Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Strakke kast met vriendelijk detail: de Disk van Castelijn

Strakke kast met vriendelijk detail: de Disk van Castelijn

Written by margitkengen. Posted in Dressoirs, Kasten, Overige, TV kasten

castelijn_disk

In de collectie van het Nederlandse merk Castelijn is een kastenserie te vinden met een strakke uitstraling waarbij er een vriendelijk detail is toegevoegd. Door de vele kleur- en materiaalmogelijkheden kan je de kast helemaal aanpassen aan je eigen wensen, ideeën en de rest van je interieur. Ook in de afmetingen zijn er diverse mogelijkheden, zo laat je dit ontwerp van Dick Spierenburg perfect laten aansluiten bij de rest van je interieur.

De naam van de Disk verwijst naar het duidelijke kenmerk van deze serie kasten: een ronde greep die in alle kasten terugkomt. Zo zijn er negen verschillende kasten, elk met zijn eigen afmetingen. Zo zijn er lowboards, dressoirs, middelhoge en hoge kasten.

Type kasten

Lowboards

De twee Disk lowboards hebben beide twee discgrepen en zijn 54 centimeter hoog met een totale hoogte van 45 centimeter. De eerste is 200 centimeter breed en heeft links en rechts op de uiteinden van de kast een deur. In het midden zitten er twee laden. De grotere lowboards is 240 centimeter breed en heeft eveneens twee deuren en twee laden.

castelijn_disk castelijn_disk


castelijn_disk

De Lowboards kun je toepassen als televisiekast waarbij je de apparatuur achter de deuren kan plaatsen. In de laden heb je dan plek voor afstandsbedieningen, tijdschriften etcetera. Maar ook kan hij goed functioneren als lager dressoir. Dit is natuurlijk afhankelijk van jouw interieur en wensen.Dressoirs

castelijn_disk


In de categorie dressoirs zijn er twee afmetingen. De dressoirs zijn 81 centimeter hoog en 45 centimeter diep. De kleinste maat is 200 centimeter breed en heeft links en rechts een deur waarachter een schap zit. In het midden zitten er twee laden waarvan er één is voorzien van een binnenlade. Deze heeft twee disk-grepen.


castelijn_disk

De grotere maat is 240 centimeter breed en kan in twee uitvoeringen gekozen worden. Zo is het mogelijk om wederom twee deuren te kiezen met twee laden ertussen. Ook hierbij zit er achter elke deur een schap en een binnenlade in één van de laden. Deze heeft ook twee disk-grepen. Maar deze 240 centimeter brede kast kan ook worden voorzien van 4 deuren waarachter telkens één schap achter elke deur zit. Ook hier zitten er 2 disk-grepen verwerkt in de deuren.


castelijn_disk

De dressoirkasten bieden veel opbergruimte voor bijvoorbeeld servies of speelgoed. Wil je ook kleinere dingen opbergen dan kan de uitvoering met de laden een handige keuze zijn.Middelhoge kasten

castelijn_disk


De Disk kasten in de middelhoge uitvoering zijn 116 centimeter hoog en hebben een breedte van 120 centimeter. De diepte van deze kasten zijn 45 centimeter. Hierbij zijn er twee verschillende mogelijkheden voor de indeling.

De ene is voorzien van twee hoge deuren met een disk-greep. Achter de deuren zitten vier schappen.

De andere heeft twee deuren waarachter twee schappen zitten. Onderin is een grote lade geplaatst.

Heb je niet zo veel plek op de wand en past het beter in de ruimte om een kast te kiezen die meer de hoogte in gaat dan kunnen deze middelhoge kasten een mooie oplossing zijn. Ook bij een niet al te hoog plafond kan dit een mooie middenweg zijn. Heb je wel voldoende ruimte maar wil je meer bergruimte dan bij de dressoirkast dan zou je kunnen kiezen voor twee middelhoge kasten naast elkaar. Door ze een stukje van elkaar af te plaatsen vormen ze, zeker een bij elkaar aansluitende uitvoering, wel één geheel maar oogt het minder zwaar door de open ruimte ertussen.


Hoge kasten

castelijn_disk castelijn_disk


Als laatste zijn er twee hoge Disk kasten, elk met zijn eigen hoogte en breedte. De eerste is 167 centimeter hoog en heeft daarbij een breedte van 120 centimeter. De heeft onder en boven twee deuren waarachter vier schappen zitten. In het midden zijn er twee laden geplaatst in de gevel breedte van de kast.

De hogere kast is 193 centimeter hoog en heeft een breedte van 80 centimeter. Wat indeling betreft is deze gelijk aan de andere hoge Disk kast.

Is je plafond hoog genoeg om deze kast niet te groot te laten voelen dan bieden deze kasten praktische opbergruimte. Ook bij deze zou je er voor kunnen kiezen om er twee los van elkaar, naast elkaar te plaatsen voor meer opbergruimte zonder het te zwaar te laten uitzien. Zorg voor een evenwichtige verdeling op de wand.

Onderstel

Alle Disk kasten staan standaard op vier ronde aluminium pootjes die 7,8 centimeter hoog zijn. Dit zorgt voor een ruimtelijk effect omdat je de vloer door ziet lopen onder de kast. Mocht het in jouw situatie beter zijn om lagere pootjes te hebben onder de kast dan zijn er, op aanvraag, 2,5 centimeter hoge stelvoetjes mogelijk. Hierdoor komt de kast slechts subtiel van de vloer en lijkt hij iets boven de grond te zweven. Ook is het mogelijk om, eveneens op aanvraag, de 16 centimeter pootjes van de Line-kasten van Castelijn onder de Disk kast te kiezen. Hierdoor komt hij nog verder van de grond voor een nog luchtigere uitstraling.

