Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Organische tafeltjes: de Liliom van Leolux

Organische tafeltjes: de Liliom van Leolux

Written by margitkengen. Posted in Bijzettafels, Salontafels, Woonkamer

leolux_liliom

In 2010 werden in de collectie van het Nederlands merk Leolux de tafeltjes Liliom opgenomen. Deze zijn ontworpen door Norbert Beck, een Duitse meubel- en productontwerper. Wanneer ronde, rechthoekige of vierkante salon- en bijzettafels niet passen in het ontwerp van je interieur dan zou de Liliom een oplossing kunnen bieden. In zijn eentje of met een groep biedt dit model een vriendelijke aanvulling in bijvoorbeeld je zithoek.

Je kunt er helemaal je eigen compositie en beeld van samenstellen aangezien er drie vormen salontafel zijn met elk hun eigen afmeting. Daarbij heb je ook nog bij elk model de keuze uit drie verschillende hoogtes waardoor je ze ook heel gemakkelijk over elkaar kan zetten als je ze groepeert. Als aanvulling is er ook nog een bijzettafel om het geheel aan te vullen. Daarnaast zijn er meerder mogelijkheden wat betreft de uitvoering van het blad en van het onderstel.

leolux_liliom

Het MDF blad van de Liliom heeft een dikte van 2,2 centimeter wanneer je kiest voor een gelakt blad. Je kunt de kleur daarvan kiezen uit de uitgebreide lak-collectie van Leolux. Deze collectie is samengesteld door specialisten op het gebied van kleur. Daarnaast zijn de kleuren ook afgestemd op de leer- en stofcollectie van Leolux waardoor je verschillende onderdelen in je interieur goed op elkaar kan afstemmen. Let er wel op dat de ‘brush’ en ‘metallic-brush’ lak-kleuren niet op de tafelbladen kunnen worden toegepast.


leolux_liliom

Je kunt de tafels Liliom ook een extra speciale uitstraling geven door het blad te laten bekleden met leer. Het blad is dan 1,8 centimeter dik waar een laagje polyether van 5 millimeter op zit, hierover komt dan het leer. De randen worden afgewerkt met siersteken, een zogenaamde kleine zadelsteek. Met deze optie kan je dus je bank of fauteuils van Leolux naadloos laten aansluiten bij je salontafels. Let er wel op dat, door het polyether en leer, er geen zware voorwerpen op geplaatst mogen worden. Hierdoor ontstaan er namelijk afdrukken in het blad.


leolux_liliom

Je kunt de Liliom om een meer natuurlijke uitstraling geven door te kiezen voor een blad in massief Europees eiken. De afwerking daarvan kan op verschillende manieren. Zo kun je het blad laten bewerken met Pale White olie om het hout een nog iets lichtere uitstraling te geven, maar kun je ook kiezen voor één van de beits-kleuren die Leolux in de collectie heeft.



leolux_liliom

Afhankelijk van de stijl en het kleur- en materiaalgebruik in je interieur zijn de Lilioms ook erg geschikt om verschillende kleuren en/of uitvoeringen van het blad te combineren. Maak bijvoorbeeld een groepje met verschillende afmetingen en hoogtes tot één geheel door warme naturel-kleuren lak te combineren met een bijpassende kleur houten blad. Of kies alle tafeltjes in een gelijke uitvoering met een enkele in de accentkleur van je interieur. Of combineer verschillende tinten van die accentkleur met elkaar.


De Liliom is er in drie verschillende vormen / afmetingen. Zo is er een driehoek met een afmeting van 88 bij 83 centimeter maar ook model met meer blad-oppervlak, namelijk een vierhoek met een natuurlijke vorm van 88 bij 81 centimeter. De grootste van de drie, de XL-versie is 133 bij 86 centimeter en heeft eveneens een natuurlijke vorm. Om deze salontafels aan te vullen is er ook een bijzettafel van de Liliom, het model Small heeft een blad van 44 bij 41 centimeter en is er in één vaste hoogte, 58 centimeter. De vorm van het blad is bijna gelijk aan die van de salontafel met de vorm van een vierhoek.

leolux_liliom leolux_liliom leolux_liliom leolux_liliom


Bij elk model, behalve bij de Small, heb je de keuze uit de hoogtes van 35, 40 of 45 centimeter. Bepaal dus zelf of je ze over elkaar wilt schuiven, erg praktisch als je zo veel mogelijk loopruimte wilt houden als ze als groep bij elkaar staan, of dat ze op gelijke hoogte moeten komen waardoor ze één tafelblad lijken te vormen. De combinatie van Lilioms vormt in beide gevallen de salontafel die flexibel is in gebruik. Je schuift ze daar bij waar je ze op dat moment of bij die gelegenheid nodig zijn. Ideaal als je lekker op de bank zit en je je hapje of drankje in de buurt wilt hebben.

leolux_liliom leolux_liliom


Deze natuurlijke vormen van het blad zorgen er voor dat ze heel goed kunnen worden toegepast in een zithoek waar ronde vormen een grote rol spelen. Deze worden door de Liliom dan nog eens benadrukt en geven het geheel een vriendelijke uitstraling. Ze kunnen ook een goede oplossing zijn wanneer je een vloerkleed hebt met een natuurlijke vorm en je daarbij een andere vorm wilt combineren als de meer traditionele ronde tafeltjes. Wanneer je een heel strak interieur hebt met veel rechte lijnen dan kunnen de Lilioms zorgen voor een welkome afwisseling hierin. Ze zorgen dan voor een vriendelijk en eigenwijs accent waarbij je er zelf voor kan kiezen om dit nog eens extra te benadrukken door ze een contrasterende kleur te geven of alleen de vorm een rol te laten spelen en te kiezen voor een subtielere kleur.

leolux_liliom


Doordat dit model op hele dunne, iele pootjes staat zorgen ze voor een luchtig en transparant geheel. Dit wordt nog eens benadrukt door dunne blad dat rondom verjongd is afgewerkt waardoor het nog dunner lijkt. Hierdoor kun je ze ook heel goed toepassen in een interieur waar je niet al te veel plaats hebt. Ook het feit dat je ze over elkaar kan plaatsen draagt hier natuurlijk aan bij. Voor de afwerking van de pootjes kun je kiezen uit drie mogelijkheden, bijvoorbeeld in verchroomd staal of satijn-chroom.


Je kunt de pootjes bijvoorbeeld afstemmen met de uitvoering van het onderstel van de bank of fauteuil(s) die er dicht bij in de buurt staan. Wil je de Liliom tafeltjes een hele rustige en minimalistische uitstraling geven, kies dan het onderstel in epoxy-lak waarvan je de kleur laat aansluiten bij de afwerking van het blad. Door de pootjes juist een contrasterende kleur geven ten aanzien van de kleur van het blad zorg je er voor dat de tafeltjes een tikje eigenwijzer en eigenzinniger worden.


leolux_liliom

Maak je eigen compositie van vorm, materiaal en kleur en zorg een voor een subtiele of opvallende aanvulling in je zithoek met een samenstelling van meerdere Liliom salon- en bijzettafels. Een uniek geheel met een vriendelijke uitstraling die, dor de vele mogelijkheden, perfect aansluit bij de rest van je interieur!


Bronvermelding: www.leolux.nl

Tags: , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.