Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Vriendelijke voetenbankjes: de Tato collectie van Baleri Italia

Vriendelijke voetenbankjes: de Tato collectie van Baleri Italia

Written by margitkengen. Posted in Overige

baleri_tato

Als de voetenbank die bij je bank of fauteuil hoort te groot is óf je bent gewoon op zoek naar iets eigenwijzers, neem dan eens een kijkje bij de Tato Collectie. Deze is te vinden bij het Italiaanse merk Cerruti Baleri en is in 1995 ontworpen door Enrico Baleri en Denis Santachiara. Deze elementen zijn er in verschillende vormen en héél veel kleurtjes waardoor je ze als enkel element kan neerzetten maar er ook heel goed een combinatie van kan maken met verschillende vormen.

Niet alleen als eigenwijze voetenbank zijn ze leuk maar ze kunnen ook als extra zitplaats gebruikt worden wanneer er visite is. De vorm zelf wordt namelijk gemaakt van flexibel, zacht polyurethaan met een sterk en onbuigzame intern frame als constructie. Het geheel staat op een kunststof basis die zorgt voor de stabiliteit.

Een praktisch feitje van de Tato collectie is dat ze allemaal voorzien zijn van een losse hoes. Mocht je de kleur van de hoes naar verloop van tijd willen wisselen dan kan dat dus. Er zijn drie verschillende, zeer elastische stoffen waaruit je kan kiezen, elk in zijn eigen kleuren. Van hel felle, haast fluorescerend, tot rustige en meer tijdloze kleuren.

Zo kun je zelf bepalen of je ze als subtiel element wilt toepassen in bijvoorbeeld het wit of het zwart…

baleri_tato baleri_tato


…of dat je ze extra wil laten opvallen door te kiezen voor een lekker felle en frisse kleur…

baleri_tato

Dit is natuurlijk ook helemaal afhankelijk van de rest van je interieur. Maar feit blijft dat, in welke kleur dan ook, ze door hun vriendelijke en afgeronde vormen heel gemakkelijk bij elk soort bank of fauteuil te plaatsen zijn. Het zijn echt losse, op zich staande objecten.

Er zijn een aantal verschillende modellen binnen de Tato collectie. Zo is er de Tatino, het kleinste model binnen deze collectie. Dit is een bolletje met een diameter van 48,5 centimeter en een hoogte van 43,5 centimeter. Je kunt hem als één-persoons voetenbank gebruiken of als een extra zitplaats. Ben je op zoek naar een iets groter model dan is er de Tato, deze heeft een ei-vorm. De lengte hiervan is 65 centimeter en hij is 44 centimeter breed, de hoogte is 41,5 centimeter. Door zijn iets langere vorm biedt hij nog meer comfort voor het neerleggen van je voeten. Bij het horen van de naam van het volgende element, de Tato Bean, is de vorm eigenlijk meteen duidelijk: een boon-vormige voetenbank. Deze heeft een totale lengte van 107 centimeter en een breedte van 56 centimeter. De hoogte is 42 centimeter. Deze vorm is bijvoorbeeld leuk te combineren met het Tatino bolletje die je dan plaatst in het holle gedeelte van de Tato Bean. Hierdoor lijken ze samen als het ware één groot element vormen en zorgt het voor een rustige uitstraling.

baleri_tato baleri_tato baleri_tato


Evenals de Tato Bean biedt de Tato Bonbon twee of meer extra zitplaatsen en heeft hij voldoende ruimte om er met meer dan één persoon gebruik van te maken als voetenbank. De naam van de Tato Bonbon zegt het eigenlijk al, deze heeft de vorm van een gestileerd snoepje. Deze heeft een lengte van 92 en een breedte van 46 centimeter waarbij er in het midden een versmalling zit. De hoogte van dit element is 42 centimeter. Ook is er een ronde voetenbank, de Tatone, met een hoogte van 37 centimeter die in het midden iets lager is. De diameter van dit element is 78 centimeter. Deze biedt twee of meer extra zitplaatsen wanneer er bezoek is. Als laatste vorm is er een lens-vormig element, de Lunella, die een diameter heeft van 59 centimeter. Door zijn hoogte van slechts 19 centimeter is dit meer een decoratief element.

baleri_tato baleri_tato baleri_tato


Door al deze verschillende vormen en kleurmogelijkheden kun je in vrijwel elk interieur een plaatsje voor ze vinden. Alleen of met een groepje, allemaal dezelfde vorm en kleur of juist elk verschillend, je kan er alle kanten mee op. En ook letterlijk, want je zet ze gemakkelijk in een loze hoek of plaats in je interieur als je ze even niet nodig hebt.

