Wonderlijke wandplanken: de Spread van Meme Design

Written by margitkengen. Posted in Overige

meme design_spread

Wanneer je plaats hebt voor een enkele wandplank of juist een compositie wilt maken die een wand vult, voor beide ben je aan het goede adres bij de Spread van de Italiaanse ontwerper Enrico Cesana. Deze modulaire wandplanken zijn te vinden in de collectie van het eveneens Italiaanse merk Meme Design. Doordat er een uitgebreide kleurencollectie is – maar liefst vijftien kleuren – kan je de Spread helemaal afstemmen op jouw smaak en naar jouw idee├źn.

Kleuren

meme design_spread


Doordat deze vijftien kleuren allemaal een Ral-nummer hebben kan je de kleur die je kiest ook eenvoudig op een andere plek in je interieur terug laten komen. Hiermee zorg je voor eenheid en rust in het geheel. Wil je de Spread laten opvallen en in het oog laten springen kies dan voor een sterk contrast met de kleur van de wand waaraan je ze wilt ophangen. Door voor de wand een subtieler kleurcontrast of kleurtinten die elkaar opvolgen te kiezen vallen ze minder op en zijn ze subtieler aanwezig.Denk er bij de keuze van de kleur al over na wat je er in wilt gaan plaatsten. Als je vooral licht gekleurde objecten een plaatsje wilt geven in de Spread is het jammer als de achterwand ook een lichte kleur heeft. De objecten verdwijnen dan tegen een soortgelijke kleur. Datzelfde is het geval bij een donkerdere achterwand en objecten in een donkerdere kleur.

meme design_spread


Doordat de Spread gedeeltelijk is voorzien van achterwanden in dezelfde kleur als de plank kan je zorgen voor een levendig of rustig geheel bij je kleurkeuze. Vraag hierbij zonodig advies zodat je zeker weet dat deze wandplank het effect gaat opleveren zoals je het in je gedachte hebt.In het kleurenpalet dat ze aanbieden zitten subtiele, natuurlijke en felle, vrolijke kleuren dus er is voor ieder wat wils. Zo zijn er bijvoorbeeld wit (ral 9010), olijfgrijs (ral 7002), zijdegrijs (ral 7044) en zwart (ral 9005) wanneer je wilt kiezen voor een neutrale kleur. Maar voor de liefhebber van kleur zijn er onder andere ook azuurblauw (ral 5009), honinggeel (ral 1005), mintturquoise (ral 6033) en lichtroze (ral 3015) verkrijgbaar.

meme design_spread meme design_spread meme design_spread meme design_spread meme design_spread meme design_spread meme design_spread meme design_spread

Afmeting

meme design_spread


De Spread wandplank wordt gemaakt van 2,5 millimeter dik metaal en heeft een diepte van 28 centimeter wat er voor zorgt dat je er niet enorm veel ruimte voor nodig hebt. In het geheel is hij 150 centimeter breed. Deze breedte is opgebouwd uit delen van opeenvolgend 20, 20, 30, 10, 30, 20 en 20 centimeter. De hoogte varieert van 20 centimeter voor het laagste gedeelte, tot 30 centimeter voor het middelhoge deel en op het hoogste punt is dit 40 centimeter.


Toepassing

Met de Spread van Meme Design bepaal je helemaal zelf je compositie. Afhankelijk van de hoeveelheid ruimte die je hebt en wat er het beste aansluit bij de ruimte kan je de keuze maken om hem horizontaal of verticaal te plaatsen.

meme design_spread


Een enkel horizontaal exemplaar kan je bijvoorbeeld boven je bureau hangen of in je de hal om een aantal mooie producten op te plaatsen die je graag wilt laten zien. De grafische en rechte lijnen van dit ontwerp zorgen er voor dat er een rustige basis ontstaat voor de producten die je een mooi plekje wilt geven.


Heb je voldoende ruimte en wil je een combinatie maken van meerdere wandplanken denk er dan goed over na wat je wilt bereiken met het geheel. Je kunt ze namelijk op twee manieren plaatsen:


Horizontaal

meme design_spread


Bij de combinatie van meerdere modellen boven elkaar ontstaat er een levendig geheel. Er ontstaat een spel tussen de vakken met en zonder achterwand. Zeker wanneer de achterwand een contrasterende kleur heeft. Daarbij kan je er ook voor kiezen om meerdere elementen in een neutrale kleur te kiezen en een enkel element in een kleur die aansluit bij de accentkleur in je huis. Zo laat je deze op een subtiele manier terug komen in de compositie van de Spread.

Door er een heel aantal boven elkaar te hangen wordt de hoogte van de ruimte benadrukt. Dit wordt nog eens versterkt doordat er verticaal geori├źnteerde vakken ontstaan door de samenvoeging van de elementen met de achterwand.Verticaal

meme design_spread


In tegenstelling tot de horizontale combinatie waarbij de verspringingen aan de boven- en onderkant van het geheel ontstaan, is bij de verticale combinatie sprake van verspringingen in de linker- en rechterkant. Door er meerder boven elkaar ontstaat er een ritme van horizontale vakken met een achterwand. Hierdoor kan de breedte van de ruimte iets benadrukt worden.Weet jij al wat je een plaats gaat geven in de Spread wandplank? Wordt het een verzameling van boeken, souvenirs, bijzonder glaswerk of een combinatie van dit alles?

Bronvermelding: www.memedesign.it

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.