Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Gedetailleerde verlichting: de Detail van .MGX by Materialise

Gedetailleerde verlichting: de Detail van .MGX by Materialise

Written by margitkengen. Posted in Hanglampen, Verlichting

mgx _detail

In de collectie van het Belgische merk .MGX by Materialise zijn stuk voor stuk bijzondere, unieke ontwerpen te vinden. De Detail is daar één van. Een opvallende hanglamp met een duidelijke handtekening van de ontwerper. Dan Yeffet, in 1971 in Jeruzalem geboren, ontwierp dit model in 2007.

Dan Yeffet begon met studeren in Jeruzalem an de Bezalel Academy en vertrok daarna naar Nederland. Hier volgde hij de richting industrieel-/prodcutontwerper aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam waar hij in 2002 zijn bachelor haalde.

mgx_detail


Zijn handtekening is niet te missen in dit ontwerp, het is namelijk gebaseerd op zijn eigen vingerafdruk. Deze werd drie-dimensionaal gemaakt waardoor er een soort kieren ontstaan. Hier schijnt het licht doorheen wat zorgt voor een speciale lichtspreiding. De witte kap van de Detail wordt gemaakt van polyamide en krijgt zijn vorm door middel van een 3d-print- en laser-techniek.


De Detail kan ook heel gemakkelijk in een kleiner interieur worden toegepast. Sterker nog, in een grote kamer zouden ze een beetje verloren kunnen overkomen, afhankelijk van hoe en waar je ze toepast natuurlijk. Vraag advies als je er niet zeker van bent of ze in jouw interieur goed tot hun recht zouden komen.

mgx_detail


De Detail is er in verschillende mogelijkheden. Zo is er een enkel hanglampje met een diameter van 13,9 centimeter. Het plafondrozet van rvs heeft dan een diameter van 13 centimeter en komt 2,8 centimeter van het plafond. Doordat er een halogeen steeklampje met een G4 fitting in gebruikt mag worden met een maximum van 20 watt zorgt de lamp alleen voor sfeerlicht. Dit model kan bijvoorbeeld links of rechts boven een dressoir gehang worden, in plaats van een tafellamp, waardoor je én bijzondere sfeerverlichting hebt en ook de ruimte op het dressoir helemaal open blijft.


Naast het enkel hanglampje is er ook een combinatie van drie kapjes mogelijk. Deze worden met elkaar verbonden door een smalle plafond-ophanging. Deze heeft een lengte van 79 centimeter en is 9 centimeter breed. Hij komt 2.7 centimeter van het plafond af. De kapjes blijven dezelfde diameter hebben, namelijk 13,9 centimeter. Het wattage van elk kapje blijft gelijk, 20 watt, maar de fitting van de halogeen is een ander type, namelijk een GY6,35 fitting.

mgx_detail mgx_detail

Ook is er de mogelijkheid om de kapjes van de Detail met meerdere stuks te combineren en op te hangen aan een ronde plafondplaat die 4 centimeter van het plafond komt. Op een plaat met een diameter worden er drie Details bij elkaar gehangen en op de plafondplaat met een diameter van 60 centimeter vormen vijf Details een groepje.

mgx_detail mgx_detail


Als ‘limited edition’ is er ook een Detail waarbij de diameter van de kap 24 centimeter is. Van deze kap zijn er een beperkt aantal gemaakt dus zou je deze willen kiezen dan is het verstandig om bij .MGX by Materialise te informeren of ze nog beschikbaar zijn.

Doordat er bij elk kapje 2 meter kabel zit kun je zelf de definitieve hoogte bepalen maar ze komen het best tot hun recht als ze voldoende van het plafond hangen. Zo krijgen ze de ruimte om het ontwerp tot zijn recht te laten komen en worden ze duidelijk los gekoppeld van het plafond.

De combinatie van Details kan bijvoorbeeld een opvallend beeld vormen in een vide of hoge entree maar ook op een slaapkamer met een hoog plafond.

mgx_detail mgx_detail

Door zijn moderne en opvallende vormgeving zal hij zicht het beste thuisvoelen in een eveneens modern interieur. Echter, met de goede combinatie van producten en materialen, kan hij ook worden toegepast in een interieur met klassieke details of zelfs een volledig klassiek interieur. Het is dan belangrijk dat het geheel goed op elkaar is afgestemd zodat ze niet uit de toon vallen.

Een indrukwekkende en wonderbaarlijke hanglamp die als eye-catcher kan fungeren in jouw interieur!

Bronvermelding: www.mgxbymaterialise.com, www.danyeffet.com

Tags: , , , , , ,

Trackback from your site.

Comments (4)

  • Janette

    |

    Goedemiddag,

    Ik zou graag meer info ontvangen over de mooie hanglampen. Ik ben voor een klant op zoek naar een grote videlamp.
    Met vriendelijke groet, Janette

    Reply

    • margitkengen

      |

      Bedankt voor je vraag Janette, ik heb je een mailtje gestuurd met meer informatie. Succes.
      Met vriendelijke groet,
      Margit

      Reply

      • Jacques

        |

        Margit
        Ik heb de lamp jaren geleden gezien en heb enorme spijt niet meteen gekocht te hebben. Nu ben ik op zoek en kan eigenlijk nergens meer verkoop punt vinden. Ik zie dat jij nog onlangs informatie hebt verstuurd ik ben heel benieuwd. Gr jacques

        Reply

        • margitkengen

          |

          Hallo Jacques, bedankt voor je bericht. Hopelijk kan ik je verder helpen om alsnog te slagen voor deze mooie lamp. Ik heb je een mailtje hierover gestuurd. Succes.
          Met vriendelijke groet,
          Margit

          Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.