Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Stoere hanglampen: de Projecteur 365 van Nemo Lighting

Stoere hanglampen: de Projecteur 365 van Nemo Lighting

Written by margitkengen. Posted in Buitenverlichting, Hanglampen, Verlichting

memo lighting_projecteur

Bij het kiezen van de verlichting boven bijvoorbeeld je eettafel heb je veel keuze. Kies je voor directe, indirect of diffuus licht? Mag het opvallen of is het beter als het een heel luchtig ontwerp is of misschien juist iets er tussenin? Dit is in elke situatie weer anders en van vele factoren afhankelijk.

Past direct licht het beste in jouw ruimte en mag de lamp aanwezig zijn met zijn vormgeving, kijk dan eens bij de Projecteur in de collectie van het Italiaanse merk Nemo Lighting. Hij is er in twee afmetingen en drie verschillende uitvoeringen.


Dit ontwerp is in 1954 vormgegeven door de wereldberoemde Zwitsers-Franse Le Corbusier. Hij ontwierp ze indertijd voor het Chandigarh High Court in India. In samenwerking met Le Corbusier Foundation is dit model geüpdate met behulp van de nieuwe materialen en technologie van nu. De Projecteur is één van de vele voorbeelden van goede en tijdloze vormgeving want vandaag de dag kan hij nog steeds in vele interieurs worden toegepast. Daarbij heb je veel keuze van de collectie Projecteur bestaat uit verschillende uitvoeringen. Zo zijn er bijvoorbeeld twee formaten hanglamp.

Projecteur 365

memo lighting_projecteur memo lighting_projecteur


Dit is de grootste van de twee hanglampen met zijn diameter van 37 centimeter en een hoogte van 38 centimeter. De ophanging van dit model heeft een diameter van 18 centimeter en heeft een dikte van 3 centimeter. Deze uitvoering hangt direct aan het stroomsnoer, recht omlaag en is niet verstelbaar.


Voor de lichtbron zijn er twee mogelijkheden. Zo kan je kiezen voor de uitvoering met een fluorescentie, led of halogeen lichtbron met een E27 fitting en een maximaal wattage van 150 watt. Dan heeft de hanglamp een IP-waarde van 30 en is daardoor geschikt voor binnengebruik. Kies je voor de IP-54 uitvoering dan kan de lamp ook buiten worden toegepast. Er mag dan een fluorescentie, led of halogeen lichtbron in met een E27 fitting met een wattage van maximaal 60 watt. Afhankelijk van de lichtbron die je gebruikt is de lamp ook te dimmen.

Projecteur 165

memo lighting_projecteur memo lighting_projecteur


Dit is de kleinere uitvoering van dit model en deze heeft een diameter van slechts 17 centimeter en is daarbij 16 centimeter hoog. De ophanging van dit model heeft een diameter van 11 centimeter. Doordat dit model is voorzien van een soort beugel, kan de kap versteld worden. Hierdoor ben je flexibeler en kan je er voor kiezen om de wand meer aan te lichten wanneer je niet aan tafel zit. Ook zorgt dit voor een soort speelsheid, zeker wanneer je er meerdere combineert tot één geheel en ze allemaal net even anders plaatst.

In dit model mag een fluorescentie of led-lichtbron worden toegepast met een E27 fitting en een maximaal wattage van 23 watt. Of de lamp gedimd kan worden is afhankelijk van het type lichtbron waar je voor kiest.


De Projecteur wordt gemaakt van aluminium waarbij de basis en de ophanging worden afgewerkt in dezelfde kleur waardoor er een rustig en strak geheel ontstaat. De kleine metalen delen en de schroeven zijn zwart verchroomd en het snoer is eveneens zwart. Het glas dat als diffuser dient is aan de binnenkant gezandstraald waardoor directe inkijk in de lichtbron wordt voorkomen. Voor de afwerking van het aluminium heb je de keuze uit drie kleuren:


memo lighting_projecteur

Night blue

Deze kleur heeft een chique uitstraling en zou je bijvoorbeeld goed kunnen toepassen in een interieur met bruin- en natureltinten. Het geheel kan je dan combineren met verschillende aanvullende blauwtinten om er voldoende levendigheid in te brengen.

White Sand

In een licht interieur met lichte natureltinten en bijvoorbeeld licht hout zou de White Sand een goede combinatie kunnen zijn. Ze zijn dan subtiel aanwezig. Wil je ze meer laten opvallen, kijk dan eens naar de mogelijkheden om de wand waar ze (visueel) voor gaat hangen een donkerdere kleur te geven zodat er meer contrast ontstaat.

Moka

De Moka uitvoering zou goed toegepast kunnen worden in een interieur waar hout in is toegepast en dat bijvoorbeeld is aangevuld met groentinten. Zo krijg je een natuurlijk geheel.


memo lighting_projecteur memo lighting_projecteur

Dit model kan natuurlijk boven de eettafel heel goed worden toegepast. Bijvoorbeeld boven een rechthoekige tafel met meerdere modellen in een rij om de lengte van de tafel te volgen en benadrukken. De hoeveelheid is hierbij afhankelijk van het model en de ruimte die je tot je beschikking hebt.


Houd hierbij wel in de gaten dat hij alleen direct licht omlaag geeft en geen diffuus licht rondom en richting het plafond. Hierbij is het belangrijk dat dit past in de ruimte, de sfeer en de stijl die je wilt bereiken. Vergeet niet dat hij boven een werktafel of het werkblad van je keuken ook heel goed zou kunnen worden toegepast vanwege zijn directe (werk-)licht omlaag.

Nog meer modellen Projecteur

Behalve de hanglamp Projecteur 365 zijn er in dezelfde serie ook nog een vloerlamp en een wand-/plafondlamp te vinden.

memo lighting_projecteur memo lighting_projecteur memo lighting_projecteur


Van de Projecteur 165 zijn er naast de hanglamp ook nog een klemlamp en een wand-/plafondlamp in dezelfde vormgeving.

memo lighting_projecteur memo lighting_projecteur memo lighting_projecteur


Spreekt deze stoere maar tijdloze vormgeving je aan? Weet je dan al welk model er het beste past in jouw interieur? Vraag hierbij zonodig advies zodat je zeker weet dat de Projecteur van Nemo Lighting een goede en mooie aanvulling gaat zijn in jouw huis.

memo lighting_projecteur memo lighting_projecteur

Bronvermelding: www.nemolighting.com

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.