Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Kunstige hanglampen: de Beat Lights van Tom Dixon

Kunstige hanglampen: de Beat Lights van Tom Dixon

Written by margitkengen. Posted in Hanglampen, Verlichting

tom dixon_beat lights

Wil je verschillende kappen combineren? Bijvoorbeeld boven je eettafel of in je hal? De bijzondere, opvallende en sierlijke vormen van de kappen van de Beat Light van Tom Dixon zouden een goede kandidaat kunnen zijn. Ze zijn er in vier verschillende vormen die elkaar versterken als je ze bij elkaar hangt maar ook los kunnen ze een hele bijzondere aanvulling zijn in je interieur. En door de drie verschillende uitvoeringen kun je zelf bepalen welke er het beste aansluit bij jou interieur.

De vier verschillende vormen van de kappen zijn gebaseerd op messing kookpotten en traditionele waterpotten en worden gemaakt door middel van een speciale techniek. De kappen worden namelijk gesponnen en met de hand bewerkt door vakmensen uit Moradabad in Noord India. Elke kap is een sculpturaal object dat uniek is en die zorgen voor een warme lichtspreiding door de messing binnenkant.

tom dixon_beat light


tom dixon_beat light


De Beat Light heeft vier mogelijke vormen te beginnen bij de Beat Light Tall. Deze heeft een diameter van slechts 19 centimeter en is daarbij 36 centimeter hoog. In deze wordt een halogeen lichtbron toegepast met een G9 fitting een maximaal wattage van 33 watt.


tom dixon_beat light


Een geheel andere vorm is de Beat Light Fat waar eveneens een halogeen lichtbron met een wattage van 33 watt en een G9 fitting in wordt gebruikt. De diameter van deze kap is 24 centimeter op het breedste punt en is 30 centimeter hoog.


tom dixon_beat light


Een platter model kap is de Beat Light Wide met een diameter van 36 centimeter en een hoogte van slechts 16 centimeter. Het maximale wattage, evenals het type fitting, blijft gelijk: 33 watt halogeen met een G9 fitting.


tom dixon_beat light


Het laatste en eveneens grootste model is de Beat Light Stout met een diameter van maar liefst 52 centimeter en een hoogte van 50 centimeter. Deze heeft een ander type en wattage lichtbron als de andere kappen. Hierin mag een halogeen lamp met een maximaal wattage van 42 watt worden gebruikt en een E27 fitting.


De verschillende afmetingen zorgen er voor dat je ze kan afstemmen op de ruimte die je hebt. In een ruim interieur ben je niet beperkt maar woon je wat kleiner dan is het verstandig om goed na te denken, en indien nodig advies in te winnen, over welke kappen of combinaties van vormen er het beste aansluiten bij jouw interieur.

tom dixon_beat light


In 2006 / 2007 heeft Tom Dixon de serie Beat Light in het zwart ontworpen waarbij de donkere buitenkant ontstaat door een laagje donkere patina. Doordat ook het plafondrozet, die een diameter heeft van 12,5 centimeter, en de stoffen stroomkabel in het zwart worden uitgevoerd ontstaat er een heel rustig beeld waarbij de vorm van de kap de aandacht trekt. Daarbij heeft hij een verrassende binnenkant die is uitgevoerd in het messing die is afgewerkt met een laagje lak om het materiaal te beschermen.


tom dixon_beat light

Als aanvulling op deze donkere uitvoering kwam hij in 2011 met de witte uitvoering van de Beat Light. Hierbij is de buitenkant van de kap voorzien van een laagje witte glanzende poedercoating. Om ook bij deze uitvoering te zorgen voor eenheid heeft deze een witte plafondrozet met een diameter van 12,5 centimeter en een witte stoffen stroomkabel.


