Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Rechtlijnige kasten: de Line van Castelijn

Rechtlijnige kasten: de Line van Castelijn

Written by margitkengen. Posted in Dressoirs, Kasten, TV kasten

castelijn_line

In de collectie van het Nederlandse merk Castelijn is een kastenserie te vinden met een strakke belijning. De Line kasten zijn er in diverse modellen van laag en breed tot hoog en smal. Doordat ze een uitgebreide kleurencollectie hebben voor de lak waaruit je kan kiezen kan je hem helemaal naar eigen wens samenstellen. Dit is een tijdloos ontwerp van Dick Spierenburg.

Deze serie kasten is duidelijk herkenbaar aan de karakteristieke, strakke alumimiun greep die bij alle modellen terugkomt. Deze geeft letterlijk en figuurlijk een duidelijke lijn aan het ontwerp en doordat je de greep en de pootjes ook in één van de vele lakkleuren kan kiezen (meerprijs) kan je de uitstraling van de kast nog meer naar eigen hand zetten. Door de greep bijvoorbeeld in de accentkleur van je interieur te kiezen laat je de kast naadloos bij je interieur aansluiten zonder dat de hele kast een kleur hoeft te krijgen.

castelijn_line castelijn_line castelijn_line


De Line is een serie met verschillende kasten, zo zijn er lowboards, dressoirs, halfhoge en hoge kasten. Voor ieder wat wils en passend bij bijna elke situatie. Laat je bij je keuze zonodig adviseren door bijvoorbeeld een interieurarchitect zodat je zeker weet dat je de juiste afmeting en uitvoering kiest voor de plek waar jij een kast nodig hebt.

Bij alle kasten binnen deze serie kan je zelf bepalen of hij op 16 centimeter hoge aluminium Line pootjes komt te staan, op 7,8 centimeter hoge aluminium pootjes van de Disk kastenserie (meerprijs) of op 2,5 centimeter hoge stelpootjes (minderprijs) waardoor de kast slechts een klein stukje van de vloer komt. Buiten al deze mogelijkheden voor pootjes kunnen de kasten ook zwevend aan de wand worden opgehangen. De flexibiliteit om de kast even aan de kant schuiven vervalt dan maar de kast krijgt hierdoor wel een luchtige uitstraling.


castelijn_line

Het lowboard is er in twee verschillende afmetingen. De ene is 200 centimeter breed en de grotere versie heeft een breedte van 240 centimeter. Beiden hebben een diepte van 45 centimeter en zijn, inclusief de pootjes 62 centimeter hoog. Ze hebben allebei in het midden twee laden en aan de uiteinden links en rechts een deurtje met achter één van deze een schap. Deze kasten zou je bijvoorbeeld kunnen gebruiken als televisiekast.castelijn_line castelijn_line

De dressoirs zijn iets hoger, deze zijn inclusief de pootjes 76 centimeter hoog. Ook bij deze kasten heb je de keuze uit 200 of 240 centimeter breed. De diepte blijft gelijk aan de losboards en is 45 centimeter. De dressoirs zijn voorzien van 2 deuren met in het midden daartussen 2 laden met bij één van deze ook nog een binnenlade. Achter elke deur zit een schap. Veel opbergruimte dus.

castelijn_line castelijn_line

Moet de kast smaller zijn maar mag hij wel hoger zijn dan is er in de Line-serie een kast met een breedte van 120 centimeter waarbij hij 125 centimeter hoog is, inclusief de pootjes. Voor de indeling van de kast heb je de keuze uit twee opties. De ene heeft twee hoge deuren waarachter 4 schappen zitten. De andere heeft ook twee deuren maar onderin zit er ook nog een lade.

castelijn_line castelijn_line

Is de breedte van 120 centimeter wel geschikt maar wil je nog meer opbergruimte dan zijn er ook nog twee hogere kasten in deze breedte. Er is variant met een hoogte van 176 centimeter inclusief zijn pootjes. Deze heeft vier deuren met schappen erachter, die verdeeld zijn over de boven- en onderkant van de kast. Tussen de deuren zitten er in het midden twee brede laden.castelijn_line

En mocht je niet genoeg plek hebben in de breedte maar wel in de hoogte dan is er een Line kast die 80 centimeter breed is en daarbij een hoogte heeft van 202 centimeter, inclusief de pootjes. Deze heeft eenzelfde indeling van 4 deuren met schappen erachter en in het midden 2 laden.castelijn_line

Je kunt de kast een hele rustige en minimalistische beeld laten vormen in de ruimte door hem uit te voeren in een subtiele matte unilak, effectlak of hoogglanslak. Daarnaast heb je nog de keuze uit verschillende kleuren houtfineer. Natuurlijk kun je deze materialen ook onderling combineren waardoor je op een slimme en passende manier al dan niet contrast kan aanbrengen in de door jou gekozen kast. Door de lakkleur(en) of de kleur van het houtfineer elders in je interieur terug te laten komen kun je op subtiele manier zorgen voor eenheid zonder dat het saai of eentonig wordt.castelijn_line castelijn_line

Om de Line kasten af te stemmen op het gebruik dat jij voor ze in gedachte heb is er ook de mogelijkheid om aanpassingen te laten maken voor apparatuur, kabels en ventilatie. Ook zijn er extra schappen mogelijk wanneer je deze nog blijkt te hebben.


castelijn_line

Weet jij al welke Line kast er voldoet aan jouw wensen en eisen? Ga dan gauw nadenken over de kleur- en materiaalkeuze en stel je eigen kast samen.

Bronvermelding: www.castelijn.nl

Tags: , , , , , ,

Trackback from your site.

Comments (1)

 • Nick van der Zwet

  |

  Leuk helder en goed geschreven blog.
  Ik kan het onderschrijven.
  Want het zijn mooie kasten en made in Holland.

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.