstraling en oogt hij niet streng. De asymmetrische vorm van de kap heeft door zijn natuurlijke vormgeving een haast grafische uitstraling en door zijn verstelbaarheid kan je de Lightwing er telkens anders uit laten zien.


foscarini_lightwing

De Lightwing heeft een tijdloze en rustige uitstraling doordat hij wordt uitgevoerd in één kleur. Hierbij kan je kiezen voor glanzend zwart of wit. Afhankelijk van de omgeving waarin hij geplaatst wordt valt hij door zijn kleur meer of minder op. Zo ontstaat er bijvoorbeeld met een zwarte Lightwing in een lichte omgeving een sterker contrast waardoor hij meer in het oog springt. Terwijl je bij de witte uitvoering in een lichte omgeving meer de nadruk leg op het spel tussen het licht en de schaduw.Door de kleur van de Lightwing in andere elementen van het interieur terug te laten komen zorg je er voor dat het geen losstaand object wordt maar aansluiting vind in het geheel. Dit zorgt voor een logische en rustige uitstraling doordat er verbinding ontstaat tussen de diverse elementen. Dit zorgt voor eenheid.


Zie jij deze verfijnde vloerlamp met zijn elegante vormgeving jou al van licht voorzien tijdens het lezen van een boek, wanneer je aan het werk bent of als sfeerverlichting in je woonkamer? En past de zwarte of de witte Lightwing van Foscarini beter in jouw interieur?

foscarini_lightwing foscarini_lightwing

Bronvermelding: www.foscarini.com

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.