Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Luchtige fauteuil: de Catifa 80 van Arper

Luchtige fauteuil: de Catifa 80 van Arper

Written by margitkengen. Posted in Fauteuils, Woonkamer

arper_catifa 80

Een fauteuil zoeken, als aanvulling op de zithoek of als enkel element met zijn eigen functie, blijft een uitdaging. Wellicht is de Catifa 80 van het Italiaanse merk Arper een mogelijkheid. Het is een bijzondere fauteuil met een luchtige uitstraling en is een ontwerp uit 2006 (met een aanvulling in 2011) van de ontwerpstudio Lievore Altherr Molina, gevestigd in Barcelona. De Catifa 80 is er met verschillende onderstellen en kan worden bekleed in ontzettend veel verschillende soorten / kleuren stof en leer.

Deze fauteuil heeft een brede zitschaal waardoor de mogelijkheid ontstaat om op vele manieren te zitten. Actief en recht voor het lezen van een boek, wat meer onderuit voor de televisie of ietwat schuin om je te richten tot de haard of je bezoek. Je bepaalt zelf welke houding je prettig vind om te zitten. Daarbij kan je zelf bepalen welk onderstel / welke uitvoering er het beste past bij jouw stijl. Hiervoor heb je vier keuzes:

Slede-onderstel

Dit model Catifa 80 staat op een dun, verchroomd slede-onderstel dat zorgt voor veel openheid.

arper_catifa 80 arper_catifa 80


Tevens heb je hierdoor een zo min mogelijke onderbreking op de vloer, wat een ruimtelijk gevoel oplevert. Het glanzende van het chroom versterkt dit nog eens doordat de kleur / het materiaal van de vloer hierin reflecteert waardoor hij lijkt te zweven.


Door de lijnen van het onderstel is deze fauteuil het meest geschikt om recht te plaatsen zodat deze lijnen meegaan met die van de wanden, vloer of vloerkleed.

Afmetingen

In deze uitvoering is hij 85 centimeter breed en heeft een diepte van 69 centimeter. De hoogte van het geheel is 71,5 centimeter en de zithoogte is 39,5 centimeter. Het slede-onderstel heeft een diepte van 64 centimeter.

4-teens-onderstel

Het gepolijst aluminium 4-teens onderstel zorgt voor een iets stoerdere uitstraling en is iets aanweziger in de ruimte.

arper_catifa 80 arper_catifa 80


Het 4-teens onderstel is draaibaar en kan ook gekozen worden met een terugdraai-mechanisme dat er voor zorgt dat de fauteuil altijd terug gaan naar zijn originele positie.


Door dit onderstel kan je deze uitvoering ook onder een hoek plaatsen, bij je zithoek of als apart zitje bij een haard bijvoorbeeld.

Afmetingen

De Catifa 80 heeft met dit onderstel een breedte van 80 centimeter en is daarbij 87 centimeter diep. De totale hoogte is 69 centimeter en de zithoogte van deze fauteuil is 37,5 centimeter. De diepte en breedte van het onderstel zijn 87 centimeter.

Voetplaat

De uitvoering van de Catifa 80 met de gelakte, rechthoekige voetplaat heeft een strakke uitstraling waarbij het onderstel kan worden gekozen in hooglans wit gelakt, mat mokka gelakt en mat zwart gelakt.

arper_catifa 80 arper_catifa 80

Je kunt de voetplaat helemaal laten aansluiten bij de zitschaal door de kleur van de bekleding hierop aan de passen waardoor er een rustig geheel ontstaat. Mag hij meer in het oog springen dan kan je kiezen voor contrast tussen deze beide delen. Ook deze uitvoering is draaibaar en heeft de optie om hem met een terugdraai-mechanisme uit te voeren. Wanneer je de rust in de ruimte wilt behouden is dit zeer aan te raden, de zitschaal lijnt dan altijd weer netjes uit met de voetplaat waarop hij staat.

De geometrische vorm van dit onderstel zorgt er voor dat hij het beste recht geplaatst kan worden. Bijvoorbeeld twee naast elkaar bij een bankstel of als hoekopstelling zodat ze samen een eigen zitje vormen.

Afmetingen

Bij de uitvoering met de voetplaat is deze Catifa 80 fauteuil 80 centimeter breed en is hij 69 centimeter diep. De hoogte is 69,5 centimeter en de zithoogte is 38 centimeter. De voetplaat heeft een breedte van 57 centimeter en een diepte van 46 centimeter.

Slede-onderstel met tafeltje

In 2011 werden de bovenstaande modellen uitgebreid met een nieuwe optie: de Catifa 80 op een slede-frame mét een bijzettafeltje dat bevestigd is aan het frame.

arper_catifa 80


Het onderstel is verchroomd metaal dat zorgt voor de reflectie van het vloeroppervlak waarop hij staat. De toegevoegde functie van het bijzettafeltje kan in woonhuizen worden toegepast maar ook projectmatig.


Afmetingen

Bij deze uitvoering is de fauteuil 85 centimeter breed en 64 centimeter diep. De hoogte van het geheel is 71,5 centimeter en hij heeft een zithoogte van 39,5 centimeter. Het tafelblad heeft een natuurlijk vorm en is 34,5 centimeter breed en heeft een diepte van 38,5 centimeter. Het tafeltje zit op een hoogte van 61 centimeter.


Om er voor te zorgen dat de Catifa 80 fauteuils helemaal aansluiten bij jouw huis en prettig zijn in gebruik zijn er verschillende mogelijkheden om pootdopjes te kiezen. Komen ze bijvoorbeeld op een houten vloer dan hebben ze andere glijders nodig dan wanneer ze op een vloerkleed of vloerbedekking komen te staan.

Bekleding

Er is heel erg veel keuze in de bekleding voor deze fauteuils. Zo zou je kunnen kiezen voor kunstleer, leer uit de Elmosoft collectie of één van de standaard Kvadrat stoffen die zijn opgenomen in de collectie van Arper. Bijvoorbeeld Divina Melange, Hallingdal 65 of Tonus 4. En mocht je daar nóg niet precies in vinden wat je zoekt dan kan er ook nog stof van een ander merk of type worden ingezonden. Zo ben je er zeker van dat de fauteuils naadloos aansluiten bij de rest van je interieur en dat ze helemaal worden zoals jij je dat bedacht had.


arper_catifa 80 arper_catifa 80

Doordat bij het ontwerp alle overbodige details zijn weggelaten heeft hij een rustige en minimalistische uitstraling. Ook worden ze heel verfijnd afgewerkt.Daarbij komt dat hij een relatief beperkte hoogte heeft waardoor er lange zichtlijnen zijn in de ruimte, deze zorgen voor een ruimtelijk gevoel. Dus ook wanneer je niet enorm veel ruimte hebt kan de Catifa 80 van Arper een goede keuze zijn. Wanneer je twijfelt kan je natuurlijk altijd advies inwinnen om er zeker van te zijn dat deze bijzonder fauteuil goed tot zijn recht gaat komen in jouw ruimte.


Weet jij al welke van de Catifa 80 fauteuils van Arper er het beste in jouw interieur zou passen?

arper_catifa 80 arper_catifa 80 arper_catifa 80 arper_catifa 80

Bronvermelding: www.arper.com

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.