Mochten deze effen uitvoeringen te ‘gewoontjes’ zijn naar jouw smaak dan zijn er ook nog een aantal speciale uitvoeringen onder de naam Tattoo. Zo is er een voetenbank die er met zijn stof voor zorgt dat het lijkt alsof je een cactus in de kamer hebt staan. Deze staat op de basis van een Tatino basis, oftewel het bolletje, en kwam in 2008 in de collectie. Ondanks zijn prikkelige uitstraling biedt hij natuurllijk gewoon een goed comfort. Dit ontwerp is ontstaan door een samenwerking tussen Maurizio Galante en trend-wathcer en ontwerper Tal Lancman. Naast de afbeelding van de cactus is er ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor een voetenbank met de Tato basis, het eitje, die voorzien is van een hoes met een drie-dimensionale afbeelding van een aantal schedels van dieren en afbeeldingen van dieren zoals een konijn.

baleri_tato baleri_tato baleri_tato


Ook in 2011 kwamen Maurizio Galante en Tal Lancman met de Tattoo die een hoes heeft met een driedimensionale print van drie soorten marmer en daarnaast de twee soorten edelstenen, de amethist en de malachiet. Ze zien er heel hard uit, het lijkt of je een blok van het betreffende materiaal in de kamer hebt staan, maar bieden toch het comfort dat je zoekt. Hierbij kan je kiezen uit de vormen van de Tatino of de Tatone.

baleri_tato baleri_tato


De Tattoo is er ook in een heel gezonde uitvoering, namelijk die van een appel, welke in 2011 werd opgenomen in de collectie. In twee verschillende soorten appel: een groene ‘eva-appel’ en een rode ‘sneeuwwitje’ appel. Deze zorgen voor een grappig en fris accent in je interieur.

baleri_tato baleri_tato baleri_tato


baleri_tato

Dus ben je op zoek naar een element om te zorgen voor extra comfort in je zitgroep, de fauteuil van je lees-plek of je lounge-plek bij de open haard? Al dan niet in een gekleurde of een driedimensionaal geprinte stof. Of wil je een kleur-accent in je interieur die je ook nog praktisch kan gebruiken wanneer er bezoek is? Kijk zelf welke vorm, compositie, kleur(en) of print er van de Tato collectie het beste past bij jouw ideeën en wensen en hoe ze voor jou een aanvulling kunnen zijn in je interieur.


Bronvermelding: www.cerrutibaleri.com

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Comments (11)

  • Annebeth

    |

    Beste Margit,

    Wij zijn toe aan een nieuwe hoes voor onze poef. Hoe kunnen we die bestellen en welke kleuren kunnen wij uit kiezen?

    Mvg, Annebeth

    Reply

  • Ellen Froeyman

    |

    Beste, zou ik bij u een zwarte hoes voor mijn tatino kunnen bestellen? mvg
    Ellen Froeyman

    Reply

    • margitkengen

      |

      Hallo Ellen,
      Bedankt voor je vraag, ik heb je een mailtje gestuurd met verdere informatie. Succes!
      Met vriendelijke groet,
      Margit

      Reply

  • J Dijkstra

    |

    Ook ik ben op zoek naar een nieuwe hoes voor mijn tato ei. Een zwarte. Wat zijn de kosten en kan ik deze via u bestellen? Vriendelijke groet Jelly

    Reply

    • margitkengen

      |

      Hallo Jelly,
      Bedankt voor je vraag, ik heb je de betreffende info gemaild. Succes!
      Met vriendelijke groet,
      Margit

      Reply

  • Arma

    |

    ook wij zijn toe aan een nieuwe hoes voor onze poef wat kosten ze en waar kan ik ze bestellen.

    Hartelijke groet.

    Reply

    • margitkengen

      |

      Hallo,

      Voor een verkooppunt bij jou in de buurt kun je terecht op de website van Baleri http://www.baleri-italia.com/Stores
      Daarnaast zijn er diverse webshops die de hoezen aanbieden, als je googelt op ‘baleri tato hoes’ of ‘baleri cover’ kom je daar terecht.

      Succes!

      Margit

      Reply

  • Kristin

    |

    Beste Margrit
    We zijn ook op zoek naar een hoes voor onze Tato – liefst een zwarte.
    Waar kan ik hiervoor terecht?
    Harteiljk dank.
    Kristin

    Reply

    • margitkengen

      |

      Hi Kristin,
      bedankt voor je reactie op mijn blog.
      Ik heb je een mailtje gestuurd met de informatie.
      Hartelijke groet,
      Margit

      Reply

  • Y.Kox

    |

    Hallo, ik zou graag willen weten hoe duur een nieuwe hoes is voor de Tato poef. Alvast bedankt, groeten Y.Kox

    Reply

    • margitkengen

      |

      Hallo,

      bedankt voor je reactie op mijn website. Ik heb je een mailtje gestuurd met meer informatie.

      Hartelijke groet,

      Margit

      Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.