De laatste aanvulling is de helemaal geborstelde messing uitvoering. Deze springt meer in het oog als de andere uitvoeringen doordat de buitenkant ook van messing is. Hij krijgt hierdoor wel een hele chique en rustige uitstraling en kan een echte eye-catcher zijn in jouw interieur. Bij deze uitvoering zijn het plafondrozet en de stroomkabel uitgevoerd in het zwart.

tom dixon_beat light tom dixon_beat light


Door zijn vorm is de Beat Light niet alleen geschikt voor een modern interieur maar kunnen ze ook, mits goed afgestemd op de rest, worden toegepast in de klassiekere interieurs. Zeker als er elders het materiaal messing terug komt kunnen deze hanglampen helpen om een modern tintje aan te brengen zonder dat ze te veel in het oog springen.

tom dixon_beat light


Wil je er meerdere combineren maar heb je maar één stroompunt dan kun je ze samen ophangen aan een speciale plafondplaat. Deze heeft een diameter van 55 centimeter en is 6,5 centimeter dik. Hij wordt uitgevoerd in het wit zodat hij zo min mogelijk opvalt en alle aandacht gaat naar de Beat Light hanglampen zelf. Door de ruime afmeting van de plaat kun je maar liefst tot 14 kappen combineren.

Je kan helemaal je eigen configuratie maken met allemaal dezelfde kappen als je een heel er rustig geheel wilt maar waarbij je wel met de hoogte van de kappen varieert. Of je maakt een compositie van verschillende kappen die je op verschillende hoogtes hangt. Ook hierbij blijft er een bepaalde rust omdat de uitvoering en de vormgeving van de kappen duidelijk bij elkaar horen.

Dus of jouw interieur nu geschikt is voor slechts één of enkele Beat Lights, ze vormen een bijzonder onderdeel. En doordat je zelf kan kiezen uit de verschillende uitvoeringen zorg je er voor dat ze perfect aansluiten bij de rest van de ruimte.

Bronvermelding: www.tomdixon.net

Tags: , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Comments (37)

  • Deborah

    |

    Hallo,
    Ik zoek ook een grote plafondplaat, het liefst mat zwart en 35 cm doorsnede. Enig idee waar ik die kan kopen? Zoek er al weken naar. Alvast bedankt!

    Groet Deborah

    Reply

    • margitkengen

      |

      Hallo Deborah,
      Bedankt voor je aanvraag, ik heb je een mailtje gestuurd met verdere informatie.
      Succes!
      Vriendelijke groet,
      Margit

      Reply

  • Tim bos

    |

    Goedemiddag,

    Wij zijn dringend opzoek naar informatie over de ronde plafondplaat! Wij willen er drie Foscarini aplomb lampen aan gaan ophangen. Waar is deze verkrijgbaar en wat zijn de kosten?

    Alvast dank voor jullie reactie

    Mvrg,

    Tim Bos

    Reply

    • margitkengen

      |

      Hallo Tim,
      Bedankt voor je bericht op de website. Ik heb je een mailtje gestuurd met de informatie waarnaar je op zoek bent.
      Succes.
      Met vriendelijke groet,
      Margit

      Reply

  • Emmy

    |

    Hallo, waar kan ik de lampen in België kopen?
    Waar kan ik een smalle langwerpige plafond plaat bekomen voor boven mijn keuken toog?

    Reply

    • margitkengen

      |

      Hallo Emmy,
      Bedankt voor je bericht, ik heb je een mailtje gestuurd met de gevraagde info.
      Succes.
      Hartelijke groet,
      Margit

      Reply

  • Hans Ebben

    |

    Beste Margit,

    Zou je mij ook willen laten weten ik waar deze plafondplaat kan kopen?

    Bedankt alvast!

    Mvg
    Hans

    Reply

    • margitkengen

      |

      Hallo Hans,
      Bedankt voor je vraag op de website. Meer info over de plafondplaten is terug te vinden in de reactie op eenzelfde vraag (zie vraag/reactie Jacqueline).
      Veel succes!
      Hartelijke groet,
      Margit

      Reply

  • Jaco

    |

    Hallo Margit,

    Kan je mij het adres geven van de leverancier van deze plafondplaten?

    Alvast bedankt.

