Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Opvallende hanglamp: de Melt van Tom Dixon

Opvallende hanglamp: de Melt van Tom Dixon

Written by margitkengen. Posted in Hanglampen, Plafondlampen, Tafellampen, Verlichting, Vloerlampen, Wandlampen

tom dixon_melt

Wanneer je verlichting wilt die in het oog springt zit je goed bij de hanglampen Melt van het Engelse merk Tom Dixon. Dit ontwerp uit 2015 is extra bijzonder door het verschil in uitstraling wanneer de lamp aan of uit is. Deze spectaculaire hanglamp is er in twee maten en drie verschillende uitvoeringen zodat je hem kan afstemmen op de stijl die je hebt gekozen voor je ruimte.


tom dixon_melt

De Melt is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen Tom Dixon en het Zweedse ontwerpbureau FRONT. Samen hebben ze gezorgd voor een collectie hanglampen die zorgen voor een opvallend element in de ruimte met een natuurlijke vorm van polycarbonaat die er telkens anders uit ziet en de illusie wekt van gesmolten glas.


Modellen

Melt Mini

Hij is er in twee verschillende afmetingen waarvan de Melt Mini de kleinste is. Deze heeft een diameter van 30 centimeter en heeft daarbij een hoogte van 27 centimeter. Het maximale wattage dat hier in gebruikt mag worden is 25 watt waarbij de lichtbron een E14 fitting heeft. Wanneer je niet beschikt over een hele grote ruimte maar wel wilt dat je lampen indruk maken dan zou je kunnen kiezen voor deze afmeting. Door meerdere kappen te combineren krijgt het geheel een nog opvallendere uitstraling.

Boven een lange tafel kan je, wanneer je een rustig beeld wilt, er meerdere op een rechte lijn en allemaal op dezelfde hoogte naast elkaar hangen waardoor een een ritmisch totaal ontstaat. Mag het er wat speelser uitzien dan zou je ze in een rechte lijn kunnen hangen maar wel op verschillende hoogtes of ga nog een stapje verder en hang ze niet op een rechte lijn maar iets versprongen ten opzichte van elkaar.


Melt

De grotere variant heeft een diameter van maar liefst 50 centimeter en is daarbij ook 50 centimeter hoog. In dit model mag een lichtbron met een E27 fitting worden gebruikt met een maximaal wattage van 28 watt. Zorg er bij deze afmeting voor dat je hier voldoende ruimte voor hebt om ze goed tot hun recht te laten komen.

Heb je voldoende ruimte voor deze afmeting van de Melt hanglamp dan zou je ze bijvoorbeeld boven je eettafel kunnen hangen. Zowel in een rustige combinatie als een meer levendig geheel door ze te laten verspringen ten opzichte van elkaar. Maar ook boven een kookeiland of als kroonluchter in een hoge vide kunnen ze een bijzonder element vormen.

Combinaties

Er worden ook combinaties van de Melt en Melt Mini’s aangeboden die gegroepeerd aan ronde plaat worden opgehangen. Hierbij zijn er vier verschillende mogelijkheden:


tom dixon_melt

Melt Trio Round

Deze is samengesteld uit één Melt hanglamp en twee Melt Mini’s. De plafondplaat heeft hierbij een diameter van 58 centimeter en de lampen vormen gezamelijk een diameter van 81 centimeter. Het geheel is 141 centimeter hoog.


tom dixon_melt

Melt Mini Round

Hierbij zijn vijf Melt Mini’s gecombineerd tot een geheel waarbij de plafondplaat een diameter heeft van 58 centimeter. Deze lampen vormen samen een diameter van 75 centimeter en het totaal is 140 centimeter hoog.


tom dixon_melt

Melt Large Round

Bij deze combinatie zijn er twee Melt hanglampen en drie Melt Mini’s te zien. De leimater van de plaat is bij deze uitvoering 58 centimeter en de compositie van de lampen heeft een diameter van 95 centimeter. De totale hoogte is 183 centimeter.


tom dixon_melt

Melt Mega

Hierbij zijn zes Melt en vijf Melt Mini’s gecombineerd. De lampen vormen een diameter van 154,5 centimeter en hangen aan een plafondplaat met een diameter van 148 centimeter.

