Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Pure bijzettafel: de Olivo van Pieperconcept

Pure bijzettafel: de Olivo van Pieperconcept

Written by margitkengen. Posted in Bijzettafels, Woonkamer

pieperconcetp_olivo

Er is ontzettend veel keuze in bijzettafels, voor elk wat wils. Wanneer je op zoek bent naar een model met een rustige uitstraling en zonder overbodige details dan zou je de Olivo van kunnen overwegen. Dit ontwerp van ontwerpbureau Murken Hansen, opgericht door Hauke Murken en Sven Hansen, is te vinden in de collectie van het Duitse merk Pieperconcept.


pieperconcept_olivo

De Olivo is eenvoudig en strak vormgegeven. Hij bestaat uit een verticale stang van roestvrij staal en deze heeft een diameter van 2,2 centimeter. Daaraan zit een ronde, stalen voetplaat met een diameter van 25 centimeter als basis. Deze heeft, net als de het tafelblad, een gepoedercoate afwerking. Door de stang kan je deze bijzettafel gemakkelijk plaatsen, daar waar je hem nodig hebt. Als bijzettafel bij je bank of fauteuil maar ook als nachttafeltje.


pieperconcept_olivo

Het blad is op een ingenieuze wijze, traploos in hoogte verstelbaar. Door dit gepatenteerde mechanisme kan het blad, door het licht te kantelen, omhoog of omlaag worden geschoven. Zodra het blad weer horizontaal staat, zet het zich weer vast. Deze kan belast worden met een gewicht van circa 1 kilo. Behalve dat het blad in hoogte verstelbaar is het ook nog 360 graden draaibaar, voor nog meer functionaliteit. Het blad is voorzien van een klein, subtiel opstaand randje.Voor de kleur van de voet en het blad zijn er meerdere mogelijkheden. Zo zijn er zwart en wit wanneer je een rustige, tijdloze uitstraling wilt geven aan de Olivo. In een minimalistisch interieur met weinig kleur kan de bijzettafel of deze manier naadloos aansluiten bij het geheel. Daarnaast is er een zijdegrijze afwerking mogelijk. Deze kan goed passen bij andere grijstinten in je interieur en toch behoud hij zijn rustige, subtiele uitstraling. Ook in een kleurrijk kunnen deze genoemde kleuren toegepast worden, ze zorgen dan voor een rustig element in het geheel. Als laatste is er een groene uitvoering, hiermee kies je er voor voor om hem meer in het oog te laten springen. In deze kleur zou hij goed kunnen passen in een interieur met natuurlijke tinten en de toepassing van planten.

pieperconcept_olivo pieperconcept_olivo pieperconcept_olivo pieperconcept_olivo


pieperconcept_olivo

Door er meerdere bij elkaar te plaatsen waarbij je het blad op verschillende hoogtes plaatst zorg je voor een speels geheel. Zo ontstaat er een groter geheel waarbij je ze eenvoudig los van elkaar kan gebruiken wanneer de situatie er om vraagt, bijvoorbeeld wanneer je bezoek hebt.

Het luchtige ontwerp zorgt er voor dat hij visueel weinig ruimte in beslag neemt. Zijn bescheiden afmetingen dragen daar ook nog eens aan bij. De Olivia heeft een breedte van 38,5 centimeter en is 25 centimeter diep. De totale hoogte is 70 centimeter.pieperconcept_olivo pieperconcept_olivo

Zie jij deze winnaar van de “Interior Innovation Award 2014” al bij jou in de kamer staan? En welke kleur zou er dan het beste passen in combinatie met jouw meubilair? Laat je hem subtiel aanwezig zijn of mag hij juist in het oog springen?

Bronvermelding: www.pieperconcept.de, www.murkenhansen.de

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.