Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Eigenzinnige kast: de RP leunkast van Castelijn

Eigenzinnige kast: de RP leunkast van Castelijn

Written by margitkengen. Posted in Dressoirs, Kasten, Overige

castelijn_rp

Wanneer je op zoek bent naar bergruimte begint de zoektocht naar een kast die voldoet aan je wensen. Mag het een bijzonder ontwerp zijn dat anders is dan doorsnee dan zou je eens kunnen kijken naar de RP van het Nederlandse merk Castelijn. Dit ontwerp van Coen Castelijn zit sinds 2017 in de collectie en heeft een heel aantal verschillende mogelijkheden, zowel in vorm als in uitvoering.

castelijn_rp


Het meest opvallende is nog wel het feit dat hij niet op vier poten staat, niet zwevend aan de wand wordt gemonteerd maar voorzien is van slechts twee poten en tegen de muur leunt. De kast hoeft niet vastgemaakt te worden aan de wand doordat de poten ingeboorde rubbers hebben, hierdoor schuift hij niet. En daarnaast heeft de achterkant van de kast een wildstrip waardoor zowel de kast als de wand worden beschermd tegen beschadigingen. Mocht je dat willen dan kan de kast wel worden vastgezet aan de wand.Voor de afwerking en uitvoering van deze Castelijn kasten heb je uitgebreid de keuze. De poten worden uitgevoerd in massief eiken, deze staan schuin onder de kast en lopen taps toe. Ze worden afgewerkt met olie. Heb je lichte kleuren en licht hout in je interieur gebruikt dan zou je kunnen kiezen voor eiken bahamablank, eiken mat wit of eiken mat licht grijs. Past een donkerdere kleur beter dan is er eiken mat donkergrijs, eiken mat bruingrijs en als laatste eiken mat zwart.

castelijn_rp castelijn_rp castelijn_rp castelijn_rp castelijn_rp castelijn_rp


Voor de afwerking van de rompen en deuren van de kast heb je de keuze uit de vele kleuren effectlak. Deze lak heeft een mattere uitstraling dan de uni-lakken doordat de effectlak een lichte korrelstructuur heeft. Er zijn standaard maar liefst tweeëntwintig kleuren mogelijk, bijvoorbeeld lichte kleuren en natuurlijke kleuren als lichtgrijs, ecru en leemgrijs. Maar ook wat meer opvallende kleuren als aquagroen, mosterdgeel en robijnrood. Mocht daar toch nét de kleur die je zoekt niet bij zitten dan kan je de kast (tegen een meerprijs) laten afwerken in een RAL, Sikkens of NCS kleur.

castelijn_rp castelijn_rp castelijn_rp castelijn_rp castelijn_rp castelijn_rp


castelijn_rp

Regelmatig worden ook nieuwe lakkleuren toegevoegd aan de collectie van Castelijn. Zo werd bijvoorbeeld de kleur U56/E56 blauwgrijs toegevoegd. Deze komt overeen met de kleur Denim Drift (Sikkens SO.10.50) die werd uitgeroepen tot kleur van het jaar 2017.Nadat de RP leunkasten in de collectie werden opgenomen zijn er al een aantal aanvullingen gekomen. Zo is Castelijn indertijd gestart met kasten met strakke deuren. In december van 2017 hebben ze dit uitgebreid met de mogelijkheid om bij een aantal kasten te kiezen voor een kastromp met een gedeelte vitrine, een open vak met een lade of alleen een lade. Een andere bijzondere vernieuwing in de RP leunkasten is de variant waarbij de deuren een profiel van een gezicht van een man of vrouw hebben. Daarnaast is het zelfs een optie om (tegen een meerprijs) een foto aan te leveren van je eigen gezicht ‘en-profil’ waarbij deze in de deur verwerkt wordt. Een écht gepersonaliseerde kast dus.

