Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Luchtige salontafels: de Stitch van Odesi

Luchtige salontafels: de Stitch van Odesi

Written by margitkengen. Posted in Bijzettafels, Salontafels, Woonkamer

odesi_stitch

Salontafels kun je als enkel element toepassen maar ook meerdere bij elkaar als groep kan een bijzonder effect opleveren. De Stitch van de ontwerper Marc Th. van der Voorn is hier een goed voorbeeld van. Deze stijlvolle serie salon- en bijzettafels is sinds 2018 te vinden in de collectie van het Nederlandse merk Odesi. Uiteraard in verschillende afmetingen en uitvoeringen zodat je je eigen samenstelling kan bepalen.

Onderstel

Het bijzondere aan dit ontwerp is het onderstel met een dikte van 1,5 centimeter. Een eigenwijs lijnenspel van een doorlopende lijn aan twee zijden zorgt voor een sledeframe en aan de overige twee zijden verschillen ten opzichte van elkaar. Aan de ene zijde loopt het frame namelijk óver het blad door en aan de andere zijde ligt het frame ónder het blad.
Het frame wordt uitgevoerd in zwart gepoedercoat metaal. Door de uitvoering van het blad zorg je er voor dat het frame benadrukt wordt of dat het meer één geheel vormt met het blad.

Blad

Het blad is 2 centimeter dik en kan in verschillende uitvoeringen gekozen worden. Voor de twee mogelijke houten bladen worden de beste delen van de es geselecteerd en deze worden afgewerkt met een 2-componenten olie. Daardoor krijgt het hout zijn kleur en tevens zorgt die voor bescherming tegen vuil, vocht en slijtage.

Essen ‘Silk’

odesi_stitch


Wanneer je het frame extra in het oog wilt laten springen en de nadruk wilt leggen op het lijnenspel dat het teweeg brengt dan kan je het beste kiezen voor het lichte blad. Het blad wordt gemaakt van essenhout en de lichte uitvoering wordt Silk genoemd. Wanneer je er voor zorgt dat de houtsoort goed aansluit bij andere elementen in het interieur waar ook zwarte details in terugkomen, gaan de verschillende onderdelen één geheel vormen.


odesi_stitch odesi_stitch


Essen ‘Charcoal’

odesi_stitch


Wil je een minder groot contrast tussen het frame en het blad dan is er het essen blad in de kleur Charcoal. Deze donkerbruine kleur zorgt voor een warme uitstraling die goed kan aansluiten in een interieur met bruin-, en natureltinten en bij de toepassing van hout elders in het interieur.


odesi_stitch odesi_stitch


Fenix ‘Nero Ingo’

odesi_stitch


Het blad van de Stitch tafels kan ook gekozen worden met een afwerking van het kunststof Fenix NTM in de kleur Nero Ingo. Doordat de kleur van het blad, net als het frame, zwart is ontstaat er één geheel. De Fenix heeft een matte uitstraling, dat zorgt voor een subtiel contrast met het frame. Daarnaast voelt het zacht aan, is het nauwelijks gevoelig voor vingerafdrukken en kunnen lichte krasjes weggewerkt worden met behulp van een speciale spons.


odesi_stitch odesi_stitch

Afmetingen

Binnen de serie Stitch zijn er vier verschillende afmetingen mogelijk waarvan twee ronde en twee rechthoekige tafels.
Rond
De grootste van de twee ronde uitvoeringen, is de Stitch met een diameter van 72 centimeter die daarbij een hoogte heeft van 42 centimeter. Het maatje kleiner heeft een diameter van 50 centimeter en is 30,5 centimeter hoog.
Rechthoekig
Van de Stitch in de rechthoekige uitvoering heeft de grootste een lengte van 95 centimeter waarbij hij 42,5 centimeter breed is. Deze is 30,5 centimeter hoog. De kleinere is 80 centimeter lang en heeft daarbij een breedte 48 centimeter en een hoogte van 36 centimeter.

odesi_stitch


Door de verschillende vormen en afmetingen zijn ze uitermate geschikt om meerdere met elkaar te combineren tot een groter geheel. Zo ontstaat er telkens weer een nieuw geheel en kun je de opstelling aanpassen aan de situatie wanneer die daar om vraagt. Je kunt ze uiteraard ook als losse elementen gebruiken, bijvoorbeeld naast je bank.odesi_stitch

De combinatie van hoogtes zorgt voor een driedimensionaal effect en een levendig geheel. Er ontstaat als het ware een landschap van tafelbladen.

Bij een strakke composite van drie rechthoekige Stitch tafels kan je dit doorbreken door er eigenwijs één of twee ronde modellen bij te plaatsen. Zo kan je op een eenvoudige manier aan een interieur met veel strakke en rechte lijnen subtiel een vriendelijke lijn toevoegen.


Aanvulling

Om de serie Stitch nog aan te vullen is er een los blad, uitgevoerd in zwart of wit marmer.

odesi_stitch odesi_stitch

Hij heeft een diameter van 34 centimeter, is 4 centimeter dik en rondom heeft hij een facetrand voor een vriendelijke uitstraling. Deze is aan de onderzijde voorzien van een speciale uitsparing in de zwarte MDF voet zodat deze op het metalen frame van de Stitch tafels geplaatst kan worden. Met de Stitch tray zorg je voor een functionele en mooie toevoeging in het geheel.


odesi_stitch odesi_stitch


Welke vorm en welke combinatie van het frame en het blad passen er het beste in jouw interieur en bij de architectuur van je huis? Vraag hierbij zonodig advies zodat je de juiste keuze maakt met betrekking tot afmeting, uitvoering en aantal. En dan kun je gaan genieten van je landschap van salontafels.

odesi_stitch odesi_stitch

Bronvermelding: www.odesi.nl , www.marcvandervoorn.nl

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.