Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Kubistische klokjes: de Walls Cucù en de Burano van Progetti

Kubistische klokjes: de Walls Cucù en de Burano van Progetti

Written by margitkengen. Posted in Overige

progetti_walls cucu burano

Met de toevoeging van een klok in je interieur kun je zelf kiezen voor de mate waarin hij mag opvallen in het geheel. Zo zijn er in de collectie van het Italiaanse merk Progetti bijzondere klokjes te vinden die ook een speciale en eigenwijze toevoeging hebben. Ze zijn voorzien van een vogeltje zoals deze in de klassieke koekoeksklokken te vinden zijn maar dan in een moderne uitvoering.

Model Walls Cucù

Een voorbeeld van een strak en kubistisch model is de Walls Cucù, ontworpen door Antonio Farina. Dit ontwerp bestaat uit drie strakke elementen, elk in zijn eigen uitvoering waardoor er contrast ontstaat tussen de verschillende blokken. De subtiele combinatie van materialen en kleuren zorgt voor een rustige uitstraling bij de eerste optie. Hierbij wordt het linkse element grijs, het middelste deel in perenhout en het rechtste blok uitgevoerd in het wit gecombineerd tot één geheel.

progetti_walls cucu burano progetti_walls cucu burano


Past het gebruik van hout niet in jouw interieur dan is er de optie om het middelste element te kiezen in het lichtblauw. Dit geeft een frisse uitstraling aan de Wall Cucù en laat hem meer in het oog springen. Door te zorgen dat deze kleur blauw of andere bijpassende blauwtinten elders in het interieur terugkomen zorg je er voor dat de klok er helemaal bij hoort.

progetti_walls cucu burano progetti_walls cucu burano


Door de combinatie van elementen in verschillende afmetingen doet het denken aan de moderne skyline van grote gebouwen. Natuurlijk kan hij aan de wand gehangen worden maar ook als tafelklok misstaat hij zeker niet. Bijvoorbeeld op het dressoir of misschien wel op je bureau. Hij heeft een breedte van 35 centimeter en is daarbij 26 centimeter hoog. Door zijn beperkte diepte van 12 centimeter neemt hij weinig ruimte in beslag.


Model Burano

Bevalt de stijl van de Wall Cucù je wel maar mag hij meer aanwezig zijn dan is er de Burano. Dit ontwerp van Eloisa Libera is 50 centimeter breed, 16 centimeter hoog en daarbij 10 centimeter diep.

progetti_walls cucu burano progetti_walls cucu burano


progetti_walls cucu burano

De naam en uitstraling van dit ontwerp zijn te herleiden naar het eiland Burano in de lagune van Venetië. Het straatbeeld van allerlei gekleurde gevels bij elkaar zie je terug in deze klok. De felle kleuren worden gecombineerd tot een vrolijk en fris geheel. Bij alle ‘huisjes’ zijn de luiken gesloten, behalve bij het groene waar de koekoek in verstopt zit.



progetti_walls cucu burano

Een handig weetje is dat de koekoek voorzien is van een lichtsensor waardoor hij ‘s nachts geen geluid maakt. Wel zo handig als je besluit om hem een plaatsje in je slaapkamer te geven. Maar ook in de woonkamer, keuken of werkkamer kan hij zorgen voor een vrolijke noot in het geheel. En ook bij dit model heb je de keuze om hem op te hangen aan de wand of hem neer te zetten, op de eettafel of een dressoir bijvoorbeeld.



Door de zes verschillende kleuren die er zijn toegepast is het gemakkelijker om hem te laten passen bij de kleuren die je al gekozen hebt in je huis. De kans is groot dat één van de kleuren ergens anders terugkomt waardoor het bij elkaar gaat horen. En wanneer je kiest voor het vrolijke kleurgebruik zou je hem bijvoorbeeld ook goed een plaatsje in een kinderkamer kunnen geven.


Welke model past er het beste daar waar jij een klok nodig hebt? De kleinere Wall Cucù of de grotere Burano met zijn felle kleuren?

Bronvermelding: www.progetti.life

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.