castelijn_rp castelijn_rp


Alle RP leunkasten zijn 90 centimeter breed en hebben een diepte van 45 centimeter. En op één na zijn ze allemaal 182 centimeter hoog. De uitzondering hierop is de RP-LK2, deze is 144 centimeter hoog. Deze is voorzien van twee greeploze deuren met daarachter een schap. Het andere model, deze is wel 182 centimeter hoog, dat is uitgevoerd met twee greeploze deuren is de RP-LK-3. Hierdoor is deze voorzien van twee schappen. Er bestaat de mogelijkheid om extra schappen te kiezen in deze twee modellen.


castelijn_rp

Heb je iets moois dat je graag op een bijzondere manier wilt laten zien, bijvoorbeeld kunst of een erfstuk, dan zou je er voor kunnen kiezen om de Castelijn RP leunkast te kiezen met een vitrinegedeelte. Deze is voorzien van een glazen schap en glazen ruiten om jouw pronkstuk éxtra goed tot zijn recht te laten komen. Je zou er ook nog voor kunnen kiezen om het aan te lichten met een dimbare, warmwitte led inbouwspot die te bedienen is door middel van touch-bediening.


castelijn_rp

Ook bij de RP-LK3B is er de mogelijkheid om iets tentoon te stellen. Deze is, naast de twee greeploze deuren, namelijk voorzien van een open vak. Hier kan worden gekozen voor een dimbare, warmwitte led inbouwspot die te bedienen is door middel van touch-bediening om aan te lichten wat je in het open vak plaatst. Voor praktische opbergruimte is er nog een lade onder dit vak. Het front hiervan wordt uitgevoerd in eiken waarbij je, net als bij de poten, kunt kiezen uit zes verschillende afwerkingen.


castelijn_rp

Wanneer je alleen gesloten opbergruimte nodig hebt dan is de RP-LK3C wellicht een goede keuze. Deze heeft twee greeploze deuren en is aangevuld met een lade. Ook hierbij is de combinatie van de romp en deuren in een kleur effectlak en het front van de lade in één van de zes kleuren eiken.castelijn_rp castelijn_rp

De twee laatste mogelijkheden van deze leunkasten van Castelijn zijn die met het profiel van een mannen- of vrouwengezicht. Hierbij worden de deuren in de vorm van het contour van een gezicht gefreesd. Wil je het liefst je eigen gezicht terugzien in de kast, dan kan dat ook. Op aanvraag kan je, door het aanleveren van een ‘en-profil’ foto, je eigen gezicht in de deuren laten fresen. Er bestaat de mogelijkheid om extra schappen te kiezen in deze twee modellen.


Heb je houten accenten in je kamer toegepast dan kun je dit type hout terug laten komen in de poten van de kast. Op een subtiele manier zorg je er dan voor dat de verschillende onderdelen aan elkaar gekoppeld worden en hierdoor ontstaat eenheid en rust. Doordat de bergruimte wat meer op hoogte zit is de kast ook nog eens heel praktisch in gebruik.


castelijn_rp

Castelijn heeft met het model van deze RP leunkasten gekozen voor een erg bijzondere vormgeving. Door de uitvoering en daarmee de uitstraling van de kast bepaal je zelf hoe zeer hij opvalt. Door hem tegen een lichte wand te plaatsen in een lichte kleur laat je hem subtiel aanwezig zijn. Door de wand of de kast in een meer contrasterende kleur te kiezen laat je het meer in het oog springen.

Je kan er ook voor kiezen om de kasten uit te voeren in een kleur die aansluit bij de accentkleur die je in de kamer hebt gekozen. Hierdoor laat je ze nadrukkelijker aanwezig zijn en krijgen ze een grotere rol in je interieur.


castelijn_rp

Weet jij al welk model RP leunkast van Castelijn er een leuke, eigenwijze plek kan gaan innemen in jouw interieur? En kies je voor een rustige, neutrale kleur of laat je hem extra in het oog springen en krijgt hij een hoofdrol in het geheel?

Bronvermelding: www.castelijn.nl

Tags: , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.