    Groeten, Jaco

    Reply

    • margitkengen

      |

      Hallo Jaco,
      Allereerst bedankt voor je bericht op de website. De informatie over de plafondplaten is terug te vinden in de reactie op eenzelfde vraag (zie vraag/reactie Jacqueline).
      Hopelijk heb ik je hiermee op weg geholpen?
      Hartelijke groet,
      Margit

      Reply

  • Angela

    |

    Hoi Margit,

    Ik zou ze kant en klaar willen kopen. Heb jij tips!! Heb ze zien hangen in een restaurant kan ze echter nergens vinden ;-). Anders graag het adres waar alles los verkrijgbaar is. Bedankt Angela

    Reply

    • margitkengen

      |

      Hallo Angela,
      Bedankt voor je bericht op de website, ik heb je het e.e.a. aan informatie doorgestuurd per mail. Succes!
      Hartelijke groet,
      Margit

      Reply

  • Jacqueline

    |

    Hi Margit,

    Wat een fantastische oplossing! Ik heb nu dezelfde vraag als al die anderen… Waar kan ik die ronde plafondlamp kopen?

    Alvast bedankt voor je reactie!

    Groet, Jacqueline

    Reply

    • margitkengen

      |

      Hallo Jacqueline,
      Bedankt voor je reactie op de website. Er zijn verschillende lampen-merken die dit soort plafondplaten gebruiken bij hun hanglampen, bijvoorbeeld Foscarini. Als je op hun website kijkt bij de hanglampen en vervolgens bij ‘technical details’ zie je hier afbeeldingen van. Wellicht dat je bij een leverancier van dit merk, los zo’n plaat kan bestellen. Ook Tobias Grau werkt met dergelijke plafondplaten bij bv. de Falling hanglamp.

      Het alternatief is om een plaat te laten maken door een staalhandel wanneer je een gelakt metalen plaat wilt, deze is het dunst uit te voeren denk ik. Maar ook een wit gelakt houten plaat kan mooi zijn. Doordat je met terugvallende afstandhouders werkt tussen het plafond en de plaat hou je het luchtig. Maatwerk is hierbij erg belangrijk zodat je zeker weet dat het naadloos aansluit bij jouw ruimte.
      Hopelijk heb ik je hiermee op weg geholpen?
      Succes!
      Margit

      Reply

  • Mounia

    |

    Hallo Margit,

    Wat een leuk idee, ook ik zou graag willen weten waar de plafondplaat verkrijgbaar is.

    Groetjes, mounia

    Reply

    • margitkengen

      |

      Hallo Mounia,
      Bedankt voor je bericht op de website. De gevraagde informatie is per email aan je verstuurd.
      Hartelijke groet,
      Margit

      Reply

  • Mirjam

    |

    Beste Margit,

    Weet je ook waar ik een langwerpige witte plafondplaat kan kopen voor boven een tafel van ruim twee meter?
    Alvast bedankt.
    Met vriendelijke groet,
    Mirjam

    Reply

    • margitkengen

      |

      Hallo Mirjam,
      Bedankt voor je reactie op de website, ik heb je een email gestuurd met de gevraagde info.
      Succes,
      Margit

      Reply

  • Lou

    |

    Kan je mij informeren waar ik een rechthoekige plafondplaat kan kopen waar ik bijvoorbeeld 3 lampen aan kan hangen?

    Groeten Lou

    Reply

    • margitkengen

      |

      Hallo Lou,
      Bedankt voor je reactie op de website, ik heb je de gevraagde info gemaild.
      Groet, Margit

      Reply

  • Mar

    |

    Hoi Margrit,

    Leuk idee om deze lampen bij elkaar te hangen!
    Ook ik ben op zoek naar deze en de rechthoekige plafondplaten.
    Zou je mij ook meer informatie toe kunnen sturen?
    Alvast ontzettend bedankt voor je antwoord,
    Groeten,
    Mar

    Reply

  • mirjam

    |

    Hallo Margit,

    dit is precies waar ik nu al weken naar op zoek ben. Wil je mij ook meer informatie geven over de plafondplaat. Bij voorkeur ben ik op zoek naar een langwerpige.

