Rechtlijnige kapstok: de Line van Schönbuch

Written by margitkengen. Posted in Garderobe

schoenbuch_line

Vaak is het zo dat je bij de keuze van een kapstok in de hal beperkt wordt door de geringe afmeting van een hal of doordat er erg veel deuren zijn waardoor er weinig wand overblijft om een kapstok op te plaatsen. Wil je toch genoeg jassen kunnen ophangen dan kan de Line van Schönbuch een mooie én praktische oplossing bieden. Ook als je wel genoeg ruimte in je hal hebt, maar de kapstok een niet te dominante plaats wil geven.

Deze kapstok, ontworpen door Apartment 8, is heel erg minimalistisch en strak en trekt alleen de aandacht door zijn eenvoud. Door zijn smalle belijning benadrukt hij ook nog de hoogte van de ruimte. Indien de ruimte het toelaat wordt de Line vaak met meerdere naast elkaar geplaatst, dit geeft een heel mooi beeld. Houdt er hierbij wel rekening mee dat een kleerhanger met jas circa 60 centimeter ruimte nodig heeft en dat, als je de jassen netjes naast elkaar wilt hebben hangen, ze dus ver genoeg uit elkaar moeten hangen om genoeg plaats te bieden.

schoenbuch_line

Leuk detail aan deze kapstok is dat je er voor kan kiezen om de Line niet altijd vast in gebruik te hebben maar een enkele bijvoorbeeld alleen als er bezoek is waardoor er meer jassen opgehangen moeten kunnen worden. De stang waar de jassen aan opgehangen worden is namelijk in te klappen. Tevens zitten er nog 3 kleine haakjes voor het ophangen van kinderjasjes, tassen of sjaals. De metalen delen zijn te kiezen in het mat-chroom of in het glanzend chroom. De keuze hiervan is afhankelijk van verdere materialen in de buurt. Handig om te weten is dat glans-chroom de kleur van de omgeving aanneemt en dat dit vaak minder opvalt dan het mat-chroom.

Als aanvulling kan je kiezen voor een halfhoog kastje in combinatie met een spiegel. Dit is in totaal dezelfde hoogte als de kapstok. Door de opstaande rand ontstaat er een bakje voor bijvoorbeeld je sleutels. Ook is de Line kapstok aangevuld met een spiegel die dezelfde hoogte heeft als de kapstok én een kast met diezelfde hoogte, al dan niet met een spiegeldeur.

schoenbuch_line schoenbuch_line

Om ook de hangers er helemaal bij te laten passen hebben ze deze ook in dezelfde kleuren als de kapstok zelf. De kapstok is maar 6 centimeter breed, heeft een hoogte van 170 centimeter en is (uitgeklapt) slechts 30,5 centimeter diep. Dit biedt mogelijkheden, ook in de wat kleinere hal. Ook op een slaapkamer kan deze kapstok natuurlijk heel erg handig zijn om je kleren netjes op te hangen en meteen te zorgen voor een leuk kleur-accent.

schoenbuch_line schoenbuch_line schoenbuch_line schoenbuch_line schoenbuch_line

Er is ook een ‘limited edition’ die ontworpen is door de Duits-Iraanse mode-ontwerpster Leyla Piedayesh die haar eigen mode-label runt: Lala Berlin. Schönbuch biedt voldoende keuze in materialen en kleuren: ze hebben een aantal basiskleuren (o.a. wit, kiezel, mokka of zwart), accentkleuren (o.a. oranje, aubergine, limoen of hemelsblauw) en hoogglanskleuren (o.a. crème, zwart staalblauw) maar ook diverse fineersoorten (o.a. noten, eiken wengé, eiken gebleekt). Dus wat je ook zoekt voor de plaats waar je de kapstok wil gaan gebruiken, er zit altijd wel een goede kleur tussen.

schoenbuch_line schoenbuch_line

Bronvermelding: www.schoenbuch.com

Tags: , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Comments (2)

  • Leewes

    |

    Where can i buy the small cupboard with mirror? Schonbuch line series

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.