Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Geometrische vloerlamp: de Superluna 397 van Oluce

Geometrische vloerlamp: de Superluna 397 van Oluce

Written by margitkengen. Posted in Tafellampen, Verlichting, Vloerlampen, Wandlampen

oluce_superluna

De bijzondere vloerlamp Superluna 397 van de Bulgaarse ontwerper Victor Vasilev werd in 2015 opgenomen in de collectie van het Italiaanse merk Oluce. Hij liet zich voor dit ontwerp inspireren door de wereldberoemde Vico Magistretti. De Superluna heeft een strakke, pure uitstraling doordat alle overbodige details zijn weggelaten. In 2018 won dit ontwerp de prestigieuze German Design Award in de categorie verlichting.

Licht

oluce_superluna


Door de ontwikkeling van de led-verlichting kunnen er totaal nieuwe ontwerpen ontstaan. Zo worden de elektrische onderdelen bij deze vloerlamp in de dunne stang verwerkt. Dit geldt ook voor de led’s, deze schijnen door een uitsparing in de stang naar buiten. De lichtopbrengst reflecteert vervolgens tegen de witte binnenkant van de kap. Er zit twee keer 7,5 watt led in verwerkt in de kleur 3000° Kelvin. Deze levert 1530 lumen op.


Afmeting

De dunne stang staat op een basis met een diameter van 28 cm. De totale hoogte van de lamp is 175 centimeter. De kapjes hebben een De kapjes in de vorm van een halve bol kunnen 360 graden om hun as gedraaid worden waardoor er flexibiliteit ontstaat in het richten van het licht.

Uitvoeringen

Er zijn verschillende uitvoeringen mogelijk voor de vloerlamp Superluna 397 van Oluce.

Zwart

oluce_superluna


Zo is er een geheel zwarte uitvoering. Hierbij zijn de basis, de stang en de kapjes allemaal afgewerkt in het zwart (RAL9005). De binnenzijde van de kapjes blijft uiteraard wit om te zorgen voor een optimale reflectie van het licht. Wanneer je deze uitvoering in een lichte ruimte plaatst, op tegen een licht kleur wand zal hij in het oog springen. Om rust in het interieur te behouden is het verstandig om elders de kleur zwart terug te laten komen. Wanneer je dit niet doet staat de lamp op zichzelf en vormt hij geen geheel met de overige delen in het interieur.

Uiteraard kan je deze vloerlamp van Oluce ook tegen een zwarte wand plaatsen, dan valt hij hoofdzakelijk op wanneer je het licht aan hebt. Wil je hem tegen een donkere wand plaatsen die niet zwart is, zorg er dan voor dat er een aantal tinten tussen de kleur van de wand en de kleur van de lamp zitten zodat er een duidelijk verschil is. Anders kan er door een gebrek aan contrast een minder mooi geheel ontstaan.Geanodiseerd koper

oluce_superluna


Als aanvulling op de geheel zwarte uitvoering is er nog een andere optie. Deze Siperluna heeft een stang in het zwart en wordt gecombineerd met geanodiseerd koperen kapjes. De binnenzijde blijft ook in deze combinatie wit.

Wanneer je er voor wilt zorgen dat deze uitvoering aansluit bij de rest van het interieur is het verstandig om het geanodiseerde koper terug te laten komen in andere elementen. Bijvoorbeeld in het frame van een bijzettafel of in details van andere verlichting. Door de toepassing van het koper krijgt deze lamp een erg chique uitstraling en valt hij op tegen zowel een lichte als een donkere wand. Daarbij kan dit materiaal ook goed gecombineerd worden met hout. Deze zorgen er dan, in de juiste afstemming, samen voor dat er een warme, elegant geheel ontstaat.Door de ronde vorm van de kapjes terug te laten komen in de vormgeving van andere onderdelen in de ruimte zorg je er voor dat de verschillende losse delen samen een geheel gaan vormen. Dit kan bijvoorbeeld een ronde salontafel of bijzettafeltje zijn maar je zou, afhankelijk van de situatie, ook kunnen voor een vloerkleed in een ronde vorm. Laat je hierbij zonodig adviseren zodat je weet dat alle onderdelen goed tot hun recht komen en er een evenwichtig geheel ontstaat.


De Superluna van Oluce is er ook als tafellamp en als wandlamp. De tafellamp staat op een voet met een diameter van 28 centimeter en heeft een hoogte van 43 centimeter. De wandlamp is 28 centimeter breed, 18 centimeter diep en hij is 45 centimeter hoog.

Door in dezelfde ruimte of een ruimte die aansluit op daar waar de vloerlamp staat, één of meerdere van deze modellen te plaatsen kan je ook verschillende ruimtes op een subtiele manier bij elkaar laten aansluiten. Zorg hierbij wel voor evenwicht.

oluce_superluna oluce_superluna oluce_superluna oluce_superluna


Heb je al een mooie wand in gedachte waar de Superluna 397 goed tot zijn recht zou kunnen komen? En welke uitvoering gaat het worden?

oluce_superluna oluce_superluna

Bronvermelding: www.oluce.com

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.