    Dank je wel alvast!

    Groet Mirjam

    Reply

    • margitkengen

      |

      Hi Mirjam,

      Ik heb je een mailtje gestuurd met verdere info, succes!

      Vriendelijke groet,
      Margit

      Reply

  • Kenny Van Bael

    |

    Beste,
    Ik ben op zoek naar een witte plafondplaat waar ik 2 of 3 hanglampen aan kan ophangen.
    Weet u waar ik deze kan kopen?
    Weet u verder in welke winkel ik de lampen, hierboven omschreven, zou kunnen kopen?

    Alvast bedankt voor uw reactie!

    Met vriendelijke groeten,
    Kenny Van Bael

    Reply

    • margitkengen

      |

      Hi Kenny,
      Bedankt voor je reactie op de website.
      Ik heb je een mailtje gestuurd met de gevraagde info, succes!
      Groet,
      Margit

      Reply

  • Bjorn Tabak

    |

    Beste Margit,

    Ik heb eigenlijk dezelfde vraag!

    Ik heb 3 hanglampenen ben op zoek naar zo’n speciale witte plafondplaat waar ik 3 lampen aan kan ophangen. Of misschien nog wel meer 😉

    Weet u waar ik deze kan kopen of laten maken?

    Ik hoor het graag!

    Groet,

    Bjorn Tabka

    Reply

    • margitkengen

      |

      Hallo Bjorn,
      Bedankt voor je reactie op de website. Via de mail heb ik je de gevraagde info gestuurd.
      Succes!
      Groet,
      Margit

      Reply

      • Sandra

        |

        Hallo,

        Ik sluit me aan in de rij. Ook ik ben op zoek naar een grote plafondplaat om 3 lampen aan op te hangen.
        kunt u me een (internet)adres geven waar ik deze zou kunnen kopen?

        Met vriendelijke groet,
        Sandra

        Reply

        • margitkengen

          |

          Hi Sandra,
          Bedankt voor je reactie, ik heb je een mailtje gestuurd met de gevraagde info.
          Succes!
          Groet,
          Margit

          Reply

  • Jan-Pieter

    |

    Hoi Margit,

    Ook ik zou graag informatie willen van de plafondplaat voor meerdere lampen.

    Groetjes,

    Jan-Pieter

    Reply

    • margitkengen

      |

      Hallo Jan-Pieter,
      Ik heb je net een mailtje gestuurd met verdere informatie. Hopelijk heb je er wat aan, succes met je zoektocht!
      Hartelijke groet,
      Margit

      Reply

  • Japke

    |

    Ik ben ook geinteresseerd in deze plafondplaten, vooral een langwerpige. Kan ze nergens vinden. Heb je tips? Alvast bedankt!

    Reply

    • margitkengen

      |

      Hallo,
      Ik heb je hierover een mailtje gestuurd met meer informatie.
      Succes!
      Hartelijke groet,
      Margit

      Reply

  • Inez

    |

    Hallo Margit,

    Ik ben ook al een tijdje op zoek naar zo’n plaat, en eventueel ook een rechthoekige.

    Heb je voor mij misschien ook een adres?

    Met vriendelijke groet,
    Inez van Boven

    Reply

    • margitkengen

      |

      Hallo Inez,
      Bedankt voor je reactie, ik heb je een email gestuurd met meer informatie.
      Succes!
      Hartelijke groet,
      Margit

      Reply

  • Jan Bouwman

    |

    Beste Margit,

    Ik heb 3 Maxi Globe hanglampen van Raak en ben op zoek naar zo’n speciale witte plafondplaat waar ik 3 lampen aan kan ophangen.

    Weet u waar ik deze kan kopen of laten maken?

    Ik hoor het graag!

    Groet,

    Jan Bouwman

    Reply

    • margitkengen

      |

      Hallo Jan,
      Ik heb je hierover een mailtje gestuurd. Succes!
      Hartelijke groet,
      Margit

      Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.