Extra’s

Mocht het gebruik van jouw Disk kast daar om vragen dan zijn er extra, verstelbare schappen mogelijk. Tevens is het een optie om uitsparingen te laten maken in de kast, om kabels van apparatuur of verlichting op een nette manier weg te werken en om te zorgen voor de benodigde ventilatie wanneer er apparatuur in geplaatst wordt.

castelijn_disk


Het is zelfs, tegen een meerprijs, mogelijk om de kast zwevend aan de wand te hangen. Let er dan wel op dat de wand sterk genoeg is om de kast te dragen en vraag hierover advies bij de winkel waar je hem aanschaft.


Disk greep

castelijn_disk


Standaard worden de ronde Disk-grepen uitgevoerd in het aluminium. Maar deze kunnen ook worden gekozen in één van de vele kleurlakken van Castelijn. Bijzonder hiervan is dat de pootjes in diezelfde kleur worden gelakt. Door de Disk en pootjes af te werken in de accentkleur die je in je interieur gekozen hebt zorg je er voor dat deze kast van Castelijn helemaal aansluit bij de rest van de ruimte. De kast krijgt op deze manier een hele bijzondere en eigen uitstraling met een subtiele link naar de rest van je interieur.


Afwerking

Uni-lak

De Disk kasten kunnen op veel manieren worden uitgevoerd. Zo heeft Castelijn uni-lakken in de collectie waarin 25 kleuren te vinden zijn. Deze variëren van subtiele kleuren als wit, ercru en lichtgrijs tot een heel aantal natureltinten zoals leemgrijs, beigegrijs en taupe. Maar er zijn ook meer opvallende kleuren als zeeblauw, mosterdgeel en vuurrood. Extra bijzonder zijn de metallic-kleuren goud, koper en wit aluminium.

castelijn_disk castelijn_disk castelijn_disk castelijn_disk castelijn_disk castelijn_disk castelijn_disk castelijn_disk


Effect-lak

Al deze kleuren, behalve de metallic-kleuren, zijn ook mogelijk als effectlak. Deze hebben een mattere uitstraling doordat ze een lichte korrelstructuur hebben.


Hoogglans lak

castelijn_disk


Alle kleuren van de uni-lak, wederom zonder de metallic-kleuren, zijn ook in een hoogglans uitvoering te kiezen. Hierbij worden de uni-lakken voorzien van twee extra lagen blanke hoogglanslak. Doordat deze vervolgens gepolijst worden krijgt de hoogglans uitvoering een hele mooie, volle en diepe glans.Wenskleuren

Mocht er bij al deze kleuren nét niet de juiste kleur zitten die in jouw interieur perfect zou passen dan is er de mogelijkheid van een wegsleur. Tegen een meerprijs (per kleur) kan je dan een Ral-, een NCS- of Sikkenskleur kiezen om je kast mee af te werken.


Fineer

Past het beter bij jouw stijl om te kiezen voor de warme uitstraling van hout dan kan dat ook. Zo geef je de Disk kast weer een geheel andere uitstraling als wanneer je hem in in lak afwerkt. Er zijn veertien verschillende soorten houtfineer mogelijk. Bijvoorbeeld mat wit eiken, mat lichtgrijs eiken, mat bruingrijs eiken. Maar naast verschillende afwerkingen eiken zijn er bijvoorbeeld ook bahamablank noten, mat naturel bamboe en bahamablank bubinga mogelijk.

castelijn_disk castelijn_disk castelijn_disk castelijn_disk castelijn_disk castelijn_disk


Natuurlijk kan je ook de verschillende afwerkingen ook combineren. Bijvoorbeeld een gelakte romp met fronten in een houtfineer. Zo voeg je wel de extra warme uitstraling van hout toe aan je interieur zonder dat deze heel nadrukkelijk aanwezig is als bij een gehele kast in houtfineer. De kast krijgt op die manier een moderner tintje. Bij een dergelijke combinatie kan je kiezen voor contrast door een de romp in een lichte kleur lak uit te voeren en de fronten in een donkere houtfineer. Of andersom natuurlijk, helemaal afhankelijk van jouw interieur.

Wel is het handig om te weten is dat de het interieur van de kasten altijd in een uni- of effectlak wordt afgewerkt.


castelijn_disk

Je kunt het ontwerp van de Disk kast extra goed laten aansluiten bij de overige meubels door er voor te zorgen dat het ronde van de greep elders terugkomt. Bijvoorbeeld door een afgeronde vorm in je vloerkleed, afgeronde details in de vormgeving van je bank, een ronde fauteuil of eenvoudig door verlichting te kiezen met ronde kappen. Bij dit alles is het belangrijk om het geheel te overzien en het met een bepaald evenwicht toe te passen. Vraag hierbij zonodig advies zodat je zeker weet dat het eindresultaat gaat zijn zoals je het je voorstelt.Bij de juiste afstemming kunnen de Disk kasten in veel stijlen worden toegepast. Van heel modern en minimalistisch maar ook in interieurs met een klassieker tintje. Door materialen, kleuren en vormen op elkaar af te stemmen kan je er voor zorgen dat ze aansluiten bij de rest van het interieur en het allemaal samen een afgestemd geheel gaat vormen.


Weet jij met al die mogelijkheden al welke kast er het beste bij jou past? En in welke kleur of materiaal? Vraag zonodig advies over het ontwerp en de uitvoering van de kast zodat je zeker weet dat hij uiteindelijk helemaal past bij jouw stijl en wensen.

Kortom, de Disk heeft alle mogelijkheden in huis om hem een mooie aanvulling te laten zijn in jouw huis.

Bronvermelding: www.castelijn.nl

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.