Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Vriendelijke fauteuil: de Sparkle van Pode

Vriendelijke fauteuil: de Sparkle van Pode

Written by margitkengen. Posted in Fauteuils, Woonkamer

pode_sparkle

Met de fauteuil Sparkle van de hand van Thijs Smeets, kun je alle kanten op. Bij deze draaifauteuil zijn verschillende onderdelen die in andere kleuren of materialen afgewerkt kunnen worden waardoor je zelf zijn uiteindelijke uitstraling bepaald. Dit model is te vinden in de collectie van het Nederlandse merk Pode, onderdeel van Leolux.


Door zijn vriendelijke vormgeving met zijn ronde vormen zorgt hij voor een uitnodigend geheel. Daarbij zorgt zijn licht verende rug voor extra comfort. Bij het maken van de keuzes van de uitvoering van de Sparkle zorg je er voor dat hij kan passen in een modern interieur met al dan niet vrolijk kleurgebruik en kan je hem vele verschillende verschijningen geven. Helemaal in het zwart krijgt hij een chique, bijna klassieke uitstraling en kies je hem in een stof met een houten onderstel dan zorgt hij voor een warmer beeld. Kortom, je kan er alle kanten mee op.


Om deze Pode fauteuil helemaal te laten passen bij het kleur- en materiaalgebruik van de rest van het meubilair en de ruimte hebben ze een heel aantal keuzes. Zo kan je de uitvoering van het onderstel kiezen, de kleur van de stiknaden en is de bekleding van de romp en het zitkussen los van elkaar te kiezen.

Onderstel

pode_sparkle pode_sparkle


Heb je in je interieur gebruikt gemaakt van aluminium details dan kan je voor de draaivoet kiezen om deze eveneens in gepolijst aluminium uit te laten voeren. Dit is de standaard uitvoering.


pode_sparkle pode_sparkle

Daarnaast kan je de fauteuil een heel rustige uitstraling geven door de afwerking van het onderstel af te stemmen op de kleur van de bekleding door hem, tegen een meerprijs, af te laten werken in lak of epoxy.


pode_sparkle pode_sparkle

Speelt hout in jouw interieur een grote rol dan kan je de draaivoet Husk in eiken eronder kiezen, eveneens tegen een meerprijs. Deze kan worden uitgevoerd in diverse beitskleuren zodat je deze kan afstemmen op de kleur van het hout dat elders in de ruimte terug komt. Zo zorg je voor een stukje rust in je interieur en past de Sparkle goed in het geheel.


Bekleding

pode_sparkle


Als je voor stof kiest ontstaat er een zachte, warme uitstraling. Hierbij is er ontzettend veel keuze, onder andere uit een aantal Kvadrat stoffen zoals bijvoorbeeld Hallingdal, Divina en Tonica. Van neutrale zwart-, grijs- en natureltinten tot frisse en vrolijke kleuren als rood-, blauw- en geeltinten. Behalve helemaal in één kleur stof kan je de romp en het zitkussen een paar tinten laten verschillen of een groot contrast opzoeken door twee geheel verschillende kleuren te kiezen.


pode_sparkle


Stoffeer je de Sparkle in leer dan kun je een strakke fauteuil realiseren waarbij er – afhankelijk van de kleur – een tijdloze, chique of vrolijke fauteuil ontstaat die al dan niet een blikvanger vormt in je interieur. Ook hier is weer ruime keuze in kleuren, van zwart en grijs tot bijvoorbeeld rood en oranje. Er kan een subtiel aandachtspunt ontstaan door de romp en het zitkussen in opeenvolgende tinten te kiezen of een ware eyecatcher door te kiezen voor een groot contrast tussen deze twee delen.


pode_sparkle


Door een combinatie van stof en leer zorg je er voor dat de Sparkle een unieke uitstraling krijgt. Doordat je voor de romp en het zitkussen afzonderlijk de bekleding kan kiezen bepaal je zelf of er contrast moet zijn tussen de beide delen of dat je deze in gelijke tinten kiest. De één zorgt voor een haast retro uitstraling en bij de ander is het verschil tussen materiaal het enige contrast waardoor er een subtiele spanning ontstaat tussen beide delen. Het is dan net even anders als het geheel in dezelfde kleur leer of stof.


Stiknaden

Als extraatje kan je de kleur van de stiknaden kiezen. Door deze in dezelfde kleur te kiezen als de bekleding geef je ze geen extra aandacht in het geheel. Kies je voor een contrasterende kleur, bijvoorbeeld een aantal tinten verschil met de kleur van de bekleding dan laat je de stiknaden een grotere rol spelen in het totaal. Je zou er ook voor kunnen kiezen om de fauteuil in het geheel in een tijdloze kleur te kiezen en de stiknaden in de door jou gekozen accentkleur uit te laten voeren. Hierdoor laat je deze kleur op een subtiele manier terug komen in je fauteuil zonder dat deze enorm opvalt.

Sparkle One

pode_sparkle


In 2014 kwam de Sparkle One in de collectie, dit is de lage uitvoering. Deze is 75 centimeter breed en heeft een diepte van 80 centimeter. De totale hoogte is eveneens 80 centimeter en de zithoogte is circa 48 centimeter. Mocht je een hogere zithoogte wensen dan is het mogelijk om aanvraag deze met 2 centimeter te verhogen.


Sparkle Two

pode_sparkle


Als aanvulling op de Sparkle One werd er in 2016 een hogere variant uitgebracht, de Sparkle Two. Deze blijft compact van afmeting en is 75 centimeter breed met een diepte van 80 centimeter. De hoogte van het geheel is 108 centimeter en de zithoogte is circa 48 centimeter. Daarbij is het op aanvraag mogelijk om te kiezen voor een zithoogte die met 2 centimeter verhoogd wordt.


Voetenbank

Als aanvulling is er een voetenbank mogelijk bij de Sparkle fauteuils. Deze is 59 centimeter breed en heeft daarbij een diepte en hoogte van 40 centimeter.


pode_sparkle pode_sparkle

Om deze fauteuil te kunnen plaatsen heb je niet enorm veel ruimte nodig. Zijn beperkte afmetingen zorgen er voor dat hij ook in een kleiner interieur goed zou kunnen passen. Wanneer je dan kiest voor de lage uitvoering zorg je er voor dat de zichtlijnen in de ruimte zo lang mogelijk blijven voor een zo groot mogelijk gevoel van ruimte.


Heb je meer ruimte dan zou de Sparkle Two ook een goede mogelijkheid kunnen zijn. Stem zijn vormgeving en uitvoering af met de rest van je meubilair zodat er eenheid en rust ontstaat en het geheel in evenwicht is.


Denk met zijn uitgebreide mogelijkheden goed na over wat je met de Sparkle fauteuil wil bereiken in de ruimte. Vraag zonodig advies gezien alle keuzes in uitvoering en de mogelijke combinaties van stof en/of leer. Zorg er daarmee voor dat er een goede afstemming ontstaat zodat hij goed in het geheel past en geniet van deze vriendelijke fauteuil in jouw interieur.

pode_sparkle

Bronvermelding: www.pode.eu, www.thijssmeets.com

Tags: , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.