Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Sierlijke, slanke wandlamp: de WireRing van Flos

Sierlijke, slanke wandlamp: de WireRing van Flos

Written by margitkengen. Posted in Verlichting, Wandlampen

flos_wirering

Bij het horen van de term ‘wandlamp’ zul je niet direct denken aan een model als deze. De WireRing in de collectie van het Italiaanse merk Flos trekt op een subtiele manier de aandacht. Met zijn vormgeving en sierlijke, slanke uitvoering voeg je er een bijzonder element mee toe aan je interieur. Dit ontwerp is van de Italianen Andrea Trimarchi en Simone Farresin. Samen vormen zij Studio Formafantasma dat gevestigd is in Amsterdam.

flos_wirering


Zij ontwierpen de WireRing in 2017 en in 2018 werd hij opgenomen in de collectie van Flos. De verlichting zit verwerkt in de cirkel van geëxtrudeerd aluminium met een diameter van 31 centimeter. Deze led-verlichting levert 16 watt op (1300 lumen) en is 2700 graden Kelvin. De verlichting zit aan de binnenkant van de cirkel wat zorgt voor een bijzondere schaduwspel op de wand. Doordat hij voorzien is van een dimmer kan je de lichtsterkte zelf regelen en de sfeer van de ruimte bepalen.


Uitvoeringen

flos_wirering

Voor de afwerking van de geëxtrudeerd aluminium ring heb je de keuze uit vijf verschillende uitvoeringen. De montagedelen aan de wand hebben dezelfde kleur als de ring. Ook de kleur van de speciale stroomkabel, lijkend op een riem, van gekleurd rubber kan in een aantal kleuren gekozen worden. Normaal is de stroomkabel in veel gevallen een element dat noodzakelijk is maar zoveel mogelijk wordt weggewerkt maar bij de WireRing is deze een duidelijk onderdeel van het ontwerp.White

Wil je een subtiele uitvoering van de WireRing dan kan je kiezen voor de WireRing White. Hierbij is de stroomkabel wit en kan je voor de ring kiezen uit wit, roze, zwart, grijs of goud.

flos_wirering flos_wirering flos_wirering flos_wirering flos_wirering


Pink

Wanneer je de stroomkabel een opvallender onderdeel wil laten zijn van het geheel dan is er de WireRing Pink. De stroomkabel is dan roze en voor de ring van het licht heb je de keuze uit wit, roze, zwart, grijs en goud.

flos_wirering flos_wirering flos_wirering flos_wirering flos_wirering


Grey

Bij de WireRing Grey is de stroomkabel grijs. Daarbij kan je de ring kiezen in wit, roze, zwart, grijs en goud.

flos_wirering flos_wirering flos_wirering flos_wirering flos_wirering


flos_wirering

Als je de WireRing zo rustig mogelijk wilt houden en hoofdzakelijk het licht-/schaduwspel de aandacht wilt geven dan kan je kiezen voor de stroomkabel en de ring in dezelfde kleur, bijvoorbeeld wit of grijs. Past het beter in je interieur om er wat kleur in te brengen dan kun je de stroomkabel laten opvallen door deze in het roze uit te voeren en daarbij te bepalen in hoeverre je de ring ook wilt laten opvallen. Kies de ring in het wit en de stroomkabel speelt te hoofdrol, kies de ring bijvoorbeeld in roze dan wordt het een meer in het oog springend geheel.

Als je er voor zorgt dat de afwerking van de cirkel wat materiaal betreft elders in het interieur terug komt zorg je voor eenheid in het geheel. Daarmee kun je op een subtiele manier verschillende delen van je interieur met elkaar verbinden waardoor er een rustig geheel ontstaat.


Afmetingen

Op het diepste punt komt deze wandlamp 32 centimeter van de wand. Zorg er voor dat er voldoende ruimte is om de lamp tot zijn recht te laten komen. Wanneer je hem op een stuk plaatst waar veel gelopen wordt let er dan op dat er daarvoor voldoende ruimte omheen is. De hoogte van de lamp is 208 centimeter, van de onderkant van de onderste bevestiging tot de bovenkant van de bovenste. Hoe ver je de lamp van de vloer plaats bepaal je zelf, dit is onder andere afhankelijk van de hoogte van de ruimte. De diameter van de ring van het licht is 31 centimeter.


Uiteraard is hij als enkele wandlamp al een bijzondere verschijning. Wanneer je de ruimte er voor hebt en het in de situatie past om een opvallender geheel te plaatsen dan zou je er meerdere naast elkaar kunnen plaatsen. Door de herhaling versterken ze elkaar.

flos_wirering

flos_wirering

flos_wirering


flos_wirering

De ontwerpers hebben er voor gekozen om alle overbodige details weg te laten en alleen de pure essentie te gebruiken. Wanneer je hem gedemonteerd ziet, zie je de eenvoud van de WireRing. Het zijn slechts de aluminium cirkel, de stroomkabel/-band en de ABS verbindingen om hem aan de wand te monteren.


flos_wirering

Met de WireRing van Flos zorg je met weinig materiaal voor een groots effect. Je hoeft alleen nog te bepalen welke kleurcombinatie er het beste past in jouw interieur.

Bronvermelding: www.flos.com

Tags: , , , , , , , ,

Trackback from your site.