Stoer wandrek: de Lean van Moome

Written by margitkengen. Posted in Boekenkasten, Kasten, Overige

moome_lean

Bijna iedereen heeft wel een aantal mooie dingen die bijzonder voor hem zijn en die je dan ook graag wilt laten zien. Je zou ze dan kunnen plaatsen op het stoere wandrek Lean van het Belgische merk Moome. Dit ontwerp van de eveneens Belgische ontwerpstudio Studio Segers zit sinds 2014 in de collectie. Doordat hij in acht verschillende afwerkingen gekozen kan worden kun je zorgen voor eenheid met de andere meubels.


De Lean heeft stoere uitstraling door zijn dikke materiaalgebruik. Het is massief eiken van 3,5 centimeter dik. En toch heb je niet enorm veel ruimte nodig om dit stevige wandrek een plekje te geven. Hij is namelijk maar 23 centimeter breed en komt in zijn geheel 40,5 centimeter van de wand. Deze maten in combinatie met zijn hoogte van 198 centimeter zorgen er voor dat hij, ondanks zijn dikke materiaalgebruik, er toch rank uitziet. Op een smaller muurtje benadrukt hij de hoogte en wanneer je plek hebt versterken ze elkaar door er meerdere naast elkaar te plaatsen.

moome_lean moome_lean


Wil je er rust mee bereiken dan kun je ze het beste steeds met dezelfde afstand naast elkaar plaatsen. Mag het wel een tikje eigenwijzer dan zou je bijvoorbeeld de ruimte tussen de Lean rekken steeds een stukje meer kunnen laten worden.


moome_lean

De breedte van de openingen is steeds gelijk, deze is 15 centimeter. De hoogte van de open delen loopt steeds iets op waarbij het bovenste het kleinste is, deze is 14 centimeter hoog. Daarop volgt een hoogte van 20 centimeter en daarna komt een open deel van 27,5 centimeter hoog. De laatste, helemaal onderin, heeft een open gedeelte van 38 centimeter hoog.

De verschillende hoogtes zorgen voor een tikje eigenwijze uitstraling van de Lean. Tevens kun hierdoor verschillende objecten in de vakken plaatsen waarbij je deze afstemt op de hoogte van de opening. En doordat hij gewoon tegen de muur leunt kan je hem gemakkelijk aan de kant pakken wanneer de situatie daar om vraagt.moome_lean

Natuurlijk kan je hem in de woonkamer een plekje geven maar ook de hal, je werkkamer of badkamer zouden door de Lean aangekleed kunnen worden. Met de juiste afstemming kan je hem zelfs combineren met klassiekere elementen. Laat je bij twijfel adviseren zodat je zeker weet dat de Lean ook bij jou thuis goed tot zijn recht komt.


Afwerkingen

Zorg er met de keuze van de afwerking van dat hij goed aansluit bij de rest van het meubilair en materialen zodat alles samen een bepaalde rust uitstraalt. Hierbij heb je de keuze uit acht verschillende afwerkingen:

moome_lean moome_lean moome_lean moome_lean moome_lean moome_lean moome_lean moome_lean


moome_lean

Je kan er voor kiezen om de Lean te laten contrasteren met de wand waartegen je hem plaatst door een lichte wand te kiezen en een donker rek. Maar het kan ook een optie zijn om de wand in een opeenvolgende tint te kiezen van de uitvoering van de Lean. Hierdoor is er een subtieler contrast. Let er in alle gevallen wel op dat de dingen die je in de Lean plaatst voldoende van kleur moeten verschillen van de achterwand om goed gezien te worden.


De Lean heeft een hele pure en toch stoere uitstraling doordat er maar een enkel materiaal te zien is. Hierdoor gaat de aandacht van de kijker hoofdzakelijk naar de dingen die je er op plaatst.

Of je nu mooie souvenirs, je lievelingsboeken, kunst of een object met sentimentele waarde in de Lean plaatst. Je kunt er rondom van genieten.

Bronvermelding: www.moome.be, www.studiosegers.be

Tags: , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.