Kapstok met een natuurlijk tintje: de Bamboo van Cascando

Written by margitkengen. Posted in Garderobe

cascando_bamboo

Kapstokken zijn er in alle soorten en maten. Je kunt ze heel minimalistisch kiezen maar wanneer je op zoek bent naar iets dat meer in het oog springt dan zou de Bamboo van het Nederlandse merk Cascando zo maar een goede kandidaat kunnen zijn. Dit ontwerp van Peter van de Water komt uit 2010 en kreeg in 2011 een uitbreiding. Er zijn verschillende maten en uitvoeringen waardoor je goed kan zorgen dat het mooi past in jouw huis.


cascando_bamboo

In 2010 begon de Bamboo met twee staande kapstokken die een hoogte van 178 centimeter hebben. Hij zorgt voor flexibiliteit omdat de losse kunststof haken eenvoudig te verstellen zijn. Door de haak omhoog te schuiven, de rubberen 0-ring te verstellen en de haak weer terug te klikken bepaal je zelf waar de haken komen te zitten. Door het belasten van de haak klemt de haak zich vast aan de staander.


Staand model


Bamboo 1

cascando_bamboo


Dit is de kleinste van de twee. De vierkante voet van 33 bij 33 centimeter zorgt voor een stevige basis. De naturel eiken staander is voorzien van vijf kunststof haken. Deze uitvoering met eiken zorgt voor een natuurlijk tintje. Genoeg ruimte om enkele jassen, shawls of tassen op te hangen.Bamboo 3

cascando_bamboo


Bij dit model staan er drie staanders op een voetplaat van 55 bij 33 centimeter. Deze staan niet strak in één lijn maar ietwat grillig, als bomen in het bos. De kunststof haken zitten ook willekeurig verdeeld over de staander zodat het haast blaadjes lijken. Doordat elke staander voorzien is van vijf haken heeft dit model 15 haken in totaal. Ruim voldoende plek voor diverse jassen, mutsen of tassen. Door de vormgeving van deze Bamboo 3 kan je hem ook toepassen als roomdivider.cascando_bamboo cascando_bamboo cascando_bamboo cascando_bamboo

Naast de uitvoering met de eiken staander bestaat er ook de mogelijkheid om het geheel, de staander, de haken en de voetplaat uit te voeren in natural green (S 5540-G50Y), mineral grey (S 8500-N), white grey (ral 9002) en verkeerswit (ral 9016).


cascando_bamboo

Op die manier krijgen de Bamboo kapstokken weer een geheel andere uitstraling.


Wandmodel

cascando_bamboo


In 2011 werden deze staande kapstokken aangevuld met twee wandmodellen. Er zijn echter verschillen met de staande Bamboo. Dit wandmodel wordt door middel van wit gelakte (ral 9016) metalen delen aan de wand gemonteerd. De haken zijn altijd van matte, witte kunststof en de staander wordt gemaakt van bamboe. Dit zorgt voor een heel fris contrast tussen de beide materialen.Bamboo Wall 3

cascando_bamboo


De kleinste wandkapstok uit de Bamboo serie is de Bamboo Wall 3. Deze heeft een hoogte van 90 centimeter en is daarbij 20 centimeter breed. Het geheel is 13 centimeter diep. Dit model heeft drie verstelbare haken en vormt een klein kunstwerkje aan de wand. Als je weinig plek hebt kan een enkel model een goede keuze zijn maar kocht je meer plek ter beschikking hebben dan kan een combinatie van meerdere Bamboo’s naast elkaar zorgen voor een indrukwekkende aankleding van de wand.Bamboo Wall 5

cascando_bamboo


De grotere wanduitvoering van de Bamboo is 180 centimeter hoog en 20 centimeter breed. De Bamboo Wall 5 is 13 centimeter diep en is voorzien van vijf verplaatsbare haken. Als je in je gang geen rekening hoeft te houden met bijvoorbeeld een radiator dan zou je deze hogere uitvoering kunnen kiezen. Door zijn slanke, hoge vorm kan hij de hoogte van de ruimte benadrukken. Een enkel model is al mooi maar wanneer je de ruimte hebt versterk je zijn vormgeving door er meerdere naast elkaar te hangen. Als je ze op dezelfde hoogte en met steeds dezelfde ruimte ertussen ophangt ontstaat er een ritmisch en rustig geheel.Kies er voor om de kunststof haken allemaal op dezelfde hoogte te hangen waardoor er een strakke belijning ontstaat en neem daarin ook de richting van de haken mee om het helemaal af te maken. Of kies voor grillig en natuurlijk zoals het past bij zijn naam, en plaats de haken op verschillende hoogtes en in verschillende richtingen wijzen. Geef er (letterlijk) je eigen draai aan om hem eigen te maken en optimaal in gebruik.


cascando_bamboo

Ga je de staande Bamboo 3 als roomdivider gebruiken, met of zonder jassen en of kleding eraan? Want zelfs als er niks aan deze bijzondere kapstok Bamboo hangt is hij al een mooie aanvulling in je hal, slaapkamer of kantoor. Welk van de modellen past er het beste bij jou?


Bronvermelding: www.cascando.nl, www.internalaffairs.nl

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.