Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Gordijnen met een natuurlijke print: de Poem van Kendix

Gordijnen met een natuurlijke print: de Poem van Kendix

Written by margitkengen. Posted in Raambekleding, Stoffering

kendix_poem

Mogen je gordijnen opvallen maar liever door middel van een patroon in de stof dan door felle kleurcombinaties? Neem dan eens een kijkje in de collectie van het Nederlandse merk Kendix. In de collectie van 2010-2011 werd de Poem gepresenteerd, een stof met een vakkundig gedrukt patroon op een transparante stof. Subtiel en tóch opvallend.

kendix_poem

Kendix is ontstaan uit de Linnenweverij Van Dijk die in 1848 werd opgericht. In 1958 sloeg de eigenaar Frans van Dijk een bijzondere nieuwe weg in door samen te gaan werken met afgestudeerden van de Kunstacademie. Zij mochten designs gaan ontwerpen voor de gordijnstoffen die in de top van de markt neergezet moeten gaan worden. Dit lukt en ook internationale ontwerpers worden gevraagd om mee te werken aan de collectie van Kendix. In 1960 wordt de directie versterkt met Peter Sanders en Piet van Mierlo en de stoffen van Kendix krijgen steeds mer bekendheid en er worden nieuwe verkoopkantoren ogezet, onder andere in Aken en Zürich. Alle veranderingen binnen het bedrijf in de loop der jaren zijn terug te vinden op de tijdlijn op hun website. Vandaag de dag is Kendix een internationaal bekend merk op het gebied van exclusieve stoffen.

Ze willen de ontwerpers niet belemmeren in het ontwerpen van mooie en bijzondere gordijnstoffen en mochten de technishce mogelijkheden van Kendix hier zelf niet voldoende voor zijn dan gaan ze op zoek naar externe oplossingen waar die wél kan. Hierdoor ontstaat een collectie gordijnen met moderen, tijdloze vormgeving met bijzondere (grafische) details en mooie weefstructuren die gemaakt worden door vakmensen. Als je op zoek bent naar een exclusieve stof voor in jouw interieur dan ben je bij Kendix aan het juiste adres. Maar niet alleen bij particulieren zie je de stoffen veel terug maar ook in kantoren, regeringsgebouwen en hotels.

kendix_poem


Ze hebben een uitgebreide collectie met gedrukte, geweven en transparante stoffen al dan niet met grafische details, ausbrenners of geweven structuren. De meeste stoffen zijn kamerhoog zodat je ze veelal kan toepassen zonder dat je verticale naden krijgt.

Dit is ook het geval bij de gordijnstof Poem, deze heeft een hoogte van 295 centimeter. In de basis is het een transparante stof met daarop een patroon gedrukt die een breedte heeft van circa 80 centimeter. Dit betekent dat het patroon elke circa 80 centimeter wordt herhaald maar het loopt wél door. Je ziet dus in feite niet waar een patroon begint of stopt. Wel is het handig om hiermee rekening te houden bij het laten maken van je grodijnen. Door de breedte van je gordijnen uit alleen maar hele patronen te laten bestaan krijg je een rustige uitstraling.


Door de transparantie van de Poem kun je ze overdag gebruiken om iets meer privacy te creëren, de inkijk is net iets minder duidelijk en het licht wordt ook nog eens gefilterd door de stof waardoor het zachter binnenkomt. s’ Avonds kan het dan prettiger zijn om deze stof te combineren met een gesloten stof om de inkijk helemaal weg te halen. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een effen stof die past bij de kleur van het patroon, in een aantal tinten lichter of donkerder dan het patroon zelf zodat het patroon zelf wel duidelijk blijft. Hierdoor zorg je er voor dat de twee verschillende gordijnen bij elkaar gaan horen.

Het patroon kan bij zowel een modern als een klassiek interieur aansluiten. Door de mogelijkheid om zelf de kleur van het patroon te bepalen wordt dit nog eens versterkt. Hierbij kan je kiezen uit zes verschillende kleuren zodat je het goed kan laten aansluiten bij de rest van je bestaande interieur. Je kan dus zelf bepalen hoe zeer het gordijn gaat opvallen.

kendix_poem kendix_poem kendix_poem
kendix_poem kendix_poem kendix_poem

Deze gordijnstof kun je ophangen aan een gordijnrails en laten confectioneren met verschillende soorten plooien: enkele of dubbele plooi al dan niet met een retourplooi, een wave-plooi. Maar je kunt ze ook aan een roede hangen en met ringen laten maken.

kendix_poem


De Poem is een stof waar je alle kanten mee op kan: met een opvallende óf subtiele kleur in het patroon en een zelf te bepalen manier van confectie die het beste aansluit bij jouw wensen. Bepaal helemaal zelf of je hem wil laten opvallen met zijn bijzondere patroon of dat je hem liever subtiel aanwezig wil laten zijn.

Bronvermelding: www.kendix.nl

Tags: , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.