De lampen hebben samen een hoogte van 146 centimeter en de plafondplaat kan 120 tot 200 centimeter van het plafond gehangen worden.

Uitvoeringen

De Melt hanglampen kunnen worden gekozen in drie verschillende uitvoeringen. Elk met zijn eigen uitstraling en een verschil tussen wanneer hij aan of uit is. Zo is heeft hij een spiegelend oppervlak wanneer hij uit is en wordt hij transparanter wanneer je hem aan maakt. Uiteraard is de plafond ophanging in een bijpassende uitvoering afgewerkt.


Chroom

In een modern interieur waarbij er metalen elementen en details zijn gekozen zou deze uitvoering goede aansluiting kunnen vinden. Het glanzende, spiegelende oppervlak wanneer hij uit is zorgt voor een opvallend element en kan ook goed passen bij een interieur met een basis in wit- en grijstinten. Het glanzende oppervlak kan je goed laten contrasteren met materialen die een matte uitstraling hebben.

tom dixon_melt tom dixon_melt tom dixon_melt


Koper

Heb je in je interieur gekozen voor warme tinten en materialen dan zou deze uitvoering in koperkleur een goede aanvulling kunnen zijn. Door elders in het interieur accenten van koper terug te laten komen laat je hem goed aansluiten op het geheel. Ook bij warme houtkleuren kan deze uitvoering goed passen waarbij het glanzende oppervlak sterk contrasteert met de matte uitstraling van het hout.

tom dixon_melt tom dixon_melt tom dixon_melt


Goud

Zijn er in je interieur goudtinten te vinden of heb je een natuurlijk kleurenpalet gekozen dan is de gouden Melt wellicht een mooie optie. Doordat het oppervlak van de lamp een glanzende afwerking heeft kun je zowel glanzende elementen in je interieur toepassen als matte. Bij die laatste krijg je een opvallende contrast tussen de warme, matte uitstraling van bijvoorbeeld stof of hout en de chique uitstraling van het glanzende oppervlak.

tom dixon_melt tom dixon_melt tom dixon_melt


tom dixon_melt

Uiteraard kan je de verschillende uitvoeringen ook met elkaar combineren tot één opvallend geheel.Natuurlijk kunnen deze hanglampen van Tom Dixon boven een eettafel worden gehangen maar er zijn natuurlijk nog veel meer mooie plekken te bedenken om ze de ruimte te laten verlichten. Wat denk je van twee Melt Mini lampen naast elkaar aan het uiteinde van de dressoir? Of als enkel element boven je nachttafeltje? Of als groepje van meerdere boven de hoektafel bij je bankstel? Keuzemogelijkheden te over.

tom dixon_melt tom dixon_melt tom dixon_melt tom dixon_melt


tom dixon_melt


Mocht je geen genoeg kunnen krijgen van dit model dan zijn er ook nog een Melt tafellamp, een Melt wand-/plafondlamp en een eveneens bijpassende vloerlamp. Ook is er nog een heel opvallende vloerlamp die eigenlijk een kunstwerk op zich is. Hiermee zou je de uitstraling van de hanglampen in een andere ruimte door kunnen laten lopen door daar een tafel- of vloerlamp te plaatsen. Echter, door zijn opvallende vormgeving is het belangrijk dat je zorgt voor een bepaald evenwicht om er voor te zorgen dat het geheel de uitstraling krijgt waarnaar je op zoekt. Vraag hierbij zonodig advies.Weet jij al welke afmeting, uitvoering en mogelijke combinatie je de Melt hanglamp van Tom Dixon in jouw ruimte zou willen toepassen?

tom dixon_melt tom dixon_melt

Bronvermelding: www.tomdixon.net www.frontdesign.se

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.