Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Moderne café-stoel: de Café Chair van Arco

Moderne café-stoel: de Café Chair van Arco

Written by margitkengen. Posted in Eetkamer, Stoelen

arco_cafe-chair

De Nederlandse fabrikant Arco heeft een moderne versie van de alom bekende caféstoel in hun collectie. De Café Chair is ontworpen door de Engelse Jonathan Prestwich en is in 2010 opgenomen in de collectie. Hij heeft een luchtige uitstraling en is er in verschillende uitvoeringen zodat je hem naar je eigen smaak kan kiezen. Een comfortabele caféstoel in een fris en modern jasje.

arco_cafe-chair

Opvallend aan deze eetkamerstoel is zijn lichte en luchtige uitstraling. Daarnaast is hij ook licht van gewicht waardoor je hem gemakkelijk verplaatst of bijvoorbeeld bij de zithoek zet wanneer er veel bezoek is. Ook is hij stapelbaar waardoor je ze gemakkelijk aan de kant zet als je ze niet nodig hebt. Hij is 52,5 centimeter breed, heeft een diepte van 53,5 centimeter en zijn zithoogte is 46,5 centimeter. De totale hoogte van de Café Chair is 80 centimeter waardoor hij nog een stukje boven de eet-, werk- of vergadertafel uitsteekt. Zo neemt deze luchtige stoel niet te veel plaats in maar wordt hij ook zéker niet over het hoofd gezien.

De Café Chair is erg sterk doordat hij helemaal van massief beukenhout gemaakt is. Dit kan worden afgewerkt met een white-wax om hem een hele lichte en frisse uitstraling te geven. Ook zijn ze in deze uitvoering niet te nadrukkelijk aanwezig.

arco_cafe-chair arco_cafe-chair

Daarnaast zijn er ook een aantal beitskleuren mogelijk. Zo kan je hem in zwart laten beitsen om hem een modern en strak beeld te laten zijn in de ruimte. Voor in een interieur dat ingericht is met bruin-tinten kan de Morado beits een hele warme en chique aanvulling zijn. Zelfs in een klassieker interieur zou deze stoel een mooi plekje kunnen krijgen, mits ze goed zijn afgestemd met de omgeving. Als deze kleuren te voorzichtig zijn naar jouw smaak en je wil dat de Café Chair een fris element in de ruimte vormt dan is er ook een groene beits mogelijk. Een opvallende uitvoering die zorgt voor een kleurig accent.

arco_cafe-chair arco_cafe-chair


Om het comfort van deze modere caféstoel te vergroten heeft hij een rugleuning van gebreide semi-transparante stof waarbij je de kleurkeuzes zijn afgestemd op de mogelijkheden van de afwerking van het frame. Zo is er een grijze stof die zorgt voor een moderne combinatie bij de white-wax uitvoering. En een zwarte, bruine en groene die aansluiten bij de beits-uitvoeringen van het hout. Dit geeft een warm en zacht accent aan de stoel en vormt een contrast met het hout waar de rest van de stoel van gemaakt is.


arco_cafe-chair arco_cafe-chair

Als aanvulling is het een mogelijkheid om voor de rugleuning een extra, afneembare gebreide rughoes te nemen. Deze heeft een iets ander patroon en past mooi bij de extra optie voor de zitting. Hier is namelijk een (afneembare) gebreide hoes mogelijk waarin schuim zit verwerkt. Zo zit je nog net even wat zachter én krijgt de stoel een wat zachter karakter.


Deze zitting met schuim is er niet voor de twee barstoelen die wat vormgeving betreft aansluiten op de Café Chair en Café Stool genoemd zijn.

arco_cafe-chair arco_cafe-chair

Deze zijn er in twee verschillende hoogte barstoelen zodat je dit kan afstemmen met de hoogte van je bar. De barstoel is even breed als de stoel, namelijk 52,5 centimeter. Ook de diepte blijft gelijk en is 53,5 centimeter. De zithoogte kan 65 centimeter zijn en heeft dan een totale hoogte van 96,5 centimeter. De hogere barstoel is 106,5 centimeter hoog en heeft daarbij een zithoogte van 75 centimeter.

Of je hem als eetkamerstoel, vergaderstoel of barstoel wil gaan toepassen, in alle gevallen is het belangrijk om de juiste keuzes te maken bij het bepalen van de uitvoering. Houd hierbij rekening met het materiaal van de vloer waarop hij moet komen te staan, het blad van de tafel waarbij hij geplaatst zou moeten worden en de andere meubelen die in zijn omgeving staan. Mocht het nodig zijn twijfel dan zeker niet om hierbij advies in te winnen zodat je zeker weet dat de Café Chair of Café Stool straks een passende blikvanger gaat zijn in jouw huis.

arco_cafe-chair arco_cafe-chair arco_cafe-chair


Zie jij jezelf al aan tafel zitten op deze gemoderniseerde, tijdloze en comfortabele Café Chairs?

Bronvermelding: www.arco.nl

Tags: , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.