Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Spiegel met vouwen: The Wing van Fiam Italia

Spiegel met vouwen: The Wing van Fiam Italia

Written by margitkengen. Posted in Overige

fiam italia_wing

Een spiegel heeft heel veel voordelen maar kan daarnaast door zijn vormgeving ook een bijzondere aanvulling zijn op je interieur. Een goed voorbeeld hiervan is The Wing van het Italiaanse merk Fiam Italia. Architect Daniel Libeskind ontwierp deze spiegel die er in 3 verschillende vormen is en daarbij ook nog in verschillende afmetingen. Dit model werd in 2013 opgenomen in de collectie.

The Wing is een bijzondere serie spiegels die zorgen voor een vervreemdend effect door de parallel lopende lijnen die een onderbreking vormen in het beeld dat je in de spiegel ziet. De ‘kier’ tussen deze twee lijnen valt terug naar achter waardoor je een soort groeven in de spiegel krijgt. Deze serie wandspiegels bestaat steeds uit twee gebogen glas elementen die verzilverd zijn met daartussen de vlakke spiegels. Dit geheel wordt aan elkaar gelast en bevestigd op een zwart metalen frame.

Door dit frame komt de spiegel in totaal 10 centimeter van de wand. Het frame zorgt er voor dat de spiegels zowel geschikt zijn om horizontaal als verticaal op te hangen. Maar ook kun je ze door middel van dit frame schuin ophangen wat er voor zorgt dat je het dus zelf kan bepalen hoe The Wing in jouw situatie het beste tot zijn recht komt.

Er zijn drie verschillende vormen. Zo is er een vriendelijke ovale vorm die 180 bij 65 centimeter is. Je kan hem bijvoorbeeld horizontaal boven een dressoir of bank hangen maar ook verticaal in de hal of slaapkamer. Je kunt de spiegel horizontaal hangen waardoor de lijnen / groeven schuin lopen. Maar als je de lijnen parallel hangt met de de kast dan ontstaat er weer een heel ander beeld. Je kunt er dus letterlijk je eigen draai aan geven.

fiam italia_wing fiam italia_wing


Passen rechte, strakke vormen beter bij jouw smaak dan is er ook een rechthoekige Wing. Deze is er in drie verschillende afmetingen waarbij de kleinste al 181 bij 49 centimeter is. De daaropvolgende maat is 200 bij 53 centimeter en de grootste is maar liefst 247 bij 66 centimeter. Allemaal komen ze 10 centimeter van de wand af. Door zijn vorm leent deze uitvoering zich er goed voor om hem te combineren met een zwevend dressoir waarbij de spiegel er horizontaal boven hangt. De afmeting hangt dan logischerwijs af van de ruimte en de afmeting van de kast. Afhankelijk van de ruimte kan het mooier zijn om de spiegel kleiner te kiezen als het dressoir of hem er juist a-symettrisch boven te hangen. De spiegel steekt dan aan de ene zijde van het dressoir een gedeelte voorbij de kast en aan de andere kant valt hij (een gelijk deel) terug binnen de kast. De vormgeving van de kast en de lijnen die hier in zitten zorgen er mede voor of dit al dan niet een juiste keuze is.

Natuurlijk kun je deze rechthoekige uitvoering ook verticaal in de gang of je slaapkamer ophangen. Net als de derde mogelijkheid in vorm bij de Wing. Deze is in de basis rechthoekig maar aan één zijde is er een hoe vanaf gehaald waardoor hij een heel andere uitstraling krijgt. Het leuke van deze vorm is dat je ook hier weer je creativiteit op los kan laten. Hang je ze verticaal op met z’n tweetjes naast elkaar? En dan met de hoek allebei aan de bovenkant of juist om en om. Ditzelfde kun je natuurlijk ook bij de horizontale ophanging doen. Je kunt er in beide gevallen voor kiezen om de groeven door te laten lopen waardoor ze helemaal bij elkaar gaan horen en een eenheid vormen.

fiam italia_wing fiam italia_wing


Deze uitvoering van de Wing met de hoek eraf is er in drie verschillende maten. De buitenmaten zijn gelijk aan die van de volledig rechthoekige uitvoering. Bij de afmeting van 181 centimeter is de korte kant 148 centimeter. Bij die van 200 centimeter is de korte kant 165 centimeter en bij de grootste afmeting van 247 is deze kortere kant 203 centimeter.

Doordat de materiaalkeuze heel puur is en er geen overbodige details zijn kun je dit model ook toepassen in een klassieker interieur. Maar natuurlijk ook in een minimalistisch en modern interieur voelt de Wing zich erg goed thuis.

fiam italia_wing fiam italia_wing


Met het toepassen van een spiegel in je huis zorg je voor reflectie van licht er ruimte waardoor deze benadrukt worden. En waarom zou je deze voordelen dan niet combineren met bijzondere vormgeving en kiezen voor een echte eye-catcher zoals de Wing? Welke vorm past er het best bij jouw smak en interieur?

fiam italia_wing fiam italia_wing fiam italia_wing

Bronvermelding: www.fiamitalia.it, www.daniel-libeskind.com

Tags: , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.