Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Vakken aan de wand: de SJ Bookcase van We Do Wood

Vakken aan de wand: de SJ Bookcase van We Do Wood

Written by margitkengen. Posted in Boekenkasten, Dressoirs, Kasten

we do wood_sj-bookcase

Met de SJ Bookcase van het Deense merk We Do Wood geef je je eigen draai aan de opbergruimte aan de wand. Je kan kiezen uit twee samenstellingen, elk met zijn eigen kleurenreeks. Doordat je zelf bepaalt hoe en waar je de elementen plaatst op de achterwand kun je zelf voor rust in het geheel zorgen of juist een meer willekeurige combinatie. Een bijzonder ontwerp van Sebastian Jørgensen.

Het bedrijf We Do Wood is opgericht door Henrik Thygesen en Sebastian Jørgensen en zij ontwerpen met duurzaamheid als belangrijk criterium. Daarom hebben ze er heel bewust voor gekozen om met moso bamboe te werken. Dit is namelijk één van de meest duurzame natuurlijke bronnen van de wereld en heeft het voordeel dat het heel snel groeit. Om de vergelijking te maken, bamboe bereikt in circa vier jaar zijn volle groei terwijl dit grenen 10 tot 20 jaar kost en bij hardhout als eiken zelfs 40 tot 80 jaar. Daarbij zorgt de manier van groeien van bamboe, er ontstaan steeds weer nieuwe scheuten, er voor dat het niet nodig is om nieuwe bossen aan te planten wanneer er geoogst is.

we do wood_sj-bookcase we do wood_sj-bookcase


Doordat de basiselementen over de plaat schuiven die met afstandhouders aan de wand wordt gemonteerd, kun je zelf het uiteindelijke geheel bepalen. En mocht je het beeld willen veranderen na verloop van tijd dan kan dat heel eenvoudig.Afhankelijk van de ruimte die je tot je beschikking hebt kun je kiezen uit twee verschillende combinaties. Heb je een niet al te brede wand waaraan je ze wilt ophangen dan is er de SJ Bookcase Midi. Deze heeft een montageplaat met een breedte van 115 centimeter waarover je de drie elementen kan schuiven.

we do wood_sj-bookcase


Er is een horizontaal element met een breedte van 37 centimeter een hoogte van 27 centimeter. Deze is 22 centimeter diep. Het vierkante blokje is 32 bij 32 centimeter en is 24 centimeter diep. Het derde element is verticaal georiënteerd en deze is 26 centimeter breed en daarbij 42 centimeter hoog. De diepte van deze 26 centimeter.


we do wood_sj-bookcase


De achterwanden hebben elk een andere kleur maar deze sluiten goed bij elkaar aan waardoor ze voor een rustig beeld zorgen. Ze zijn olijfkleurig, goudgrijs en donkergrijs.Heb je een bredere wand dan zou je kunnen kiezen voor de Large uitvoering. Deze heeft twee wandpanelen van 115 centimeter om de elementen aan op te hangen. Daarbij krijg je vier open blokken in diverse afmetingen.

we do wood_sj-bookcase


Het horizontale element is 63 centimeter breed en 32 centimeter hoog met een diepte van 30 centimeter. Van het vierkante blokje zijn er twee stuks van 49 bij 49 centimeter met een diepte van 31 centimeter. Het verticale element heeft een breedte van 36 centimeter, een hoogte van 55 centimeter. Deze is 28 centimeter diep.


we do wood_sj-bookcase


Bij deze serie zijn er een aantal blauw-/groentinten gecombineerd. Er is een staalblauwe, een groengrijze, een jadegroen en een resedagroen.we do wood_sj-bookcase we do wood_sj-bookcase

Heb je voldoende ruimte dan zou je verschillende SJ Bookcases kunnen combineren. Wanneer je alleen de Midi of de Large uitvoering combineert laat je een strak en zo rustig mogelijk lijnenspel ontstaan. Kies er dan bijvoorbeeld voor om de buitenzijden gelijk te houden zodat er een niet zichtbare begrenzing ontstaat waarbinnen de elementen gehangen worden.we do wood_sj-bookcase we do wood_sj-bookcase

Ga je de Midi en Large door elkaar gebruiken dan ontstaat er een drukker, speelser geheel van alle blokken bij elkaar waarbij je zelf al dan niet zorgt voor herhaling van ritmes van de formaten blokken of juist niet.Door met de plaatsing van de losse blokken te spelen ontstaat er iedere keer weer een ander beeld. Met zijn vele mogelijkheden bepaal je zelf wat er het beste past in de ruimte waarin je hem hangt en de functie waarvoor je hem wilt gaan gebruiken.


we do wood_sj-bookcase

De SJ Bookcase is een mooi voorbeeld van ingetogen maar functioneel Scandinavisch design met een minimalistische uitstraling. Je hoeft er niet heel veel ruimte te hebben voor te hebben en je zorgt toch voor praktische en mooie opbergruimte.

Heb jij in je interieur ook een plekje voor één of meerdere SJ Bookcases?

Bronvermelding: www.wedowood.dk

Tags: , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Comments (2)

 • L. van den Berg

  |

  good afternoon,
  can you please give me an indication of the price of the SJ Bookcase?

  Reply

  • margitkengen

   |

   Thanks for you request. I’ve send you an email with further information.
   Best regards,
   Margit

   Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.