Bloempot aan de wand: de Pot-au-Mur van Serralunga

Written by margitkengen. Posted in Accessoires, Buitenmeubilair

serralunga_pot-au-mur

Langzaam maar zeker gaan we weer richting de zomer. Dus beginnen we weer met het opfrissen en aankleden van de tuin, het terras of het balkon. Door het plaatsen van bijzondere maar strakke potten kun je aan de slag met het kiezen van de planten. Bijvoorbeeld met de Pot-au-Mur van de Franse ontwerper Nicolas Les Moigne voor het Italiaanse merk Serralunga.

creation baumann_eluis


Het ontwerp van deze bloempotten, die zowel binnen als buiten gebruikt kunnen worden, is opvallend doordat hij uit de muur lijkt te komen waar hij tegen aan geplaatst wordt. Hij heeft namelijk een schuine kant waar tevens de bevestiging in is verwerkt.Met de Pot-au-Mur zorg je er voor dat je een ietwat saaie muur opvrolijkt met planten en / of bloemen en ontstaat er een gezelliger geheel. Voordeel is dat ze niet heel veel ruimte van je terras of balkon in beslag nemen. Hij komt namelijk in zijn geheel maar 47,5 centimeter van de wand. De diameter van de pot bovenin is 45 centimeter en in zijn geheel is hij 90 centimeter hoog. Het gedeelte waar de beplanting in geplaatst wordt heeft een diameter van 36 centimeter en is 40 centimeter hoog.


Hij is er in maar liefst 21 kleuren waardoor je zelf kan kiezen of je de pot wilt laten opvallen of juist niet.

serralunga_pot-au-mur serralunga_pot-au-mur serralunga_pot-au-mur serralunga_pot-au-mur

Door hem in een lichte kleur tegen een eveneens lichte wand te plaatsen zorg je er voor dat de planten of bloemen die je er in plaatst alle aandacht krijgen. De pot is dan subtiel aanwezig.


serralunga_pot-au-mur serralunga_pot-au-mur serralunga_pot-au-mur serralunga_pot-au-mur

Wil je een tijdloze uitstraling en mogen zowel de pot als de planten / bloemen in het oog springen dan zou je bij een lichte wand een meer contrasterende kleur kunnen kiezen. Bijvoorbeeld door een tint die in de kleurenreeks van de tegels van je terras te nemen. Zorg daarbij wel voor genoeg tentverschil om te zorgen voor contrast zodat ze niet in elkaar over lijken te lopen.

serralunga_pot-au-mur serralunga_pot-au-mur serralunga_pot-au-mur serralunga_pot-au-mur

Ben je een liefhebber van kleur dan zijn er ook voldoende mogelijkheden. Zo zijn er onder andere oranje, rood, blauw en lavendel mogelijk. Kijk hier voor het complete kleuroverzicht.


Door de uitgebreide kleurmogelijkheden kun je de Pot-au-Mur perfect laten passen bij de stijl en kleur die je voor je buitenruimte gekozen hebt. Je zou er voor kunnen kiezen om de accentkleur die je in je interieur hebt toegepast, buiten terug te laten komen. Hierdoor lopen binnen en buiten visueel in elkaar over en vormen ze één geheel.


creation baumann_eluis creation baumann_eluis

Daarnaast is de Pot-au-Mur er ook met licht, deze is niet in een kleur te kiezen in verband de lichtdoorlatendheid. Afhankelijk van welke IP-waarde je nodig hebt i.v.m. het nat worden van de pot, zijn er bijvoorbeeld halogeenlampen en spaarlampen met E27 fitting mogelijk. Maar ook een RGB led-lichtbron die door middel van een afstandsbediening kan worden bediend. Wil je alle mogelijkheden weten, kijk dan hier.creation baumann_eluis

Het ontwerp is heel puur gehouden, er zijn geen overbodige details waardoor hij zich gemakkelijk aanpast aan de stijl van je tuin, balkon en terras. Door het kiezen van de juiste kleur sluit hij aan bij zowel de hele minimalistische, moderne tuin als bij klassieker ontworpen buitenruimtes.Heb jij ook zo’n muur in je tuin of op je balkon die nog wel wat aankleding kan gebruiken? Kijk dan gauw welke kleur er het beste past en geniet deze zomer nog van de Pot-au-Mur.

Bronvermelding: www.serralunga.com, www.nicolaslemoigne.ch

Tags: , , , , , , ,

Trackback from your site.

Comments (2)

 • Irene meijer

  |

  Waar kan ik deze pot kopen en wat is de prijs

  Reply

  • margitkengen

   |

   Hallo Irene,
   Bedankt voor je vraag over de Pot au Mur van Serralunga. Ik heb je hierover een mailtje gestuurd. Succes!
   Met vriendelijke groet,
   Margit

   Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.