Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Sierraad van licht: de hanglamp Circus van Resident

Sierraad van licht: de hanglamp Circus van Resident

Written by margitkengen. Posted in Hanglampen, Verlichting

resident_circus

Ben je op zoek naar verlichting voor bijvoorbeeld een hoge entree of als blikvanger in je interieur? Neem de Circus van het merk Resident uit Nieuw Zeeland mee in je overwegingen. Dit ontwerp van Resident Studio is een sierraad voor het oog en ziet er daadwerkelijk uit als een opvallende halsketting. Dit ontwerp uit 2017 bestaat uit een meervoud van cirkels van ofwel 50 of 75 centimeter zodat je het geheel kan afstemmen op de ruimte die je tot je beschikking hebt.


resident_circus

In deze ringen met een breedte van slechts 2 centimeter, is het licht aan de buitenzijde verwerkt. Hierdoor zorgt elke ring voor een diffuus warmwit led-licht (3000 graden Kelvin) over de volledige 360 graden van de cirkel. Door een ingenieus systeem kunnen de ringen onderling gekoppeld worden. Je kunt dus zelf bepalen welke composite er het beste past op de plek in jouw huis.


Circus 500

De basis van deze serie is een ring met een buitenmaat van 50 centimeter. De kleinste combinatie is de Circus met twee cirkels die een hoogte krijgt van 100 centimeter en in het geheel 75 watt oplevert. Met de toevoeging van een extra cirkel ontstaat er een combinatie van drie cirkels die samen een hoogte van 150 centimeter. Deze zorgt voor een lichtopbrengst van 113 watt. De combinatie van vier cirkels heeft een hoogte van 200 centimeter en zorgt voor 151 watt. De daarop volgende maat is 250 centimeter hoog en bestaat uit vijf ringen. Deze heeft een lichtopbrengst van 188 watt. De grootste combinatie van dit model bestaat uit zes ringen en is maar liefst 300 centimeter hoog en zorgt voor 226 watt.

resident_circus resident_circus resident_circus resident_circus resident_circus

Circus 750

Je kan bij het model Circus ook kiezen voor een basis-element met een diameter van 75 centimeter wanneer je daar de ruimte voor hebt. Hierbij is de kleinste maat een combinatie van twee van deze ringen waardoor er een hoogte ontstaat van 150 centimeter. Deze zorgt voor 113 watt. Ook is er een combinatie van drie ringen mogelijk, deze een hoogte van 225 centimeter en heeft een lichtopbrengst van 170 watt. De grootste binnen deze serie heeft vier ringen waardoor hij een indrukwekkende hoogte krijgt van 300 centimeter. Deze zorgt voor 226 watt aan licht.

resident_circus resident_circus resident_circus


De ringen van de Circus wordt uitgevoerd in messing. Dit kan goed aansluiten bij een interieur met natuurlijke tinten en waar eventueel ook hout in is toegepast. Het messing zorgt hierbij voor een contrast door zijn glanzende, chique uitstraling. Door het messing kan de lamp met de juiste afstemming ook worden gebruikt in een klassiek of klassiek getint interieur. De stroomkabel en het plafondrozet worden in het zwart uitgevoerd.

resident_circus resident_circus resident_circus


In een hoge ruimte zoals bijvoorbeeld een entree met vide kan je met de Circus de hoogte benadrukken. De ringen vormen dan als het ware een koppelende factor tussen de begane grond en de vide. Door zijn vormgeving wordt je blik omhoog geleid. Ook in een woonkamer met een meer gebruikelijke hoogte zijn er mogelijkheden om met de Circus je interieur een extraatje te geven. Bij een opstelling van twee banken zou je de Circus in de hoek tussen beide delen kunnen plaatsen. Ook wanneer je een vrijstaande zithoek hebt is dit ook geen probleem doordat je als het ware door de lamp heen kijkt. Of hang hem naast een dressoir in plaats van er een vloerlamp te plaatsen.


resident_circus

Enerzijds heeft de Circus voldoende ruimte nodig om optimal tot zijn recht te komen, anderzijds neemt hij visueel dusdanig weinig ruimte in beslag dat hij ook in minder grote ruimtes kan worden toegepast. Met zijn subtiele vormgeving zorgt hij er voor dat hij opvalt door zijn ontwerp en niet prominent aanwezig is. Vraag om advies wanneer je twijfels hebt of dit model in jouw interieur past en of hij geschikt is voor de plek die je in gedachte hebt zodat je zeker weet dat de Circus een bijzondere aanvulling gaat zijn.


Zie je dit verfijnde ontwerp van Nieuw Zeelandse bodem al in jouw huis hangen?

Bronvermelding: www.resident.co.nz

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.