Opvallende buitenverlichting: de Reeds van Artemide

Written by margitkengen. Posted in Buitenverlichting, Verlichting, Vloerlampen

artemide_reeds

Buitenverlichting is er in alle soorten, maten en stijlen. Wanneer je verlichting wil toevoegen aan je tuin of (dak)terras dan zou je dat kunnen doen met een eyecatcher als de Reeds van de Duitse ontwerper Klaus Begasse. Deze lamp is te vinden in de collectie van het Italiaanse merk Artemide. Dit model valt op door zijn bijzondere vormgeving en heeft daarbij een strakke uitstraling. Wanneer een enkel model te weinig is voor de ruimte die je hebt dan is dat geen probleem. Hij is dusdanig ontworpen dat je meerdere Reeds kan combineren.


artemide_reeds

De lichtspreiding van de Reeds is erg bijzonder. Het is diffuse licht ontstaat door het licht van led-lichtbronnen (niet dimbaar) dat door zijn zeven kunststof staven wordt verspreid. Om het een levendig geheel te laten zijn hebben deze staven verschillende hoogtes waardoor het bijvoorbeeld kan doen denken aan riet rondom een vijver. Naast het licht uit deze ‘rietjes’ wordt ook de ondergrond waarop je hem plaatst iets aangelicht. De totale hoogte van de Reeds is 149,9 centimeter.Het geheel heeft een IP-waarde van 67 of 68 zodat de Reeds buiten gebruikt kunnen worden. (NB. Er is ook een Reeds met IP20 voor binnengebruik). Hij heeft een opvallende gevormde voet waardoor de Reeds onderling als het ware als mozaïek geschakeld kunnen worden. Hierdoor kan je de compositie van de Reeds zo klein of groot maken als je wilt. De voet is 5,4 centimeter dik en bestaat uit een transparant omhulsel van polycarbonaat die tussen twee roestvrijstalen platen gemonteerd wordt. Een siliconen pakking zorgt er voor dat het waterdicht wordt. De voet wordt afgewerkt in het antraciet grijs. Er is ook rekening mee gehouden dat de voet ook vastgezet kan worden op zijn ondergrond.


artemide_reeds

Reeds

Heb je niet heel veel ruimte dan kan een enkele Reeds al voldoende zijn om een betoverend effect te realiseren. Deze heeft een voet van 21,9 bij 22,4 centimeter. Hij verbruikt 9,5 watt led en levert 79 lumen licht op met een lichtkleur van 3000 graden Kelvin (warmwit).

Reeds Triple

Wanneer er voldoende ruimte is zou je kunnen kiezen voor de Reeds Triple. Dit model is een samenstelling van drie enkele Reeds waardoor er een basis ontstaat van 42,3 bij 41,8 centimeter. De lichtopbrengst is 28 watt met een lichtkleur van 3000 graden Kelvin (warmwit) en levert 237 lumen op.Met deze buitenverlichting zorg je voor een bijzondere erecatcher in je buitenruimte. En aangezien er ook een uitvoering van de Reeds voor binnen is kun je binnen en buiten in elkaar laten overgaan door ze beide toe te passen. Zo zorg je voor eenheid tussen je interieur en je exterieur.


Zie jij jezelf al helemaal zitten de komende zomer, met de Reeds als mooie sfeerverlichting in je tuin of op je terras? Ga genieten van de lange zomeravonden in een gezellige sfeer en kijk of een enkel model of een compositie van meerdere Reeds het beste past bij jouw buitenruimte. Laat je hier bij twijfel over adviseren zodat je zeker weet dat je hierbij de juiste keuzes maakt.

artemide_reeds artemide_reeds

Bronvermelding: www.artemide.com

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.